Q0479. Zielsliefde en verslavingen?

Onbekend

Hebben mensen ervaring met versterking van verslavingen omdat ze niet bij hun zielsliefde kunnen zijn? Niet weten hoe met hun eenzaamheid en verdriet om te gaan, zodat ze nog meer verankerd raken in verslavingen?

Antwoord
Ja in milde vorm; ik heb heel lang antwoorden gezocht in de esoterie; vaak tegen beter weten in; ben best nuchter. ik heb daar nu onderscheid kunnen maken tussen wat ik goed vind; i-ching en de rest en ben daar niet meer zo intensief mee bezig. het was voor mij een beetje verslaving om mezelf te vergeten en antwoorden te zoeken die zielslief me niet gaf maar heb nu ontdekt dat de meeste antwoorden in mezelf zitten en ook dat meditatie veel gelukkiger maakt en dat ik eigenlijk goed ben in mijn werk waar ik ook gezond verslaafd aan ben, en ik houd van mensen. maar verslavingen… gamen sigaretten, alcohol,sex …dat zie ik om me heen geven geen antwoord, vullen tijd op maar geen pijn…daar kan ik alleen maar meehuilen…hopen dat deze personen inzien dat een twin dat niet kan oplossen hoe graag ook, maar wel heel veel liefde sturen! vluchtgedrag heeft ook vaak een diepere oorzaak, gaat verder terug, dat komt boven met zielsliefde en moet verwerkt worden en doet zo’n pijn…daar kan het liefdesgevoel van twin wel helpen , ik zou daar onvoorwaardelijk liefde sturen…als die pijn doorgewerkt is gaan verslavingen ook weg en ben je weer een stapje dichterbij lief.(Onbekend)

Antwoord
Ja ik zou me er iets bij voor kunnen stellen door dat verdriet, het gemis, maar bij mij werkt het juist andersom, doordat ik mijn zielsliefde ken en weet dat hij ook van mij houdt kun je juist die oude gewoontes beter laten.. je voelt dat dat je juist onderuit haalt, je energie is moeilijker vast te houden..wel kan ik het me voorstellen dat je het gemis es even niet meer wil voelen en daarom terugvalt in verslavingen, je zoekt naar verruiming maar die krijg je niet , het maakt je emotioneler en labieler en de pijn komt toch wel weer terug..totdat je een situatie schept waarin je je fijn voelt, waar je thuis bent.(Onbekend)

Antwoord
Ik heb t ook meegemaakt dat mijn zielsmaatje ,door de heftige liefde tussen ons twee,aan de zware drugs ging. Achteraf was hij altijd al verslaafd geweest. Door dat hij dingen in t leven niet aan kan,en dan gelijk terug valt. En als je dan ook nog eens een zielsliefde tegenkomt,die zo diep en zo ontroerend is. Hij kon het allemaal niet meer aan,niet alleen door deze liefde maar door zijn hele leven bij elkaar. En dan is de drugs extra aantrekkelijk. Ik heb hem losgelaten…(Onbekend)

Antwoord
‘Het denken’ ervaar ik hierin toch als de meest beangstigende verslaving.(Onbekend)

Antwoord
Je pense donc je suis; denken, dieren kunnen niet denken , hebben instinct… dat onderscheidt de mens van het dier. veroordeel t denken niet; het hoeft t voelen niet in de weg te zitten, het kan t ook ondersteunen.(Onbekend)

Antwoord
Als je hoofd gaat denken wat je hart al weet dan ben je goed bezig met denken. als je hoofd blijft denken dit wil ik niet dan werkt het tegen je..dan houdt je hoofd je weg bij je diepste verlangen en ontken je je gevoel.(Onbekend)