Q0493. Keuze maken?

Onbekend

Zoveel herkenning wat ik lees hier van anderen Keuzes maken. Loslaten etc. Open en eerlijk zowel naar partner en twin..Geluk dat partner open staat en verder kijkt. Weet van deze website Waar ik mee “zit” is dat ik niet wil en ook niet kan kiezen Als ik dat doe dan ben ik niet eerlijk naar en voor mezelf. Je kiest toch ook niet voor welk kind je het meeste houdt en je het meeste liefde voor voelt. Dat is toch onmogelijk om te scheiden van elkaar? De Liefde die er is voelt zo heftig etc in me. Wil het geven En delen aan beiden en voor mezelf. Parter en twin weten dit ook vinden het goed en mooi Kan je samen het zijn drieen verder leven met alles wat er bij hoort?

Antwoord
kleine anekdote… een vriendin van mij is rechter, ze vertelde; haar achterbuurman is -door haar- gescheiden. kids wonen nu bij ma. pa werkt op ma-woe , ma op do-vrij. ze hebben geen oppas op do-vrij. dus past pa dan op kids bij ma thuis. het is handiger en goedkoper en goed voor de kids (baby) als hij er dan ook woont, die 2 dagen. ze zijn er allemaal blij mee zo, no problem. zo denk ik ook over twinliefde, als je eerlijk bent en een vorm die werkt….prima whatever works, wel voor iedereen!(Onbekend)

Antwoord
Ik weet het niet, hoe graag ik ook bij mijn twin zou willen zijn, meer dan vriendschap zou ik niet willen als hij niet zou kiezen. Een vergelijking met kinderen is toch wat anders.Een relatie hebben met een partner en een twin,hoe zie je dat voor je? Mijn twin wil ook wel allebei maar dat zou mij zoveel energie kosten,dus heb ik voor mezelf besloten dat ik twin best wel graag wil zien heel af en toe,maar dan als goede vriend.Ik heb een fijn leven en dat wil ik graag zo houden,al die onrust brengt je ook niet dichter bij elkaar. Ik respecteer mijn twin zijn relatie en zou niet willen dat dat door mij verkeerd gaat, dus ik heb besloten om beetje afstand te houden.(Onbekend)

Antwoord
Bij mij kan het niet.Ik wordt steeds spiritueler en mijn twin kiest voor een aards leven zodat hij met de beide benen op de grond blijft staan. Hij heeft ook een heel aardse, nuchtere levenspartner uitgekozen, om die reden.Ik heb het gevoel dat hij ook uit dit deel van het land is weggegaan om mij minder te voelen en om minder risico te lopen om mij te zien. Wat dat triggert hem misschien weer naar het zweverige en dit leven moet hij juist heel aards leven.Of hij moet het of hij kiest daar vrijwillig voor. Dus loslaten, een keuze maken.(Onbekend)

Antwoord
Persoonlijk zou ik het niet kunnen, het zou een niet gelijkwaardige relatie zijn. Ik hou van mijn partner en van mijn kinderen onvoorwaardelijk maar de liefde die ik voel voor mijn twin is daar op geen enkele manier mee te vergelijken. Dit gaat zo diep, heb zoiets nooit voor mogelijk gehouden, mijn twin is een deel van mijzelf. Sterkte met het nemen van je beslissing!(Onbekend)

Antwoord
Wat bedoel je precies met ALLES wat erbij hoort?(Onbekend)

Reactie
Antwoord vraagsteller mbt ALLES wat erbij hoort: Wat je als mens samen doet, denkt, voelt, ervaart,gebeurt,deelt,geeft etc.(Onbekend)

Antwoord
Liefde neemt niet af als je ook liefde voor anderen voelt. Daarmee is liefde oneindig en als zodanig oneindig deelbaar zonder dat het minder wordt. Aandacht, zorg, geld, levensruimte, tijd… je kan ze allemaal delen en als je ze deelt, verdeel je ze, en wordt het minder. Maar liefde niet!!!. Liefde is een onuitputtelijke goddelijke bron, liefde kan je voor iedereen voelen, zonder dat dit voor één van hen afneemt, dat is de werkelijke schoonheid van de liefde. Je hoeft dus niet weg bij je eigen partner wanneer je ook liefde voor iemand anders voelt. Je houdt daardoor niets minder van je eigen partner, en jij zelf bent degene die bepaalt wat je met die liefde wil doen.(Onbekend)

Antwoord
In het omgekeerde geval, ontstaat soms angst, wanneer een vriend tegen ons zegt dat hij/zij liefde voor ons voelt, we raken dan onzeker over onze eigen situatie. Hoe moet dat verder met onze partner, en kunnen we dan nog wel gewoon vrienden blijven. Ook hierbij moeten we goed nadenken waarom we die angst voelen, die angst zouden we niet voelen als de slager dat zei (mits hij die vriend is), of iemand anders waar we helemaal niks mee delen. Die angst kan dus enkel ontstaan wanneer het iemand betreft die ons dierbaar is, oftewel waar we zelf ook liefde voor voelen (ook al willen we het liever niet zo noemen). Pas dan gaan we twijfelen over onze eigen gevoelens en raken bang van de mogelijke gevolgen wanneer we ons zouden overleveren aan die gevoelens. Het is dus niet de ander die je bang maakt, maar je eigen gedachten over je eigen gevoelens waaruit de angst voortkomt. Die angst voor de liefde die een ander voor ons voelt hoeft dus helemaal niet te bestaan, die angst toont alleen maar dat we nog onzeker zijn over ons zelf. Door zelfverzekerd te zijn over onze eigen invulling van het leven, dat wij zelf bepalen wat we wel of niet willen, kan die liefde van die ander nooit een bedreiging zijn. Daarnaast mogen we aanvaarden dat we zelf ook liefde voor die ander voelen, aangezien dit niets zegt over de liefde die we voor onze eigen partner voelen. Liefde is een goddelijk geschenk, bedoelt om te geven aan ons zelf en iedereen die ons dierbaar is, zonder dat het ooit opraakt… oftewel de kruik van liefde die nooit leeg raakt.(Droomvrienden)

Antwoord
Het Ego begint van alles te schreeuwen en maakt je helemaal gek met woorden: Het hoort niet dat je voor iemand zoveel liefde voelt terwijl je een partner hebt Misschien voelt die ander wel helemaal niet het zelfde voor jou, die ander moet zeggen ook van jou te houden Als je van die ander blijft houden gaat je relatie kapot Die ander wil je helemaal niet kennen zoals jij werkelijk bent Dat is geen Liefde wat je voelt, dat is een obsessie Etc. Gek word je van die stem… echt helemaal gek… je komt slaap tekort, je kan je niet meer concentreren, telkens is er die stem en de gedachte aan die ander. Het bestaan van die ander maakt je leven tot een hel… je moet er maar zo snel mogelijk een einde aan maken en niet meer met elkaar omgaan. En je bent het daar wel mee eens, want zo kan het niet langer, en besluit om het contact met elkaar te verbreken… en het Ego heeft zijn zin gekregen… omdat die ander zo’n probleem was?… nee… omdat jullie Ego’s tussen beide zielen gekomen zijn vanuit angst.(Onbekend)

Antwoord
Die keuze maken van vasthouden of loslaten is emotioneel het zwaarste wat ik tot nu toe in mijn leven heb moeten doen. Overal lees ik over twin-relaties en het wel of niet samen gaan. Maar is een twin altijd van je eigen leeftijd? Of spreek je in het geval van een heel groot leeftijdsverschil over iets anders dan twin. Over zielsverwant misschien. Of een ziel uit een vorig leven. (Onbekend)

Antwoord
liefde is deelbaar met iedereen maar niet met iedereen wil je een liefdesrelatie. wat nou als je als twins gewoon alles met elkaar wil delen is het dan nog zo gemakkelijk allemaal? ik vind het mooi gezegd alleen werkt het waarschijnlijk niet, sorry hoor, liefde houdt ook nabijheid in en je kunt nou eenmaal niet met alle mensen waar je van houdt een liefdesrelatie(met alle toeters en bellen) aangaan, hoe graag je dat ook zou willen. Ik zou niet zo in een spagaat willen en kunnen leven..het is maar net waar je je prioriteiten legt. en ja ik houdt van mijn vrienden, mijn partner, mijn twin maar kan niet met iedereen alles beleven en dan kom je weer op keuzes en dat is lastig maar misschien ook wel een hele zware les waar je doorheen moet. ik weet het niet hoor is ook maar een filosofietje van mij..maar keuzes heeft voor mij niets met ego te maken maar met eerlijk kijken naar je gevoelens en naar de consequenties die dat met zich meebrengt.dan handel je vanuit liefde en niet vanuit angst.je handelt vanuit angst als je geen keuze durft te maken. En als je geen! keuze wil maken is dat ook een keuze, maar wees dan blij met wat je hebt. Ik heb liefde in overvloed en wil dat met iedereen delen. heb respect voor ieder anders wensen maar blijf wel eerlijk naar jezelf kijken.(Onbekend)

Antwoord
Hoe kan ik je vertellen wat onzegbaar is? Ik vertrouw erop dat je het voelt… Hoe kan jij vertellen wat onzegbaar is? Je mag vertrouwen op je gevoel en hoeft geen angst meer te hebben wat je gaat ontdekken en waardoor het ontzegbare uitgesproken kan worden en je wordt gehoord om wie je werkelijk bent! Mooi he…..?(Onbekend)

Antwoord
Als je werkelijk volledig vertrouwt op je gevoel vanuit Liefde en die met heel jouw hart volgt, dan bestaat ‘keuzes maken’ niet meer. Zodra je de keuze hebt gemaakt je hier voor eeuwig aan over te geven, weet je dat dat de laatste keuze is geweest die je ooit gemaakt hebt.(Onbekend)

Antwoord
Ja de laatste keuze van mij heeft mezelf rust gebracht ik leef nu naar mijn hart, naar mijn gevoel en daar hoort mijn twin ook bij .dat is alleen het laatste wat moeilijk is omdat we elkaar gewoon té lief vinden en altijd bij elkaar willen zijn, maar daar heb je wel twee voor nodig, wil hem wel graag blijven zien en ook graag blijven horen anders vind ik het leven wel leeg, dit is het belangrijkste dat wil je toch niet meer missen.(Onbekend)

Antwoord
Dag lieve vraagsteller, Met alles wat erbij hoort? Kom je al voorjezelf dichter bij jouw antwoord..bij jouw kern bij jouw bron? Ik wens je..je wens!!(Onbekend)

Antwoord
Dag T.A Loslaten zodat ik weer verbonden wordt met mezelf! Ook dat is liefde.Sterker nog, dat is ECHTE liefde voor mezelf, zodat ik echte liefde kan ontvangen,kan geven en ook mag ontvangen en mag geven zonder Of met jou. Je snapt me wel lief.Ik zal er altijd zijn. Ik kijk. Wanneer? Als ik verbonden ben met mezelf en niet meer afgesneden ben. Het wordt zwaar. Ik ervaar en voel dat je er bent voor mij.Hou van je.(Onbekend)

Antwoord
ja kiezen met heel je hart dan komen al je wensen uit..hoe moeilijk het ook lijkt ,hou het licht van de liefde vast, dat geeft je richting. iemand beschreef mij wel eens als ik het niet meer zag; je loopt in een bos en je bent al zover dat je het begin niet meer ziet maar het eind ook nog niet, toch moet je verder en dan komen er lichtpuntjes tussen de bomen door die je weer houvast geven , de richting die je wil lopen, dan kom je bij jezelf en dat geeft weer ruimte, licht en liefde. ik zie steeds vaker het licht tussen de bomen doorstralen..dan voel ik dat ik zo dichtbij ben, zo één, geestelijk en lichamelijk zonder dat twin echt bij me is..sterkte met je zoektocht..liefs(Onbekend)