Q0459. Verenigde ziel, tweelingziel?

Onbekend

Velen op deze site spreken over hun twin. veel beschrijvingen/ervaringen lijken op die van een verenigde ziel. Nu denk ik dat de zielswisselingen nooit helemaal te bevatten zijn voor een aardse persoon; daar kun je goed gek van worden… maar er is een essentieel verschil. Met een twin is er een opdracht , met de verenigde ziel gaat het om het samensmelten? De twin lijkt net een kwart van de gehele ziel en de verenigde ziel de helft? zien jullie dat ook zo?

Antwoord
Een tweelingziel IS een verenigde ziel. Ik kan het niet als een verschil zien. Niet de helft ,niet een kwart, het is één geheel. Ik zal je een voorbeeld geven. Mijn tweelingziel heeft mij geopereerd,we hadden elkaar nog nooit bewust gezien, twee keer heel kort, als een schaduw langs elkaar heen gelopen. Hij heeft mij niet onderzocht.Toch was in zijn gezicht te lezen van welke kwaal hij mij moest verlossen, terwijl hij zelf dacht dat het iets anders was! Zonder vereniging geen opdracht denk ik dan. (Onbekend)

Antwoord
En over opdracht gesproken: Ik krijg wel eens een in flits te zien wat mijn twin op dat moment aan het doen is, dit is altijd in de beroepssfeer en nooit in de privésfeer. Blijkbaar mag ik daar niks van weten. Dus ja, toch een gezamelijke opdracht in het verschiet? De mooiste BZE-flits was toen hij zijn bul kreeg en ik plotseling anderhalve meter linksachter hem zat. Hij had niets in de gaten! Ik had had hem graag even stiekem in de nek gekriebeld maar ik kon niet dichterbij komen.Het volgende moment fietste ik weer in het park. (Onbekend)

Antwoord
Hiddinga beschrijft het verschil toch wel goed vind ik…(Onbekend)

Antwoord
Een echt verenigde ziel is m.i.: twee zielen (dus een tweelingziel) verenigd in 1 lichaam, dus een tweelingziel die niet meer hoeft te reincarneren in twee lichamen maar dat vrijwillig doet in een lichaam van 1 persoon. Zo’n persoon wordt dan verlicht geboren , een soort bodhisattva. Dat schijnt te kunnen als we als tweelingziel alle reincarnaties gehad hebben , dus in ons allerlaatste leven, vrijwillig, niet uit opdracht.(Onbekend)

Antwoord
Je twin = je verenigende ziel, je bent samen een verenigde ziel. tenminste zo ervaar ik het, energievelden vloeien in elkaar over en beide helften nemen de gevoelens van elkaar, beleven hetzelfde en er komt steeds meer bij. of je echt samen één persoon wordt in een volgend leven? daar twijfel ik aan. Ik denk dat het ook in een volgend leven gewoon niet meer gaat om een andere partner dan je tweelingziel te hebben. Dat gaat nu al niet meer ,dus dan helemaal niet, denk ik.(Onbekend)

Antwoord
Ja dat klopt. Zo’n androgyne, verenigde tweelingziel-in-één-persoon heeft dan geen partnerwensen meer want zo iemand heeft beide wederhelften in zich. Dat is de ware verlichting. Het ultieme geluk.De hoogst mogelijke staat van liefde voor een mens.(Onbekend)

Antwoord
Of men in een volgend leven met een andere partner kan leven , hangt af van de afspraken die er vóór de reincarnatie gemaakt worden over het toekomstige leven. Ik heb een twin die een partner heeft en daar gelukkig mee is. Dat hadden we ons 130 jaar geleden onmogelijk voor kunnen stellen,het was toen : Wij en niemand anders!! Ik heb stellig de indruk dat hij, zijn huidige parner, ik en onze wederzijdse kids, uit dezelfde zielenfamilie of -groep komen,als dat bestaat tenminste. Dan kan het. Over de twee-zielen-in -1-mens: dat kan niet in een willekeurig volgend leven,alleen in het laatste leven.Dat idee krijg ik steeds vaker,dat hebben we dit leven al gewild,in 1 lichaam kruipen, maar dat mocht niet.Hij mocht tijdelijk met me mee naar de aarde zodat ik hem kon inprenten voor de rest van mijn leven. In het volgende leven wordt mijn twin een engel en blijf ik “thuis” en zal er ook een afspraak gemaakt worden hoe hij dat leven gaat invullen, misschien met een andere par! tner.Vrijwillig of op karmische voorwaarden.Die afspraken maken twins m.i. niet alleen maar met de “hoogste baas”.(Onbekend)