Q0535. Man twin, vrouw twin?

Forever

Beleven man-twins het fenomeen anders dan vrouw-twins en gaan zij er anders mee om? Heb gemerkt en ondervonden dat het vnl de vrouw-twins zijn die er op aards niveau eerlijk voor uit komen en dat de mannen er anders mee omgaan/gereserveerder zijn in het uiten van hun gevoelens. Maar, misschien vergis ik mij wel. Daarom een oproep voor alle twins hier, ben je man of vrouw, en weet je twin van jouw gevoelens en zou je graag aards contact willen? Ik zal beginnen. Ben een vrouw-twin, mijn mannelijke twin weet van mijn gevoelens alleen ontkent hij het al 3jr dat hij gevoelens voor mij heeft. Ik zou heel graag contact met hem willen om ervaringen uit te wisselen en misverstanden te voorkomen omdat het al moeilijk en ingewikkeld genoeg is allemaal. Wie volgt?

Antwoord
Hoi forever, ben ook vrouw twin, we zijn elkaar al eens vaker tegengekomen ha en ja wij uiten ons wel, we komen voor onze gevoelens uit, we gaan voor onze gevoelens, dat is mooi maar ook verschrikkelijk moeilijk. Ik voel me zo zeker van mijn gevoelens maar in het aardse nooit iets terug horen/zien, alleen maar spiritueel contact? ik wordt er beetje moe van..ben niet meer zo gauw van me stuk te krijgen maar als je op aards niveau nooit iets hoort word het als mens wel heel verdrietig soms. als engel prima te doen maar ja je bent ook mens en dan kruip je maar weer uit die tobbe om verder te dobberen op een zee van verlangens en hoop..liefs van mij(Onbekend)

Antwoord
Ja goeie vraag.Ik denk dat mijn twin/man en ik (vrouw) dezelfde gevoelens hebben.Zijn vrouw vindt het flauwekul,denkt dat ik iemand ben die verliefd op hem is en het leuk verpakt heeft in een theorietje wat niet wetenschappelijk bewezen is. Kan dus niet voor zijn gevoelens uitkomen.Zielen kunnen elkaar begeleiden bij reincarnatie, dus als een ziel incarneert,kan er tijdelijk een ander bij komen in de baarmoeder of erbuiten,om een tijdje gezelschap te houden.Dit heeft mijn tweelingziel bij mij gedaan.Ik vraag me af of hij dit bevatten kan,ik heb het wel verteld,hij reageert er niet op. (Onbekend)

Antwoord
Hoi Forever. Jij stelt de vraag waar ik afgelopen dagen ook al over nadacht!! Het zijn meest vrouwen op deze site. Ik heb mij ook al afgevraagd of het tweelingziel gebeuren bij een man anders beleefd wordt. Mijn twin is 25 jaar jonger dan ik. Ik heb hem herkend, hij ivm zijn leeftijd mij niet. Hij weet ergens wel dat er iets bijzonders is, maar kan dit nog lang niet aan zichzelf toegeven. Ook ik zou HEEL graag aards contact willen, want ik mis hem soms gewoon vreselijk, maar ben ook bang dat ik dan in de corrigerende rol ga vervallen. En dat is niet goed. Als wij contact zouden hebben zou er door ons verschil in zielsniveau alleen maar meer misverstanden ontstaan. Hij is nog zo jong, hij heeft geen idee dat dit kan bestaan, ik KAN het er met hem niet over hebben. Maar wat zou ik graag wel met hem kunnen praten over wat hij voelt, wat hij ervaart, wat hij wel of niet van mij voelt. Of hij het wel of niet prettig vindt dat deze band bestaat. Maar ook zou ik zo graag w! illen weten, hoe het met hem gaat. Of hij een beetje gelukkig is, of hij het fijn vindt dat ik hem niet vergeten ben. Heb hem laatst een sms gestuurd met de vraag of alles goed met hem was. Geen antwoord gehad natuurlijk. Maar de dag erna heb ik duidelijk een kort moment gevoeld dat hij toch blij was met mijn bericht. Dat hij het fijn vond dat ik hem niet vergeten ben. Ik zou hem zo graag willen helpen. Ik wil alles voor hem doen. Maar we moeten het allebei alleen doorlopen. Kennelijk hebben we dat destijds afgesproken…. Ik houd vreselijk veel van je lieve … xxx(Onbekend)

Antwoord
Ik ben eveneens een vrouw. Ik heb mijn tweelingziel ongeveer drie jaar geleden ontmoet. Ik had nog nooit over “tweelingzielen” gehoord maar het was ongelooflijk wat me overkwam. Uiteindelijk (twee jaar geleden) heb ik de stap gezet en hem verteld over mijn gevoelens. Hij vertelde dat hij voelde dat er meer aan de hand was tussen ons dan zomaar een verliefdheid. Hij was ervan overtuigd dat er een zielsverwantschap was. Toen ben ik op ontdekking gegaan en heb ik deze site ontdekt. Ik kon eindelijk verwoorden wat in me omging. Een relatie is onmogelijk omdat hij zelf nog in huwelijk zit met kinderen. Hij en zijn vrouw spreken enkel nog tegen elkaar voor de hoogstnoodzakelijke dingen. Ik heb dit ook met eigen ogen gezien. Hij voelt zich echter verantwoordelijk voor de twee oudste kinderen waardoor hij in dit (liefdeloze)huwelijk blijft. Ik heb daar begrip voor maar ondertussen is al twee jaar lang een spel van aantrekken en afstoten bezig (bij beiden). Ik heb al verschillende keren geprobeerd om dit allemaal ter sprake te brengen. Maar die muur om zijn hart blijft iedere keer overeind. En dat is enorm frustrerend. Als we er open over zouden kunnen praten (oude angsten, oude patronen), dan zouden we er beide zoveel aan hebben, dacht ik. Want met anderen kan je er al helemaal niet over praten. Die begrijpen je toch onvoldoende. We hebben twee jaar lang naar een manier gezocht om aards contact te houden waarbij we de grens van beiden respecteren. Het is ons echter niet gelukt. Zijn grens waar ik net niet over mag (o.a. bespreekbaar maken van gevoelens), is eigenlijk voor mij de grens van het minimumrespect voor mezelf. Anders maak ik me te zeer afhankelijk van hem. En dat is niet de bedoeling van zielsliefde. Ik vermoed dat het lessen zijn waar je “alleen” door moet. Lessen om je “eigen” oude angsten, oud zeer en oude patronen los te laten. Lessen om te ontdekken wie je zelf bent en wat je eigen verlangens zijn (onafhankelijk van anderen). W! ant door de invloed van de maatschappij zijn we vaak geëvolueerd tot i emand die we “moeten zijn” in plaats van wie we “waarlijk” zijn (ook al beseffen we dit niet altijd). En een zielsliefde is blijkbaar iemand die ons helpt dit voor ogen te houden om dit proces te doorlopen. Maar je moet het “zelf” doen, “zelf” ontdekken. Uit liefde voor jezelf! Wij hebben nu besloten om een tijdje geen contact meer op te nemen met elkaar. Het gaat te veel met ups en downs waar we beiden enorm veel van afzien. Het is de bedoeling om nu elk ons eigen leven te “leven”. En dan te zien wat de toekomst ons brengt. Aanvaarden dat iedere persoon dit op zijn eigen unieke manier doorloopt op zijn eigen tempo. En ondertussen de ander loslaten om je eigen leven op te bouwen, onafhankelijk van hem (wat eveneens betekent dat je niet wacht op hem). Maar gewoon je eigen leven leiden in het hier en nu. Was het allemaal maar zo gemakkelijk als het neerschrijven van deze woorden…(Onbekend)

Antwoord
Aan de 2e beantwoorder, waarom kan hij niet voor zijn gevoelens uitkomen? je hoeft toch niet te doen wat je partner wil? hij heeft toch zelf die gevoelens daar mag je toch wel wat mee of ben ik nou gek?(Onbekend)

Antwoord
Nog even een aanvulling op het tweede antwoord (uit mijn koker): We moeten niet vergeten dat de meeste mannen heel veel uitwerken via hun carriere. Dus ook alles wat bij tweelingzielen hoort.(Onbekend)

Antwoord
Hij mag wel voor zijn gevoelens uitkomen maar hij doet het alleen niet.Om zijn vrouw niet te kwetsen.We houden teveel van elkaar, snap je? Dat kan hij toch moeilijk kwijt aan zijn vrouw.Dus houdt hij die gevoelens voor zich.Hij loopt daarmee vroeg of laat vast.Maar ja dat zien we dan wel weer.Komt tijd komt raad.(Onbekend)

Antwoord
Aan twin van de 4e reactie. Wat knap dat je je verhaal hier zo duidelijk neerzet. Ik denk dat er sowieso een verschil tussen mannen en vrouwen bestaat als het gaat om het bespreekbaar maken van gevoelens. Soms ook kun je door een dwaalspoor het idee hebben dat je beiden al min of meer bent “uitgewerkt” tot op zekere hoogte, waardoor je dan als vrouw hoopt dat je er met twin over kan praten. Niet eens zozeer over gevoelens maar meer over bijvoorbeeld waar je je informatie vandaan haalt, waar je zou kunnen zoeken enzenz. Het is zonder meer waar dat ieder zijn eigen pad moet volgen op zijn eigen tempo en eerst volledig “zichzelf” moet zijn, anders zou het toch niet werken. En als het de bedoeling is dat jullie samenkomen in dit leven dan zal dat toch wel gebeuren, wanneer dan ook. Hopelijk hoef je dan niet te wachten tot je beiden in het bejaardenhuis zit, maar mocht dat wel zo zijn, dan zal daar ook wel een goede reden voor zijn. En is het niet in dit leven, dan w! el in een volgend leven. Ik wens je heel veel sterkte op je pad en blijf vooral dicht bij jezelf…. veel liefs(Forever)

Antwoord
Ter aanvulling op het 7e antwoord (door mij getypt): Voor de gevoelens uitkomen correlleert ook met waar de Maan staat in de geboortehoroscoop,dit geldt natuurlijk ook voor tweelingzielen! Staat’ie in Steenbok zoals bij mijn twin,dan reageert hij sowieso gereserveerder, en ook op een praktische en efficiente manier. Ik heb de Maan in Ram,als vrouw ook nog, dat is een meer ontstuimige temperamentvolle en mannelijke manier om je gevoelens te uiten,en mijn tweelingmannetje heeft de Maan in Steenbok,een vrouwelijk teken.(Onbekend)

Antwoord
Ik weet niet of mijn verhaal voor jou een toegevoegde waarde heeft. In die 4 jaar dat ik en mijn twin uit elkaar zijn en hebben in de regelmaat contact met elkaar. In het begin heeft mijn twin de liefde tussen ons ontkend omdat hij onbewust/bewust bezig was met zijn persoonlijke ontwikkeling. Nu hij een bepaalde ontwikkeling heeft doorstaan herkend hij nu pas onze liefde. Voor mij was van belang dat ik mijn eigen leven bleef leiden zonder aanhankelijk te zijn of enige verlangen te hebben naar hem, dus volledig loslaten. Dit proces heeft heel veel tijd nodig gehad o.a. het uitpraten van conflicten, aantrekken/afstoten, uitspreken wat je werkelijk voor elkaar voelt. Het durven tonen van je zwakte. Nu is de tijd aangebroken dat wij elkaar weer opnieuw leren kennen. We groeien langzaam maar zeker naar elkaar toe. Dit kan nog wel een jaar duren. Het is ook goed mogelijk dat we niet meer samen komen dan alleen vriendschap zullen hebben. Ondertussen leid ik mijn leven en blijf dicht bij mezelf. Het verlangen heb ik geprojecteerd op mijn twin maar m! oest het al die tijd bij mezelf zoeken. Dit heb ik een lange tijd niet geweten, maar nu weet ik beter.(Onbekend)

Antwoord
Twin man,mja dat geeft voor de buitewereld best wel eens een probleem maar ik kan wel zeggen,mijn twin is 25 jaar jonger maar maakt niets uit , gevoel is gevoel,en dat stop je niet weg. we zijn elkaar 6 weken geleden tegen gekomen,en gewoon het pure gevoel recht uit ons hart. hij is bij mij ingetrokkken, buitenwereld? jammer dan leef je leven zoals je samen wil.(Onbekend)