Q0501. Elkaar loslaten?

Onbekend

Ben soms zo in de war over mijn twin, weet dan niet of me twin me wel of niet wil zien, wil hem zo graag even weerzien maar laat je dan wel los, want dat lees ik hier op deze site. wil hem alleen maar even zien. is dat dan wel goed of moet je dan ook geen contact opnemen. heb geen verwachtingen alleen maar even dichtbij zijn. is dat nou wel of niet goed? weet het niet hoor, ken hem nog niet zo lang, maar ik raak er erg door in de war, door de dingen die die zegt.

Antwoord
‘Loslaten’ betekent voor mij: de afhankelijkheid van de ander loslaten. Je eigen keuzes maken en je eigen leven leven, zonder dat te baseren op wat je zielsliefde doet. Elkaar zien en tegelijk je eigen weg gaan kan soms prima samengaan blijkt uit verhalen. Soms ook niet omdat het te emotioneel is of omdat dat je weer meer afhankelijk van elkaar kan maken. Je kunt proberen meer je intuitie te volgen en minder je emoties.(Tiny)

Antwoord
Loslaten betekent voor mij, onafhankelijk van elkaar je eigen leven leven, eerst volledig je eigen pad afmaken, ondanks het grote verlangen om bij elkaar te zijn. Ik heb leren loslaten toen mijn twin bleef ontkennen, knettergek werd ik er van, maar ben toen gaan inzien dat wij eerst elk ons eigen pad moesten afmaken. Niet wetend wanneer hij klaar is en niet wetend wanneer ik klaar ben, maar wel volledig vertrouwen dat wij ooit samen zullen zijn en dat wij op elkaar zullen wachten. Ik weet mijn pad en dat is niet altijd gemakkelijk. Het voelt als een dubbelleven maar ik weet waar ik het voor doe en hoef me er ook niet schuldig over te voelen, het grote geheel is me duidelijker dan ooit. Soms kan het handig zijn om je blauwdruk even te mogen inzien, weet ook dat ik dat mocht want hoe zou ik anders kunnen leven met wat ik weet…….. Ik wil niets liever dan contact met mijn twin, maar weet ook dat het helemaal uit de hand zou lopen dan omdat het verlangen naar zo groot is, van beide kanten. En dat is nu net niet de bedoeling!! Kan amper mijn gevoelens verbergen als ik hem zie dus trek ik me terug, ben veel te bang dat het ook voor mijn omgeving zichtbaar is. Dit mag gewoon niet fout gaan, daarvoor geef ik nog teveel om mijn partner en hij zou het nooit kunnen begrijpen. Hij leeft volledig in de 3e dimensie en zal in dit leven ook nooit in staat zijn om die 4e dimensie, waar wij nu met zijn allen naartoe gaan, te bereiken. Dat is zijn blauwdruk. Ik had gedacht dat het gemakkelijker voor me zou zijn als ik het wist van mijn twin, maar het is nu nog zwaarder omdat ik merk dat hij aan me trekt, hij heeft moeite om me los te laten. Loslaten is een “toverwoord” want als je bij elkaar hoort te blijven in dit leven, dan wordt dat toch wel geregeld daarboven. Lief, ik hou zoveel van je maar het mag nog niet! Onze tijd komt, echt, en dan kunnen we nog heel vaak samen onder de sterren zitten.(Onbekend)

Antwoord
Je merkt gauw genoeg wanneer het ego op de voorgrond wil staan. Als je je ego met liefde benaderd, is het net alsof je het ego voelt inkrimpen. Als je leert omgaan met je ego zul je in de gaten krijgn dat de strijd in je steeds minder wordt en destemeer je bij je innerlijke gevoel komt. Als je eenmaal op de goede weg bent door te vertrouwen op je innerlijke gevoel, zul je ook het besef krijgen wat loslaten eigenlijk in houdt.(Onbekend)

Antwoord
Als je het verlangen los zou kunnen laten dan kan je elkaar misschien toch heel af en toe zien, dan voel je die liefde ook wel. daar hoef je niets voor te doen maar wat ik zo moeilijk vind is dat je dan weer bij elkaar weg moet, maar misschien kun je daar ook aan wennen..door misverstanden denkt mijn twin dat ik hem helemaal niet meer wil zien. ik kan nu veel beter verwachtingen loslaten omdat ik vertrouwen heb dat het ooit wel goed komt.ik ben nu gelukkig met mijn eigen leven maar altijd zonder twin, ik moet er niet aan denken. hou me vast aan het vertrouwen wat ik heb in mijn twin, dat heeft lang geduurd maar het is er nu volledig merk ik..het is een heel leerproces geweest. dus ja misschien kun je zo wel contact hebben, loslaten is loslaten van verwachtingen maar niet van de liefde.je pad wandelen en afmaken wat je nog ‘moet’ doen en met je twin op de achtergrond die je op deze manier kan blijven liefhebben op wat voor manier dan ook.(Onbekend)

Antwoord
Mooi verwoord, dat laatste antwoord, precies zoals ik het ervaren heb. Als je eenmaal door hebt hoe je ego werkt is loslaten niet zo moeilijk meer.(Onbekend)

Antwoord
Precies zo werkt dat voor mij ook inderdaad. En het klopt dat dat een heel leerproces is. Zwaar en lang. Op het moment zit ik weer in een periode dat ik bewust afstand neem van TZ. Ik wil hem even niet dichtbij hebben omdat ik vind dat ik er veel te veel mee bezig was. Haast een obsessie. Ik kwam niet meer toe aan mijn normale leven. Nu heb ik hem in gedachten op een afstand gezet, een soort van geblokkeerd. Telkens als hij opduikt in mijn hoofd, zet ik dit heel bewust uit. Stuur ik hem weg, liefdevol, dat wel.En ik stuur hem positieve energie zodat hij ook verder kan met zijn leven. Het rare is dat hij de afstand lijkt te voelen want in die periodes probeert hij juist meer contact te zoeken dan anders. (Onbekend)

Antwoord
Ja dat blokkeren ken ik , dat doe ik ook wel eens, maar toch als mijn twin het doet dan voelt dat leeg en afgesloten van een deel van jezelf..dus dat vind ik niet zo’n goeie oplossing. wij hebben geen contact maar het contact op deze manier afsluiten/blokkeren is wel heel drastisch.Dan zo ineens voel ik mijn twin toch weer alsof ie me toch nog even weer liefde stuurt, dacht even dat ik iets niet goed doe en dan ineens is daar dat liefdesgevoel die energie weer. soms moet je je wel afsluiten om alles duidelijk te krijgen zonder je twin.(Onbekend)

Antwoord
Weet je wat zo moeilijk is als je twin het ene moment zegt dat hij dat is voor jou wat je nodig hebt en het andere moment zegt dat hij je wil blokken in zijn leven in zijn gedachten. hartstikke lastig zo.(Onbekend)

Antwoord
Reactie op de laatste reactie; Als het je lukt om je te realiseren dat het niet persoonlijk tegen jou bedoeld is dan ben je al een heel eind, zo’n reactie is altijd uit zelfbescherming van je twin. Als jij voor jezelf heel duidelijk alles op een rij hebt, dan helpt het om je in te leven in de situatie van je twin, bij mij werkt het altijd! Als je je gekwetst/geraakt of aangevallen voelt door je twin, probeer je dan voor te stellen (en dan moet je soms wel even heel diep gaan) hoe jij in zijn situatie zou reageren. Ik heb bij mezelf gemerkt dat ik dan uiteindelijk altijd begrijp waarom hij reageert zoals hij het doet, waarschijnlijk zou ik in zijn situatie hetzelfde hebben gereageerd, hoe kan het ook anders als je twins bent 🙂 . Ook mijn twin kan rake (onverwachte) klappen uitdelen waardoor ik heel even helemaal uit het veld geslagen ben, maar ik merk dat ik steeds sneller weer bij de les ben omdat ik snap hoe het werkt. Soms is het zelfs voorspelbaar en weet ik van tevoren hoe hij zal reageren als er! zich iets heeft voorgedaan. Loslaten is ook loslaten van verwachtingen, sterkte! Liefs(Forever)