Q0584. Weet jouw partner van je twin?

Onbekend

Weet jouw partner, indien van toepassing, van je twin? Kunnen jullie er over praten? Heb je het ooit verteld? Mijn partner weet niets van mijn TZ. Hij zou het niet kunnen bevatten en het uitleggen als een midlife crisis en een ordinaire verliefdheid. Waarschijnlijk ook omdat hij dat zelf heeft gehad en toen een stiekeme verhouding had (puur gebaseerd op lust) met een collega. Daar heeft hij veel spijt van en veroordeelt nu iedereen die hetzelfde doet haha. Het grappige is dat hij wel van SF films houdt met heel veel fantasie en ik denk wel eens als mijn partner het twin gebeuren als film zou zien, dat hij het een prachtig verhaal zou vinden. Maar in het echt?? nee, toch maar niet, daarvoor speelt ego een te grote rol in zijn leven. Ik zou de ervaring graag met hem willen delen maar weet dat het 1 grote catastrofe zou worden, daarvoor ken ik hem te goed en te lang. En waarom zou ik hem onnodig pijn doen met iets wat hij nooit zou kunnen begrijpen.

Antwoord 1
Ja en toch zou ik het doen als ik jou was.Ik heb zelf geen partner,heb dus makkelijk praten.Maar ik kan je vertellen dat alles ooit uitkomt en jouw energie t.o.v. jouw twin gaat door.En ooit komt jouw partner het te weten maar tegen dat tijdstip slaat het diepe wonden waarvan de lidtekens maar langzaam helen en levenslang zichtbaar blijven.Ik heb het zoooo vaak meegemaakt bij anderen.Nu kan je het nog een beetje luchtiger brengen dan later,geef hem een boekje bijv. van Patricia Joudry of On esotheric marriage van Dion Fortune.Nu ja het is altijd confronterend,ik zou het ook niet leuk vinden.Maar jij bent ethisch goed bezig en daarop moet hij vertrouwen.Misschien kan je het vertellen via een ander die hij vertrouwt en wijs acht?(Onbekend)

Antwoord 2
Mijn partner weet er ook niets van en dat houd ik zo. Hij zal het absoluut niet begrijpen en afdoen als iets heel zweverigs en onzinnigs. Daarnaast zou hij zijn vertrouwen in mij volledig kwijt zijn en zou het het einde van onze relatie zijn. Ik denk zelf dat het ook helemaal niet de bedoeling is om met mijn twin samen te komen, wel om beiden spiritueel enorm te groeien en elkaar daarbij te ondersteunen. Een echte relatie zit er niet in in dit leven, of misschien pas over een heel lange tijd. Mijn partner houd ook van SF films maar dat wil niet zeggen dat hij openstaat voor dit soort dingen, die het normale voorbij gaan zeg maar. Dat is allemaal veel te eng en moeilijk. Mijn twin staat daar veel meer voor open, maar nog niet genoeg om te kunnen zien hoe het tussen ons zit. Dat komt nog wel.(Onbekend)

Antwoord 3
Ja als je weet wat je pad verder is,als je sterk het gevoel hebt NIET of heel laat samen te komen in dit leven met je twin, dan zou ik het laten rusten. Zegt je intuitie echter iets heel anders,nml. dat jullie twins wel bij elkaar komen in dit leven, dan zou ik de huidige levenspartner er toch heeeel voorzichtig op voorbereiden,want dan kan die er aan wennen, jij kan eraan wennen en de familie kan er aan wennen.Maar dan moet je wel zeker zijn van je pad met je twin.(Onbekend)

Antwoord 4
Hoe kun je iets uitleggen aan iemand die het zelf (nog) niet heeft meegemaakt. De grootste kans is dan ook dat zij (omgeving) dit niet (willen) geloven. Mijn tz en ik zaten beiden in een relatie dat wij elkaar hadden ontmoet. Mijn toenmalige vriend vond dit “soulmate-gebeuren” helemaal onzin en vond dat ik gewoon was ge/misbruikt. De vrouw van mijn tz vond dit ook allemaal onzini en verweet het aan het alcohol of medicijngebruik wat hij had. Dit is het begin van het transformatieproces of jij wel in deze onvoorwaardelijke geliefde gelooft of jij je iets laat wijsmaken wat de menigte jou oplegt. Vandaar dat de meeste twins ook daar o.a. bij hun partner blijven. Geloof met je gevoel en hart, niet met je ego.(Alicia S.)

Antwoord 5
Ego’s die gespaard worden? die hebben het voor het zeggen.(Onbekend)

Antwoord 6
Mijn partner weet niets, ik praat er thuis ook niet over, heeft geen toegevoegde waarde. Ik ben heel benieuwd of twin er thuis over praat, zijn partner kan me heel vreemd aankijken en ik weet dat twin er in het begin wel over praatte thuis, maar zelfs zijn kind kijkt me soms aan of die water ziet branden en dan denk ik, wordt daar thuis over mij gepraat? misschien vergis ik mij wel, kinderen weten intuïtief vaak heel veel, maar het voelt niet fijn.(Onbekend)

Antwoord 7
Het is het geloof inderdaad, en dat is moeilijk soms..maar je voelt het in je hart/je ziel en het blijft terugkomen, iedere keer weer..daaraan vasthouden dan ben ik weer gelukkig. ik geloof in de Liefde die op mijn pad is gekomen, ik geloof in de bron van Liefde die dit mij/ons geschonken heeft, ik geloof in deze Liefde.(Onbekend)

Antwoord 8
Het is maar hoe je het bekijkt….. als je iemand met veel ego het TZ gebeuren vertelt dan zal die met heel veel argumenten kunnen aantonen dat het allemaal zweverige onzin is en vooral niet wetenschappelijk bewezen, dan wint ego! als je diezelfde persoon niets vertelt maar hij ziet wel dat je verandert als persoon dan kun je niets anders doen dan zwijgen als er ego argumenten op tafel komen, en als je dan hoort “je kijkt me met een zweverige blik aan, alsof mijn mening je niets meer interesseert” dan weet je dat je vooral heel dicht bij jezelf moet blijven en vooral heel sterk in je schoenen moet staan. Hoezo ego?? Zwijgen is in zo’n geval beter want ego staat altijd sterker als het om wetenschappelijke bewijzen gaat, daar schuilt het grote gevaar.(Onbekend)

Antwoord 9
In reactie op antwoord 6; kinderen weten inderdaad heel veel en voelen dingen goed aan. Een van mijn dochtertjes in elk geval wel. Zij heeft een keer letterlijk gezegd dat TZ en ik verliefd zijn, terwijl ik daar nooit over praat of dit op een andere manier laat blijken. Ze maakt wel meer opmerkingen over dingen die zij niet kan weten. En ja, dat voelt zeker ongemakkelijk, helemaal als mijn man erbij zit en zij komt met zulke dingen. Laatst vroeg ze ook of TZ en ik ooit gaan trouwen. Ik zei dat ik al met haar papa getrouwd ben en dat ik maar met 1 persoon wil trouwen en dat is hij. Met mijn TZ wil ik wel dolgraag een innige vriendschap, maar zonder bijbedoelingen.(Onbekend)

Antwoord 10
Voor mijn tweelingziel en ik geldt: hoe meer zijn vrouw weet,hoe minder hij mag.Hoe minder hij mag,hoe sterker onze spirituele band wordt.(Onbekend)

Antwoord 11
Antwoord 7:Ik denk dat de vraag hier niet zozeer is of jij er in gelooft (anders zou je hier waarschijnlijk niet eens een bericht plaatsen) maar of je evt.partner er in gelooft en of jullie er wel of niet over praten en waarom wel of niet.(Onbekend)

Antwoord 12
Het gaat om jou en als je er niet over praat komt er een moment dat je wel .., soms lees ik van ; het mag er zijn..is dat wel zo? mag het er zijn? van jou? van je twin? en van je partner die van niets weet? ik mag erin geloven met heel mijn hart en ziel en zonder partner.(Onbekend)

Antwoord 13
Mijn partner heeft mij in liefde losgelaten toen hij mijn verdriet zag, ik heb hem losgelaten omdat ik het niet meer eerlijk vond t.o.v. hem..dat is ook liefde omdat ik voelde dat er een bedoeling mee is,maar het doet zeer omdat ik van twin niets hoor. ik kan van heel veel mensen houden platonisch.maar ook ik ben gewoon een mens die liefde wil ontvangen, onvoorwaardelijk.(Onbekend)

Antwoord 14
Mijn partner heeft een tijdje geleden een verhouding gehad met een ander. We hebben dit samen nooit goed afgesloten en op een gegeven moment werd ik geacht alles maar achter me te laten. Het heeft onze relatie voor altijd veranderd. Onlangs ben ik – denk ik – mijn zielsverwant tegengekomen. De band is zo intens en bijzonder, dat heb ik nog nooit in mijn leven ervaren. Mij partner is hier achtergekomen en de woede en agressie die dat bij hem opriep was zo beangstigend, werkelijk ongelofelijk. Sindsdien heeft mijn partner mij elke vorm van contact verboden, op straffe van …. geen idee. Mijn partner vindt mijn ontrouw vele malen erger dan zijn eigen ontrouw en sindsdien is mijn leven veranderd in een soort constante controle en afdwingen van bevestiging naar hem, voor onbepaalde tijd. Misschien wel voor de rest van ons huwelijk Ik voelde me al niet happy in mijn huwelijk maar de laatste maanden (sinds de uitkomst van mijn bedrog) voel ik me intens ongelukkig en eenzaam. Mijn uitleg over zielsverwantschap is afgedaan als onzin en vaag gedoe. Dus om antwoord op jouw vraag te geven: mijn partner weet ervan maar het is een verboden, gebagatelliseerd en niet gerespecteerd of begrepen onderwerp.(Onbekend)

Antwoord 15
Hoi ongelukkige,(antw.14) waarom blijf jij daarin hangen? kijk goed naar jezelf, wat doe jij met deze ongelukkige gevoelens, jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven, niet voor dat van de ander.Heb jij je partner bedrogen dan? of alleen geestelijk op zielsniveau? want dat is heel wat anders, gevoelens zijn er en mogen er zijn! wat me het meest beangstigt is; waarom laat je dit gebeuren? tel jij niet? tellen jouw gevoelens niet? hier gaat het dus weer over wat doe jij daar mee ?!! zo maak je het ego van de ander nog groter door hem macht te geven over jou.(een tiran wordt geboren door een slaaf, hoorde ik laatst, niet andersom! wat ik ook altijd heb gedacht hoor) Het universum/onze wereld heeft mensen met lef nodig, die rechtop gaan staan voor waar ze in geloven..verzamel moed en geloof in jezelf, in Liefde, moeilijk maar je wordt er zoveel sterker door EN zoveel gelukkiger! Ik roep tegen mijn twin ook weleens (diep van binnen, want ik zie hem nooit); kom op pak je leven op,het is van jou! en ik weet dat hij het kan, want ik kan het ook, maar er is bergen moed voor nodig En doorzettingsvermogen,sterkte en veel liefs.(Onbekend)

Antwoord 16
Antwoord 14, ik voel met je mee, wat een beroerd scenario. Waarschijnlijk voelt je partner ook aan dat het om echte liefde gaat en dat is natuurlijk veel bedreigender voor hem dan als het alleen om lust ging. Hij is bang om je kwijt te raken en dus word je nu emotioneel gechanteerd, vaak is er ook nog sprake van een afhankelijks relatie tussen jullie en dus heb je het gevoel een gevangene te zijn. Maar weet je, niemand kan je verbieden om van een ander te houden, dus daar hoef je je niet schuldig over te voelen, wel jammer dat je in het aardse over een grens bent gegaan omdat je partner je daar nu op kan aanspreken. Je kwam je twin tegen om jezelf terug te vinden en daar ligt nu jouw uitdaging, onafhankelijk van je twin. Probeer er boven te staan wat je man van je vindt of wat hij je oplegt (ik weet uit ervaring dat dat heeeeel zwaar kan zijn) en vind je eigen weg terug naar Liefde (waarmee ik niet wil zeggen dat je bij hem weg moet gaan hoor, kan, maar misschien ko! men jullie er uiteindelijk wel samen sterker uit). Uiteindelijk (kan wel lang duren) zul je dan merken dat je in staat bent om los te komen van die afhankelijkheidsrelatie, en dat je niet meer emotioneel gechanteerd kan worden omdat je zelf heel sterk bent geworden. Het is een lang proces met vallen en opstaan, maar het gaat je vast lukken. Sterkte en liefs.(Onbekend)