Q0477. Zielsliefde en kunst?

Onbekend

Hiddinga schreef het al….mensen die met kunst en zielsliefde bezig zijn hebben geluk; ze hebben een extra manier om zielsliefde tot uitdrukking te brengen. tot nu toe lukte mij, kunstenaar, dat vaak niet (ik ging juist op slot, wat ik vroeger nooit had) maar nu steeds meer. ik voel me er kwetsbaar/naakt door maar het maakt me ook gelukkig en mijn ‘kunst’ wordt veel beter. heeft iemand hier ook ervaring mee? Mijn twin is ook kunstenaar, een hele goeie; ik kon bij hem ook altijd merken als hij zijn ziel in zijn kunst had of niet. dat was mooi om te zien.

Antwoord
Ik heb gemerkt dat ik door de confrontaties en de liefde van mijn zielsliefdes zoveel dichter bij mijn ware zelf ben gekomen dat ik daardoor nu heel goed kan schilderen. Nu druk ik een gevoel uit in een schilderij. Daarvoor kon ik dat niet en was ik meer bezig met ‘mooie dingen’ te maken. Nu kan schilderen zonder te weten wat ik maak en pas als het af is kan ik het benoemen. Voor mij is het een wereld van verschil. (Tiny)

Antwoord
Wat idd heerlijk is als je je ziel erin kan leggen, probeer ook nog wel eens te maken wat mooi is , wat mensen mooi vinden..maar kunst is wat jezelf mooi vind, waar je ziel in zit en dat werkt het beste. zit nog in een overgangsfase van op slot zitten naar los. kon het vroeger veel beter, dan schilderde ik ook gewoon wat er in me opkwam, nu lukt het me nog niet weer helemaal..begint weer te komen, door mijn zielsLief ! Krachtige schilderijen Tiny..betekenisvol, jammer dat er geen geluid bij je video is..leuk om je in levende lijve te zien zo..en ja het is heerlijk als je op die manier je gevoelens kunt uiten.(Onbekend)

Antwoord
Ja zo ervaar ik dat ook, dichter bij jezelf komen. ik was 1 brok emotie in mijn kunst maar hield t nooit lang vol, was beperkt. nu ben ik een heel nieuwe weg ingeslagen, wat ik nooit gedacht had te kunnen. Sterke kunst Tiny; heel eigen stijl, bijzonder ook dat wit!(Onbekend)