Q0512. Waarom moet ieder eerst zelfstandig op eigen benen staan?

Onbekend

Waarom moet ieder eerst zelfstandig op eigen benen staan en kunnen tweelingzielen niet samen leren en groeien? message: Ik heb een tweelingziel die nog heel jong is en destijds bij onze ontmoeting wel iets heeft gemerkt maar dat niet kan benoemen. Omdat het een jonge vent is en weinig ervaring heeft denkt hij hier verder niet over na. Nu wordt er overal gesproken over het feit dat ieder eerst emotioneel op eigen benen moet staan, zonder afhankelijk te zijn van de ander, voordat men elkaar weer kan ontmoeten en een relatie in welke vorm dan ook aan kan gaan. Ik zou hem dus los moeten laten en moeten wachten totdat hij voldoende gegroeid is en misschien ooit nog weer eens contact met mij op zal nemen. Terwijl ik nu voorvoel dat als ik hem loslaat, hij mij vergeet en dat wij waarschijnlijk nooit meer contact met elkaar zullen hebben. Er wordt mij verteld dat hij recht heeft om zijn eigen keuzes en fouten te maken. M.a.w. ik zal hem de vrijheid moeten geven om zelf te groeien. Daar ben ik het volledig mee eens!! Maar aan de andere kant ben ik het met veel andere lotgenoten eens, dat de w! eg ook samen te bewandelen is. Dat hij door zijn groeien heen kan gaan met mij op de achtergrond. Dan nog maakt hij zijn eigen keuzes. Het is niet alsof ik hem vertel wat hij moet doen. Het is meer dat ik een klankbord ben waartegen hij kan praten. Hoe dan ook maakt hij zijn eigen keuzes en neemt hij zijn eigen beslissingen. Laatst stelde een goeie vriendin mij de vraag: “Vraag jezelf eens af waarom je contact met hem wil opnemen.” Vanmorgen tijdens het schrijven in mijn verhaal schreef ik zomaar het antwoord: “praat met me, ik kan jou helpen.” (deze zin spookt al weken door mijn hoofd) “Niet dat ik overal een antwoord op heb, maar wat hij ook zal zeggen over zijn gevoelens, ik zal de enige zijn die exact voelt en weet wat hij bedoelt. Ik heb al eerder ervaren dat ik zijn pijn en verdriet voel. Hij hoeft zich bij mij niet groot te houden, en kan alle pijn en verdriet en verwarring en onzekerheid vertellen.” Zijn er andere tweelingzielen die iets soortgelijks meemaken en hie! r ervaring mee hebben?

Antwoord
Ik proef hier een angst om iemand nooit meer terug te zien.Met jou op de achtergrond ,zoals jij dat zou wensen,zal hij het gevoel hebben dat,bij iedere beslissing die hij neemt in het leven, dat jij over zijn schouder zit mee te kijken.Dat is geen groei, ook geen gezamelijke groei.Wil je dat hij snel groeit, denk ik dat je hem volledig los moet laten.Zet je over de angst heen dat je hem nooit meer zal zien.Dat is jouw groeispurt en daar heeft hij, onbewust en indirect, ook weer wat aan.(Onbekend)

Antwoord
Mijn twin is veel jonger dan ik en zit met iemand anders in een relatie. Hij moet nog veel groeien en volwassen worden. Ik kan hem erbij helpen door als gewone vriendin voor hem te zijn maar ik merk dat ik zelf ook veel moet groeien. Dus de tijd dat we niet samen zijn brengt veel verdriet met zich mee maar ik leer er wel van, ik leer zelfstandig te zijn, ik leer spiritueler te zijn, ik ben mezelf opnieuw aan het ontdekken en leren kennen, ik leef bewuster dan voordat ik mijn twin heb ontmoet. Hoop dat mijn antwoord jou een beetje geholpen heeft.(Lotte)

Antwoord
Het klinkt erg bekend dit verhaal, zit al 3jaar met dit probleem,dat we beiden wachten en vervolgens niets doen.. ik ben er ook achter dat je samen wel kunt groeien, maar het rare is wat ik iedere keer merk dat waar mijn twin zegt dat ik bv. een gesloten deur ben dat hij het zelf ook is voor mij, gek hè. we vinden eigenlijk ook dat de ander contact op moet/mag nemen , je verlangt allebei hetzelfde en doet dus allebei vervolgens niets. ik weet dat ik op mijn weg mijn maatje nodig heb voor bepaalde dingen waar ik nog niet zover in ben , maar mijn twin heeft mij ook nodig voor zaken waar ik weer verder in ben volgensmij, ja wel mooi om samen te groeien, wij hebben nu geregeld contact maar dat zou best wat persoonlijker(directer) mogen zodat je duidelijk naar elkaar kunt zijn nu zijn er altijd anderen bij,er is voor mij geen mogelijkheid hem zonder andere medekijkers te benaderen,dus daar kan ik niet zoveel aandoen helaas, dus ja wat is de beste weg hè? en dan zeg ik we! er waarom altijd wachten op die ander? en dan zegt twin weer hetzelfde..wie is de dichte deur?haha(Onbekend)

Antwoord
Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat je samen groeit, mits je dat samen van tevoren hebt bepaald. Ooit, daarboven voordat je terugkeerde op aarde. De ontmoeting met je tweelingziel heb je altijd zelf van tevoren bepaald daarboven, net zoals de lessen die jullie daaruit wilden leren. Misschien hebben jullie afgesproken dat het in dit leven alleen diende om elkaar of vooral jou te ontwaken. Het is een groot misverstand om te denken dat het altijd de bedoeling is dat twins bij elkaar blijven in dit leven. Mocht dat wel zo zijn dan “weet” je dat vaak wel en zal je van alle kanten geholpen worden om dat te laten gebeuren. Tweelingzielen komen elkaar in meerdere levens tegen, echter niet in elk leven kom je je tweelingziel tegen. De ontmoeting is meestal tijdelijk en dient altijd om elkaar te helpen bij het uitwerken van karma. Pas als alle karma is uitgewerkt en beide tweelingzielen zijn op hetzelfde spirituele niveau beland dan zal een gezamenlijk gedeeld leven ! hier op aarde mogelijk zijn. Deze totale samensmelting heeft ook een doel, de tweelingzielen hebben een gezamenlijke missie en zij weten dat ook van elkaar. Meestal gaat het ook om personen/zielen die al het nodige hebben meegemaakt in dit leven, vaak ook hebben ze uiterlijke kenmerken gemeen en zal het verloop van hun leven veel synchrone gebeurtenissen kennen. Accepteer dat jouw twin op eigen benen wil staan, hoe graag je hem ook zou willen helpen. Soms is het ook nodig om je twin zelf te laten worstelen, met vallen en opstaan kom je vaak verder dan als je altijd maar in bescherming wordt genomen. Ook dat is liefde, loslaten in liefde ……. Als je twin je nodig heeft, zal hij je toch wel komen opzoeken. Sterkte in dit moeilijke proces.(Onbekend)

Antwoord
Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat je samen groeit, mits je dat samen van tevoren hebt bepaald. Ooit, daarboven voordat je terugkeerde op aarde. De ontmoeting met je tweelingziel heb je altijd zelf van tevoren bepaald daarboven, net zoals de lessen die jullie daaruit wilden leren. Misschien hebben jullie afgesproken dat het in dit leven alleen diende om elkaar of vooral jou te ontwaken. Het is een groot misverstand om te denken dat het altijd de bedoeling is dat twins bij elkaar blijven in dit leven. Mocht dat wel zo zijn dan “weet” je dat vaak wel en zal je van alle kanten geholpen worden om dat te laten gebeuren. Tweelingzielen komen elkaar in meerdere levens tegen, echter niet in elk leven kom je je tweelingziel tegen. De ontmoeting is meestal tijdelijk en dient altijd om elkaar te helpen bij het uitwerken van karma. Pas als alle karma is uitgewerkt en beide tweelingzielen zijn op hetzelfde spirituele niveau beland dan zal een gezamenlijk gedeeld leven ! hier op aarde mogelijk zijn. Deze totale samensmelting heeft ook een doel, de tweelingzielen hebben een gezamenlijke missie en zij weten dat ook van elkaar. Meestal gaat het ook om personen/zielen die al het nodige hebben meegemaakt in dit leven, vaak ook hebben ze uiterlijke kenmerken gemeen en zal het verloop van hun leven veel synchrone gebeurtenissen kennen. Accepteer dat jouw twin op eigen benen wil staan, hoe graag je hem ook zou willen helpen. Soms is het ook nodig om je twin zelf te laten worstelen, met vallen en opstaan kom je vaak verder dan als je altijd maar in bescherming wordt genomen. Ook dat is liefde, loslaten in liefde ……. Als je twin je nodig heeft, zal hij je toch wel komen opzoeken. Sterkte in dit moeilijke proces.(Onbekend)

Reactie
Ik was de vraagsteller. Lotte, jij spreekt ook over een twin die veel jonger is en waar je een vriendin voor wilt zijn. Ik zou daarover graag verder met je van gedachten willen wisselen. Indien dat wederzijds is; mijn email adres is bekend bij de redactie.(Lilly)

Antwoord
Ik vind je (vraagsteller) best wel hooghartig naar je Twin toe. Hoe weet je dat je hem kan helpen? En het gaat er niet om dat jou ego hem helpt, want de benaming tweelingZIEL zegt het al, als hij geholpen wil worden dan zal zijn/jouw ziel die alleswetend is, hem wel op weg helpen, leer eerst maar zelf onafhankelijk van hem te worden, want dat is ook één ding wat een ziel moet leren en je niet te bemoeien met zijn ontwikkeling, ten 1e zal hij je dan afstoten (en bereik je het tegenovergestelde van wat je wilt) en ten 2e is het een wederzijds leerproces, dus begin eerst bij je zelf, wat jou tekortkomingen zijn, je onverwerkte emoties en opvattingen, je veroordelingen naar jezelf toe en anderen etc. En ja het is een hele kluif maar vergeet niet dat een TZ ontmoeting vaak alleen maar een herinnering is om je te laten weten dat dat mooie wat je voelt(de) in jezelf te vinden is en dat hij het alleen aangeraakt heeft, als je dat niet wilt inzien dan zal je je leven lang afhankelijk blijven van een ander die waarschijnlijk niet eens meer in je leven komt of met jou door het leven wil. Het komt misschien hard over maar is vaak de realiteit.(Onbekend)