Q0483. Wat als je twin iemand in je schoonfamilie is?

Onbekend

Ik zit met iets dat heel moeilijk ligt en door velen scherp veroordeeld wordt. Het is namelijk zo dat ik al sinds lange tijd weet dat mijn tweelingziel de broer van mijn man is. Niemand weet ervan en dat houd ik ook zo, want ik wil en kan er niets mee. Maar de gevoelens zijn er wel. Ik voel een diepe liefde voor diegene, we hebben een hele leuke band en telepathie. Omgekeerd voelt hij hetzelfde voor mij denk ik. Dat blijkt uit veel dingen en ik voel dat gewoon aan. Op andere fora heb ik wel eens verhalen gelezen van vrouwen die iets voor hun zwager voelden en die werden zonder pardon flink afgebrand en de grond ingeboord. Ik begrijp best dat het gevoelig ligt, maar een mens vraagt zelf toch niet om zulke situaties? Mij is het gewoon overkomen en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook kan genieten van het mooie contact tussen hem en mij. Moet ik me nu schuldig voelen? En zijn er mensen die hetzelfde hebben?

Antwoord
Nee je moet je niet schuldig voelen, gevoelens tussen zielen zijn echt, ze zijn er, geniet ervan en als je niet het gevoel hebt dat je er helemaal voor moet gaan dan kun je er toch gewoon van genieten. die band voelde ik ook wel eens met anderen , nog meer soms als met mijn eigen partner. Het voordeel was dat ik die gevoelens weer kon laten rusten er afstand van kon nemen, omdat ze niet mijn tweelingziel betroffen. Bij mijn tweelingziel kan ik het niet meer omdat mijn tz en ik naar elkaar toegegroeid zijn en we bij elkaar willen zijn, dan wordt het steeds moeilijker, maar veroordelen dat kan/mag gewoon niet. Als je twins bent dan hoor je bij elkaar of ‘men’ dat nou wil of niet..geniet er gewoon van..sterkte(Onbekend)

Antwoord
Dank je wel voor je lieve reactie. Zo ga ik er zelf ook mee om; ik geniet er van maar doe er verder niets mee want ik ben getrouwd en ook heel gelukkig met mijn man. Dat bestaat naast elkaar. Schuldig heb ik me vaak genoeg gevoeld maar nu niet meer. Een Tweelingziel is voor mij toch heel wat anders dan een aardse relatie of liefde.(Onbekend)

Antwoord
Ik vind het heel goed van je dat je er op een juiste manier mee omgaat. Wat er vaak wordt vergeten, als je je twin tegenkomt, ervaar je onvoorwaardelijke liefde, betekent dat je loslaat en accepteert dat het er is. Vanuit dat oogpunt stel jij je ego niet voorop. Je houdt ook rekening met de gevoelens van je partner. Geniet van het gevoel dat je hebt voor je twin en weet wat je aan je partner hebt.(Onbekend)

Reactie
Bedankt ook voor deze reactie. Ik vind, als ik dit van mijzelf mag zeggen, ook dat ik er op een gode manier mee omga, ook al is dit soms wel moeilijk. Ik zie het als een taak die ik in dit leven heb. Ik zie mijn twin ook niet als ee relatiepartner met wie ik een liefdesrelatie zou moeten hebben, maar meer als iemand van wie ik spiritueel kan leren en hij van mij. Zo voelt het. Maar hij heeft dit nog niet zo helder als ik. Dat komt wel.(Onbekend)

Antwoord
Als je een gelukkig huwelijk hebt dan kun je dat idd zo misschien wel volhouden maar soms hoor ik dat iemand geen gelukkig huwelijk meer heeft en blijft dan toch bij zijn partner,want een twin is er niet om een huwelijk kapot te maken..maar wat als dat huwelijk al slecht is..blijf je dan maar zitten waar je zit. terwijl je twin binnen handbereik is..ik besef me dat dit voor de vraagsteller anders ligt .. maar voor velen is dat niet zo en die durven toch de stap niet te zetten…wat is dat..wat drijft je dan(Onbekend)

Antwoord
Ja, als je relatie ongelukkig is, is het een heel ander verhaal. In dat geval zou ik op den duur ook voor tz gaan denk ik.(Onbekend)

Antwoord
Een slecht huwelijk blijft ook een huwelijk. Stel dat…hoe zou jij het vinden als iemand zich met jouw slechte huwelijk zou bemoeien, ook al is het je twin?(Onbekend)

Antwoord
Het gaat om de schrijfster van dit verhaal. Ook al zou ik persoonlijk in een slecht huwelijk zitten, zou ik voor mezelf kiezen en niet voor mijn twin. Verlangen heeft met het ego te maken. De schrijfster kiest wat juist is in haar situatie, als zij daar een goed gevoel bij heeft.(Onbekend)

Antwoord
Ja dat moet je eigenlijk niet doen, maar toch gebeurt het..omdat je met die ander meevoelt en het is dan erg moeilijk om het te zien..mijn twin heeft door zijn lieve opmerkingen, onbewust misschien, mij ook een duw in de goede richting gegeven..maar ermee bemoeien is niet goed.(Onbekend)

Antwoord
Ik ben dus de schrijfster van deze vraag. En ja, het is soms erg lastig. Ten eerste ook omdat het schoonfamilie is. Dat maakt het nog zoveel beladener. Ook van zijn kant natuurlijk. Hij zou zijn eigen broer nooit bedriegen en ik mijn echtgenoot niet. Maar er zijn wel die gevoelens en de goede band tussen ons. Bijzonder moeilijk en ook bijzonder mooi. Ik kies er heel bewust voor om me op gepaste afstand te houden en hij ook. Dat zie en voel ik. Maar ik voel ook wat er achter die afstand zit; en dat gaat alle opgelegde grenzen te buiten. Liefde trekt zich niets aan van dat alles. Maar feit is wel dat we er nooit wat mee zullen kunnen doen. En dat is zwaar.(Onbekend)

Antwoord
Verlangen heeft ook met je liefdesgevoelens te maken..om bij elkaar te zijn en elkaar te voelen..hoezo ego?..liefde vraagt om nabijheid, om samen.. wanneer is het ego en wanneer is het het hart wat spreekt, dat is mij nog steeds niet altijd duidelijk..als je gevoel zegt dat je die ander aan wil raken..ego?(Onbekend)

Antwoord
Het gaat om degene die hier de vraag heeft gesteld en dat zij het begrijpt. Als je het wilt weten kun je het opzoeken op internet. Als je regelmatig in meditatie gaat, zul je zelf wel achter komen wat verlangen is en waar het vandan komt. kan ik je niet uitleggen. (Onbekend)

Antwoord
Liefde is dus altruïstisch en verlangen meer egoïstisch. Liefde en verlangen zijn twee totaal andere gevoelens die echter zeer nauw samenhangen. Het is niet steeds gemakkelijk ze van elkaar te onderscheiden. Men is vaak geneigd verlangen te verwarren met liefde. De begeerlijke drive kan zo sterk zijn dat ze kan doorgaan voor liefde. En je denkt: “Als ik een dergelijk verlangen voor hem of haar voel, betekent dit dat ik werkelijk veel van hem/haar hou”. Je kan naar iemand verlangen zonder van die persoon te houden. Liefde daarentegen die niet enkel gebaseerd is op verlangen, kan zeer diep gaan zonder zich in het begin te uiten in verlangen. Het verlangen komt na mate de relatie vordert. (Onbekend)