Q0524. Waarom die pijn?

Onbekend

Er voor elkaar willen zijn ,er voor elkaar kunnen zijn, er voor elkaar mogen zijn, in alles wat is. En toch dat afgesneden gevoel ervaren…Het kan niet, het is nog niet de juiste tijd, het lijkt onmogelijk etc.. Te pijnlijk om te verwoorden. Je voelt dat je in elkaars hart zit,maar wanneer weet je of het tijd is om verder te gaan met of zonder je twin?

Antwoord
Soms is er nog oude pijn niet te begrijpen, die moet eerst verwerkt worden. je hoeft er niet beiden perfect voor te zijn om samen te komen denk ik, dat redt niemand, we moeten het aankunnen; iemand zijn voordat t werkt. ik bedoel niet dat we geen angst en beven mogen voelen en laten zien, dat is niet erg maar we moeten het aankunnen met alles erop eraan en eromheen . er is iets hogers wat dan meehelpt daar vertrouw ik op. dan wordt t constructief voor iedereen ipv destructief.(Onbekend)

Antwoord
ja wanneer is het tijd? die pijn zit in jezelf,luister je naar je gevoelens dan is de pijn al een stuk minder,is mijn ervaring, je gevoel negeren dat veroorzaakt pijn,kijk naar signalen van het universum,naar je gevoelens, als het bedoeld is om samen te gaan dan tikt het universum je wel op je vingers , bij mij gebeurde dat d.m.v. onverklaarbare ‘toevalligheden’,ongelukken , ziektes, kon zelfs een tijdje helemaal niet meer lopen, onverklaarbaar, ben bijallerlei artsen geweest,van de ene therapie inde andere,ik stond echt stil tot ik snapte dat het alles met mijn twin te maken had, het licht ging aan en een wonderbare genezing was een feit, alleen ik wist waar het vandaan kwam, en mijn gevoel ging in een cirkeltje rond, dezelfde dingen die ik niet wilde leren kwamen nog wat harder weer voorbij 1 jaar later , dan is het alsof de kracht van liefde/het universum tegen je zegt: ‘zo ben je niet gelukkig en nu moet je..’maar misschien is dat niet altijd hoor bij tweelingzi! elen hebben ze eerst nog andere dingen af te maken en ‘mag’je nog niet van het universum.ik merk nu ook weer dat ik geholpen wordt als ik zuiver blijf in mijn intenties dan krijg ik weer allerlei signalen die zeggen dat ik het goed doe, gelukkig!(Onbekend)

Antwoord
Moeilijk vraag waarop ik je het antwoord helaas schuldig moet blijven daar ik met hetzelfde zit. Dat enorme gevoel van aantrekking, liefde en bij elkaar willen zijn en het niet kunnen en mogen in dit leven. Iets moeilijkers is er volgens mij niet. Ik voel vanuit mijn twin dezelfde verlangens soms. Hij sluit zich ook heel vaak af voor zijn gevoel en dan stuit ik op een muur. Maar als hij ook openstaat, is dat heel heftig en zou ik het liefst in zijn armen zijn. Er zijn echter heel veel redenen waarom dat niet mag en kan en ik heb het er moeilijk mee.Ik denk soms zelfs aan een geheime verhouding met hem, hoewel dat helemaal niet mijn manier is om met mensen om te gaan. Puur uit verlangen. Maar zulke dingen komen vroeg of laat altijd uit en ik moet er niet aan denken wat een catastrofe dat zou opleveren. Nee, ik zou dat alleen kunnen als ik 100% zekerheid had dat het nooit uit zou komen en we het echt tussen ons kunnen houden. En die zekerheid is er niet dus begin ik e! r niet aan. Nog afgezien van de vraag of hij dat zou willen, en dat denk ik niet. Het leven kan wel rare wendingen nemen wat betreft een tweelingziel. Ik merk vaak dat mijn man zelf voorstelt om hem te bezoeken of hem uit te nodigen. De kinderen zijn ook dol op hem. We komen elkaar soms spontaan tegen en de toevalligheden tussen ons zijn niet op te noemen, zoveel. Ik denk dat als je echt twinsouls bent, je uiteindelijk samen zult komen. In dit leven of in een volgend. Het is een schrale troost, dat wel.(Onbekend)

Antwoord
Ja en dan doet het zomaar weer pijn, omdat je bij elkaar wilt zijn, omdat je elkaar niet meer wilt missen..zie ik het dan zo verkeerd..soms weet je het gewoon niet meer.we leven ook in zo’n verstandige maatschappij,toch ga ik mijn gevoel volgen want dat is wat mijn ziel me aangeeft..als ik dat niet doe dan voel ik verdriet, leef met je mee..liefs(Onbekend)

Antwoord
Ik denk dat het een inner drive is die steeds sterker wordt, een trekveer die steeds meer aanspant.Die is er bij beiden.En op een ZEKER door het universum bepaald moment weten jullie allebei NU is het het moment.(Onbekend)

Antwoord
Het heeft vaak te maken met een psychologische verklaring: Gekwetst zijn > niet verwerken van… > opbouwen van een blokkade > het niet kwetsbaar kunnen opstellen > angst voor het onbekende, geen zelfvertrouwen > zoeken naar antwoorden buiten jezelf ipv binneuit. Allemaal belemmeringen die kunnen meespelen. (Onbekend)

Reactie
Wij zijn op een punt beland van innerlijk besef,jezelf niet wilen verliezen je twin niet willen verliezen. Wie ben ik, wie ben jij, wie zijn wij? En hoe kunnen wij dit vorm geven in ons leven momenteel.Het verlangen naar mijn twin is groot dus ervaar ik momenteel ook de pijn in mijn innerlijk zijn.(IMJ)

Antwoord
Waarom zou je twin zich afsluiten, zou hij zich afsluiten als er een mogelijkheid zou zijn tot Echt contact? is het te ongemakkelijk voor hem.dat is mij nl. al heel vaak overkomen als ik contact zocht,dan zet je al gauw een zgn.muurtje op want je moet toch normaal blijven reageren in het openbaar. misschien is dat de reden. en dat van een geheime relatie ben je dan bang voor anderen/buitenstaanders als het uitkomt,die doe jij geen zeer, die kunnen hooguit kletsen,de vraag is of jij het zo wil? maar waar je wel bang voor moet zijn dat je op die manier je partner bedriegt. en dat zorgt weer voor nieuw ‘karma’.en ook al kies je niet voor een ‘geheime’ relatie, dan nog heeft je partner recht op eerlijkheid ook al is het pijnlijk ,wat doet meer zeer? speel alles open en eerlijk wat je voelt en wilt met je twin, dat is misschien wel kwetsend maar misschien het beste wat je kunt doen.geef je partner de ruimte ermee te doen wat die wil.zo hou je respect voor elkaar en zo kun je ook misschien naar je twin als die er open voor staat en die trekveer ? die doet zijn werk ondertussen wel..daar mag je wel op rekenen.(Onbekend)

Antwoord
Voor die verlangende ziel; ja die rare wendingen die komen er als het bedoeld is dat hoop/denk ik ook maar wat houd je tegen om een keer naar je twin toe te gaan met je man? als die het al voorstelt heb ik eens geprobeerd,uitgenodigd, maar waarschijnlijk was het te lastig en nu heb ik hem al meer dan een jaar niet meer gesproken of gezien en iedere dag lijkt het wel zwaarder te worden, ga mijn gang maar het doet zeer ik herken het zo, tot in je tenen lieve groet (Onbekend)

Antwoord
Dat is echt ongelofelijk…van dat lopen. je kan je twin vragen om je erbij te helpen als je weer eens in de put zit…ik weet het alleen de liefde voelen helpt al maar ik denk dat je elkaar ook bewuster kunt helpen.(Onbekend)

Antwoord
Herkenbaar. De tijd zal het leren lotgenoot.Als het zo bedoelt is dan komen jullie bij elkaar.Onzekerheid en geen duidelijkheid. Ik denk en voel in mijn situatie dat er eerst nog een inner zoektocht, een healing, verwerking plaats dient te vinden. Nu is het vaak zo dat er het gevoel van afgesneden zijn is. Dat is zeer pijnlijk en maakt heel verdrietig. Vraag je eens af, van wie ben je afgesneden vraagsteller? Van je zelf??? of van je twin??? Ik denk en voel dat het eerste is. Van jezelf afgesneden zijn dat je herkent en voelt bij je twin. Dit is verwarrend, emotioneel, dubbel en pijnlijk! Je zal eerst hier doorheen moeten gaan voel en denk ik, voordat je verder kan groeien met of zonder… Ik denk dat je me wel snapt vraagsteller of je doet niets en gaat door zoals het nu gaat, maar realiseer dat je dan voor de pijn wegloopt.Kan ook hoor, maar er zal dan niets veranderen in je leven en met jou! Sterkte vraagsteller! Het wordt zwaar pijnlijk, maar het zal de moeite waard zijn als je het aangaat!(Onbekend)

Antwoord
Eerst moet je lijden voor je verder kan komen en verder kan groeien. Alles wat je voelt is niet de ander. Dat ben je zelf. Afgesneden van de ander? Neen… van je zelf! Pijnlijk? JA(Onbekend)

Antwoord
Lieve lotgenoot je schrijft het volgende en daar heb ik een vraag over en die luidt als volgt: “Je voelt dat je in elkaars hart zit,maar wanneer weet je of het tijd is om verder te gaan met of zonder je twin?” Dit is mij niet helemaal duidelijk wat je bedoelt. Wat bedoel je eigenlijk precies met verder gaan? Een relatie met je twin net als aardse relaties? Man en vrouw? Vrouw en vrouw? Man en man? of iets anders?(Onbekend)

Antwoord
Waarom die pijn? Lotgenoot wat ik mij afvraag is wat verwacht je eigenlijk van de ander? Kan je daar voor jezelf een zuiver en een eerlijk antwoord opgeven? Als je dat hebt gedaan dan kan je vervolgens dit met je twin delen en het er over hebben in alle eerlijkheid en zuiverheid.Dat is ook liefde! Ben benieuwd of je dat voor jezelf kan en laat het weten hier of het je gelukt is. Succes lieve lotgenoot en ook heel veel sterkte met ontdekken en groeien!(Onbekend)

Antwoord
Ja, maar t betekent niet dat je vooraf niet vertrouwd met elkaar kan zijn, en je kan uitspreken en geen fouten mag maken. als je beiden geen fouten wilt maken moet er eerst helderheid zijn. aards contact hoeft ‘hoger’contact niet te verstoren. het kan ook druk van de ketel nemen en inzicht geven. neem nooit aan dat een twin ‘het wel begrijpt’.(Onbekend)

Antwoord
In 1 van de antwoorden sluit iemand af met de woorden: neem nooit aan dat je twin het wel begrijpt. En dat is denk ik 1 van de grote struikelblokken waar het om draait.. Mijn twin voelt alles wel, maar vind het doodeng, begrijpt nix van het moois wat hem overkomt en schiet in zijn angst om te kwetsbaar te worden.. Daar heb je de muur weer! Hij snapt niet waar die gevoelens vandaan komen en wat hij ermee moet, zit zo vast in zijn eigen aardse denkwijze.. en dus neemt hij afstand, want dan is het er niet (denkt ie). Heb diverse pogingen gedaan om het hem uit te leggen, krijg alleen maar een grijns of een ‘ja ja’.. ooit zal het doordringen haha.. (Onbekend)

Antwoord
“we leven ook in zo’n verstandige maatschappij,toch ga ik mijn gevoel volgen want dat is wat mijn ziel me aangeeft..als ik dat niet doe dan voel ik verdriet, leef met je mee..liefs” Je gevoel geeft OOK aan, daar ben ik van overtuigd, dat je pijn en verdriet hebt. Dat is ook van je zelf lieve vraagsteller(IMJ)! Wat ga je hiermee doen? Wegstoppen? Negeren? Dat kan natuurlijk. Zijn heeeeeeeeel veel anderen die dat ook doen, maar op een gegeven moment kom je erachter dat dit niet meer langer gaat. Echt waar! Het kost namelijk heel veel energie. Dat is niet wat je wil toch? Je holt jezelf namelijk uit van binnen. Hierbinnen, je kern/ je bron/ je zijn zit vol. Zowel positief als negatieve gevoelens en ervaringen. Ze hebben elkaar eigenlijk nodig.Ze kunnen niet zonder elkaar.Jij hebt ze nodig. waarom? Om sterker te worden en te groeien. Te leven ipv geleefd te worden en te voldoen aan de verwachtingen van je omgeving in de breedste zin des woords. Dit is slopend. Destructief voor je zijn/ jezelf. Ga je veranderen? Ja en nee. Op den duur zal je bemerken dat je veranderd en sterker wordt. Je zelfvertrouwen zal gaan groeien en anderen gaan dat ook ervaren en zien. Je moet dan wel oppassen hoor lieve vraagsteller, want jaloersheid ligt al gauw op de loer. Anderen zouden diep in hun hart en ziel dat willen wat jij hebt bereikt! Wat? Jezelf zijn en mogen zijn of beter gezegd:”Wees dat wat je niet mocht zijn al jaren” Jezelf. Je veranderd dan dus niet, want je bent dan eindelijk/ eigenlijk jezelf!(Onbekend)

Antwoord
In reactie op dit laatste antwoord; dat kan ik helemaal beamen. Je moet jezelf toestaan om jezelf te mogen zijn, 100%. Het heeft mij 16 jaar gekost om dat te kunnen en eindelijk heb ik al mijn gevoelens geaccepteerd. Het mag er zijn. De liefde voor de man met wie ik mijn “aardse” relatie heb, en geloof me, dat is ook echte liefde met alles erop en eraan. Daarnaast de liefde voor de man met wie ik een “hemelse” relatie heb, mijn TZ dus. Ik vond mezelf altijd zo fout omdat ik van beiden hield. Dat is in onze maatschappij echt not done, iedereen staat met oordelen klaar. Dus ik heb er nooit met iemand over gesproken. Nooit. En dat doe ik nog steeds niet, maar ik mag het van mezelf wel voelen en ervan genieten. Dat voelt als een bevrijding. Wat de toekomst brengt zie ik wel. Ik zou het liefst met TZ en mijn man in een huis wonen, zodat we allemaal bij elkaar zijn.(Onbekend)