Q0461. Is angst soms nuttig?

Onbekend

Mijn twin zegt dat hij blij is dat hij dankzij angst nog geen domme dingen heeft gedaan. maar wat is dom? en angst is toch nooit een goeie raadgever, dan handel je niet uit liefde..angst is iets wat je ego heerlijk vindt volgens mij of zie ik dat verkeerd..daarom mijn vraag; is angst ooit nuttig?

Antwoord
Zielsliefde heeft een goddelijke niet te bevatten kant. zo sterk dat ze angst veroorzaakt, trekken/afstoten… en later , als je dit beter begrijpt blijft het iets waarvoor je tenminste respect hebt. dit is niet iets wat je moet overwinnen door sterk te zijn , dit is liefdevol meegaan, of terugtrekken al naar gelang de situatie. in de kracht leren te staan, liefdeskracht wel te verstaan. ik schreef dit stukje over angst; ik sta voor zielsliefde, dat is mijn raadgever. angst hoort ook bij zielsontwikkeling. angst is ok, je afsluiten door/voor angst is niet ok, dat is jezelf ontkennen; iedereen kent angst.(Onbekend)

Antwoord
Aan de vraagsteller en jij? waardoor laat jij je leiden? zielsliefde? hoe diep gaat dat? wat houdt dat in voor jou?(Ilja)

Antwoord
Dank je , ik snap het..als liefde maar je wegwijzer blijft.(Onbekend)

Antwoord
Ik kruip er maar weer even bij in de zandbak (zo noem ik dit forum) : angst is een lagere vorm van bewustzijn denk ik. Liefde is een hogere vorm van bewustzijn maar wel een heel krachtige soms, en als kracht te groot wordt, of als kracht verandert in macht (de macht der liefde maar dan met de nadruk op macht), dan is angst wel van nut, tijdelijk dan. De angst zegt dan: “Hoho, niet alles tegelijk, stap voor stap graag”. Ikzelf had vaak angstige gevoelens, tot ik een bevel kreeg van “boven” dat ik moest stoppen met vleesconsumptie. Daarna zijn alle angsten vanzelf weggegaan. Binnen een jaar. En daarna straalde ik ook geen angst meer uit. Ik ben nooit meer bang geweest, wel op mijn hoede, maar dat is wat anders. Dierlijk voedsel creëert een lager bewustzijn is mijn mening. Het is niet voor niets dat al die verlichte lui plantaardig leven.(Onbekend)

Antwoord
heb ik precies zo; ik ben sinds een half jaar ook gestopt met vleeseten, hoort bij het (verlichtings?)proces denk ik. liefdesenergie is de raadgever van boven maar we hebben ook een aardse kant. ik denk steeds eerst de ziel dan de rest; Hiddinga zei dit ivm sex, maar voor mij gaat t op voor alles. Ik voel niet altijd eerst de ziel; ik floep er weer uit maar wel steeds meer.(Onbekend)

Antwoord
Lieve Ilja, Zielsliefde is alles voor mij,heb heel veel angst gehad en soms nog, heb mijn hele leven omver gegooid, zo diep zit mijn Lief, mijn allerliefste! Ik laat mij leiden door liefde, tenminste dat probeer ik van harte! en daardoor heb ik al heel veel stappen gezet,die mij heel veel moeite en verdriet hebben gekost, om een opening te maken voor twin en mij. Mijn twin weet dat ook wel, maar ook het laatste stukje van al die stappen wil ik in liefde zetten, dat is mijn deel, om vrede te hebben met de keuzes die ik maak en gemaakt heb, op weg naar..LIEFDE !! die Liefde met mijn twin wil ik helemaal beleven zonder me schuldig te voelen dat ik iets niet goed heb gedaan, dat is belangrijk voor mij,ik wou dat ik hem dat eens zelf kon zeggen. Mijn twin is ver weg,zit in een oorlogsgebied en ik heb hem al meer dan een jaar niet meer echt gesproken, het contact is alleen via de mail, is verwarrend en ik mis hem heel erg! duidelijk? zo diep zit het! zoveel heb ik er voor over, zoveel betekent het voor mij! mijn Lief is mijn alles, maar ik vind het moeilijk om mensen die ik altijd lief heb gehad zeer te doen..Liefs.(Onbekend)

Antwoord
Ja ik voel ook eerst de ziel maar ik voel me steeds meer de helft. Toen mijn zielehelft geboren was, begon het al, maar onbewust.Ik was in zijn buurt toen hij geboren werd (met een vriendinnetje wier achternaam was….ZIELMAN !!), toen voelde ik mij knap gespannen dat weet ik nog.Want ik was tegelijkertijd verliefd op een vakantieliefde. Dat gaf spanning want ik was toen onbewust een zielehelft geworden, dus ook een soort geboorte. (Onbekend)

Antwoord
Angst houdt een mens voorzichtig, het zorgt heel goed voor je. Liefde en angst zijn 1 en als je er heel diep in gaat zie je dat angst gestuurd wordt door de liefde. Angst leert ons om onze grenzen te kennen. Er is niets mis mee om angst te leren kennen en te volgen.In zekere zin zegt angst me dat ik met liefdeloosheid te maken krijg. Wanneer ik angst krijg(want dat krijg je) dan let ik heel goed op. We hebben geleerd om bang te zijn voor angst maar dat is fout geleerd. Angst heeft zo een negatieve klank terwijl het zo positief is.(Onbekend)