Q0538. Aantrekken door… Afstoten door…?

L.

Klopt het dat je eigenlijk kunt zeggen dat het aantrekken altijd wordt gedaan door degene die verder is in zijn/haar spirituele ontwikkeling (X), en het afstoten altijd wordt gedaan door degene die nog lang niet zo ver is (Y)? Maar als degene die verder is, X, stopt met aantrekken (kan dusloslaten), gaat dan de ander, Y, aantrekken? Maar als Y aantrekt kan ik mij niet voorstellen dat X afstoot. Of kan dat wel? En is X altijd degene met het grootste verdriet? Ik ben er steeds vanuit gegaan dat het aantrekken en afstoten spel door beide tweelingzielen wordt gespeeld, maar volgens mij is dat helemaal niet zo. Of toch?

Antwoord
Daar vraag je wat. Ik kan alleen vanuit mijn eigen ervaring vertellen. Hoewel mijn TZ op bewust niveau er ook nog niet aan wil dat wij tweelingzielen zijn, doet zijn onderbewuste niet mee aan die ontkenning en voel ik dat hij het op zielsniveau wel weet. Naar buiten toe laat hij vaak heel wat anders zien, heeft hij een dikke muur om zich heen. Af en toe valt die muur en krijg ik toegang tot zijn ware ik. Dat zijn de momenten van aantrekken. We hebben dan leuke gesprekken en de sfeer voelt goed. Afstoten gebeurt ook heel vaak, komt eigenlijk altijd vanuit hem en is pijnlijk. Hij zit dan bijvoorbeeld alleen maar op zijn telefoon te sms-en (met wie weet ik niet, maar hij zit er opvallend bij te glimlachen en weet dat ik dat kan zien). Dat doet soms pijn. Maar op die momenten sluit ik mijn gevoel voor hem af, blokkeer ik hem en het lijkt wel alsof hij dat merkt want direct erna kan hij me dan weer zo intens en lang in de ogen kijken dat ik er warm van word. Ook merk ik ! dat als ik hem gevoelsmatig geblokkeerd heb omdat ik even rust wil, hij juist meer naar me toe trekt, door me te bellen of doordat ik tekens krijg van hem. Het komt hier dus van beide kanten maar het afstoten doet hij meer dan ik.(Onbekend)

Antwoord
Wat ik momenteel ervaar is dat wij beide niet meer aantrekken en/of afstoten, dat je daar naar toe groeit en allebei stevig in je eigen schoenen gaat staan is het allerbelangrijkste, eigenlijk ben ik al wel heel ver en weet ik niet zo goed hoe het met twin is, maar ik denk dat wij het aantrekken/afstoten allebei achter ons hebben gelaten..we verlangen wel naar elkaar maar we zijn steeds minder afhankelijk van wat de ander doet..denk ik..maar het gemis blijft,steekt zo af en toe de kop op, als je niet bij elkaar bent dat merk ik wel en dat is moeilijk.(Onbekend)

Antwoord
Hier spreekt X de verdergevorderde in spiritualiteit en de oudste in leeftijd (ahum),ons vorige leven was een zeer intense,turbulente tijd met aantrekken en afstoten,drie jaar lang.Nu hebben wij dit niet,geen contact behalve telepathisch. Ook leuk maar toch een schizofrene situatie.Als ik hem zie op internet,lachend poserend voor de camera met zijn kindertjes,dan denk ik: Wie is die vreemde jongeman,die het overdag zo spic en span voor elkaar heeft,met een inkomen ruim twee keer modaal,een mooi huis en (ongetwijfeld) een leuke vrouw? Met wie ik nota bene samen in de buik heb gezeten ook nog? Die mij ‘s nachts energetisch voor zich opeist? En aan mij trekt als ik zomaar aan een andere man denk (ja dat gebeurt wel eens,sorry twin).’t Is een vreemd’ling zeker….dan wordt ik een beetje twinschuw.(Onbekend)

Antwoord
Mijn TZ stoot mij continu af. Ik heb regelmatig contact gezocht als bewuste en kreeg telkens de deksel op mijn neus. Nu ik gestopt ben met het contact zoeken merk ik heel erg dat er contact gezocht wordt door de ander. Helaas nog steeds op een manier die ik niet kan en ga accepteren, ook niet van een TZ. Ze doet het door FB of linkedin uitnodigen te sturen onder een andere naam, maar wel zo dat het te herkennen is dat zij het is. Het zegt mij alleen maar dat er nog steeds een masker wordt opgezet door mijn TZ. In zo’n geval zal ik mijn twin ook gaan afstoten. Ik wil best contact, maar dan zal ze daar zelf klaar voor moeten zijn. Zo lang zij nog steeds een masker opzet heeft contact geen enkele zin. Regelmatig voel ik haar energie en hebben we telepathisch contact, maar zo lang zij aan het vluchten is, houd ik de deur bewust dicht.(Onbekend)