Q0569. Hoe ga ik hiermee om?

Onbekend

Op het moment waarop ik besloot te accepteren dat ik in mijn huwelijk niet de verdieping, de onvoorwaardelijkheid en de “liefdevolheid” zou vinden die ik zo graag wil, kwam ik hem tegen. We kenden elkaar al een tijdje. Vanaf de eerste ontmoeting was er een hele bijzondere, bijna fysiek voelbare klik. Los van elkaar verlangden we steeds weer naar een ontmoeting. Die waren er af en toe, als het ware bij toeval. Onlangs is de vlam in de pan geslagen op een manier die ik nog nooit eerder heb ervaren: woorden die me gewoon fysiek raken, ervaringen en gesprekken die zo intens zijn. Een niveau waarop ik nog nooit geraakt was. Zielsniveau? Het gevoel is wederzijds. Onze partners hebben onze relatie ontdekt en strikt verboden. We hebben ervoor gekozen om bij onze gezinnen te blijven en om te zien of deze ervaring zich kan vertalen binnen onze relatie. Maar het lukt mij niet. Ik ben losgekomen van mijn partner. Dat proces was ik al ingegaan maar het is ineens allemaal heel duidelijk wat er scheef zit in mijn relatie. Maar ik durf geen keuzes te maken. Ik vind het zo moeilijk. Mijn vraag is: hoe kan ik dit gevoel van gemis handelen zonder mijn gezin in de steek te laten?

Antwoord 1
Spiritueel gezien heb je je gezin al in de steek gelaten.Geef je zelf een jaar de gelegenheid om een beetje rust te scheppen,voor zover dat nog mogelijk is. Je hebt het allemaal mooi op een rijtje gezet deze ontwikkeling,mijn intuitie zegt dat je verder vastloopt als je blijft zitten waar je zit.Als de onderlinge verbinding wegvalt dan is daar niets aan te doen, en is de tijd gekomen om afscheid te nemen.Misschien moet je eerst nog wat sterker worden,want je zegt dat je niet durft.Blijf erover praten met elkaar.(Onbekend)

Antwoord 2
Traditionele situaties doorbreken vraagt een andere kijk op de dingen, zoals ze altijd vastlagen, dat kan veranderen .Jij niet, jij blijft ook voor je gezin de man/vrouw die je wil zijn, dat is aan jou.wees creatief, bedenk oplossingen die voor jou goed voelen, hoe jij je leven naar waarheid wil leven Een relatie die niet goed is , je kunt ervoor kiezen zo door te gaan, doen zoveel, maar er knaagt iets (helemaal als twins ) en dat zal zo blijven, sterker worden waarschijnlijk omdat je doorgroeit. sterkte want het is eendilemma, kijk naar hoe voel jij je in de huidige situatie? wat wil JIJ? Geniet je nog? of weet je dat het gemis blijft? als je van de partners niets mag dan blijft er toch niet veel over. mijn haren gaan trouwens recht overeind staan als ik lees dat een partner iets strikt verbied, je bent toch geen bezit!(Onbekend)

Antwoord 3
Waarom denken de meeste mensen dat zij hun gezin in de steek laten als zijn voor de twin kiezen? Dit is ook een stuk angst. Ik moet zeggen dat ik zelf in een relatie zat tijdens het ontmoeten van mijn twin, maar zelf geen kinderen heb. Mijn twin heeft wel een kind met zijn huidige partner. De zielen worden naar elkaar toegedreven, die willen graag bij elkaar zijn. Hoe vind je de situatie momenteel met je partner? Als je goed nadenkt, is er dan veel onbegrip in de relatie? En is het verstandig om kinderen in deze situatie te laten zitten. Ik weet dat iedere situatie anders is, maar denk goed na over de relatie die je met je huidige partner hebt. Je komt vanzelf tot inzichten. Een kind is een stukje van jezelf, hier kan niemand iets aan veranderen, maar de liefde voor je kind is anders dan de liefde voor je twin. Hoezo in de steek laten als de kinderen kunnen opgroeien in een twinrelatie? Alleen ff de knop door hakken is moeilijk… Gr.(Alicia S.)

Antwoord 4
Niet durven..je angsten overwinnen,één van de dingen die je leert als je je tweelingziel tegenkomt.. je TZ helpt je ook al zie je hem niet je bent al los van je partner, zeg je, je TZ zit misschien in een zelfde proces,als ik het zo lees..sterkte(Onbekend)

Antwoord 5
Gezin in de steek laten: wat volgens mij in deze ook speelt is het collectieve geheugen.We hebben een lange lange 1000-jarige tradtie van onze wettige huwelijkse staat,iets wat niet in 1 2 of 3 generaties te veranderen is, ook niet voor een tweelingziel.Het is nog geen 100 jaar geleden bijv. dat een tweede huwelijk absoluut niet mogelijk was.En samenwonen dat kon je je kinderen niet aandoen,de schande!En met die erfenis zitten we nog steeds,onbewust.(Onbekend)

Antwoord 6
ja, de erfenis van generaties die vonden dat je een huwelijk niet mag beëindigen ook al is die niet echt goed meer, beseffen we ons wel dat relaties er zijn voor onze groei.(Onbekend)

Antwoord 7
Dank voor de reacties. Onze bedoeling is niet dat we per definitie een relatie hebben en als stel door het leven gaan. Maar er is wel een intens verlangen tot contact. En dat is dus niet mogelijk, tenzij we het stiekem doen. Ik neem mijn verantwoordelijkheid naar mijn gezin, ik wil ervoor knokken. Mijn partner heeft geen begrip voor het fenomeen zielsliefde; het is onbespreekbaar en wordt beschouwd als onzin, “de bron van al het kwaad”, de oorzaak van onze (verdere) verwijdering. Elke vorm van contact zou van zijn kant het einde van ons huwelijk betekenen. Mijn ingeslagen weg (het willen terugvinden van wie ik ben en wat ik wil) wordt eigenlijk al gezien als het knagen aan de fundamenten van onze relatie. Het ervaren van zielsliefde maakt dat ik mij compleet voel. Het klopt gewoon. Bij hem kan ik mezelf zijn, voel ik totale innerlijke en uiterlijke ontspanning, heb ik ruimte voor zelfinzicht, voel ik de onvoorwaardelijke liefde, kan ik mezelf zien als liefdevol mens. Helaas komen die momenten niet meer voor. Wat ik zou willen is dit als een verrijking voelen. En me niet op het gemis richten. Is dit een kwestie van groei, van tijd?(Onbekend)

Antwoord 8
Ja we gaan nu spiritueler met relaties om.Er wonen steeds meer mensen korte of langere tijd alleen,dat zie je in de hele westerse wereld.Het relatiebewustzijn wordt anders,en ook zijn huwelijken niet meer gebouwd op economische grond.Maar dat heeft allemaal heel veel tijd nodig.De generatie die geboren is in de jaren ’70 heeft voor het eerst scheiding op grote schaal meegemaakt.Hoe kort is dat nog maar geleden! Misschien daarom zijn er nu meer tweelingzielen die elkaar vinden,om als voorbeeld te dienen voor spirituele relatievorming…(Onbekend)

Antwoord 9
Liefde houdt in dat je de ander laat zijn en laat worden tot wie hij wil zijn,zeker in een relatie. Jullie groei loopt nu niet meer gelijk op. jij maakt een groeispurt dor door je twin, en als er niet overte praten valt dan wordt er een deel van wie jij bent ontkent..de bron van alle kwaad? Je gezin is heel belangrijk, maar jij ook, wil je groeien en mag je dat niet dan zet je jezelf op de laagste plaats. Stilstand is achteruitgang. Mijn advies; hou van jezelf! dat zou al een hele verrijking zijn voor jou. (Onbekend)