Q0423. Waarom gaan wij in tegen de wens van onze ziel?

Alicia

Waarom denken we allemaal dat wij het beter weten dan onze ziel/god/universum? waarom houden wij ons aan de normen/waarden van de maatschappij, menselijk regeltjes? terwijl dit mooie van boven ons als een cadeau aangereikt wordt. Waarom doen wij daar aan mee?

Antwoord
Beste alicia, dank voor je bericht. ik denk dit ook vaak als ik berichten lees over kiezen, analyses over wat een soulmate is en een twin, ik denk dan vaak; hoe weten jullie dat allemaal?; ik bedoel technisch gezien is het verschil duidelijk, je weet ook van jezelf wat je bent van die ander, maar wat de bedoeling ervan is en hoe het past in je leven ; ik heb t gevoel er niks over te zeggen te hebben; ik probeer zoveel mogelijk mee te gaan met mijn gevoel, aan mezelf te werken, spiritueel gezien en gewoon. voor mij heef t geen zin er bovenop te gaan zitten, dat is voor mij de makkelijke weg dus ik laat me leiden. succes(Onbekend)

Antwoord
Omdat de natuur het werk moet doen.In mijn geval heb ik het cadeau aangereikt gekregen,maar onze zielehelften zijn druk bezig zich naar elkaar te voegen,dat heeft niks met regeltjes en normen te maken. Wij gaan nergens tegen in. Wij worden zelfs continue van bovenaf gecontroleerd door een engel. Geduld geduld geduld.Het is als na een operatie, de wond is er gehecht,lees: de versmelting heeft plaatsgevonden,en dan is het afwachten tot aan de controle,de huid moet zich voegen en vooral belangrijk,het litteken moet sterk worden.Als er tussen operatie en controle twee weken staat,dan zeg je toch ook niet tegen de behandelend geneesheer: Waarom mag ik niet tegen de regels in,een week eerder op controle?Dan zegt die toch ook tegen de patient: Omdat het geen zin heeft!! Schoonhouden en niet aankomen en de natuur haar gang laten gaan.Meer kunnen we op dit moment niet doen.Je leven schoonhouden,niet aankomen,dat is alles wat je kunt doen,dat heeft niets met verzet te maken.(Onbekend)

Reactie
De regels die jij aanhaalt daar bedoel ik mee de regels van de maatschappij, niet de regels van het universum/de heelmeester! misschien even een misverstand. Wel een mooie beeldspraak, het is inderdaad zo dat je geleid wordt, maar dat betekent zo af en toe dat je soms ook voor een keus kunt komen te staan die niet altijd makkelijk is en die om actie vraagt. Om in jouw beeldspraak verder te gaan;zachte heelmeesters maken soms stinkende wonden. ik voel ook dat je niets moet forceren en je moet laten leiden . Geduld, geduld en vertrouwen in ‘boven’, en het zal allemaal helder en duidelijk worden. (Onbekend)

Antwoord
ja zoals jullie zie ik dat ook; wij zijn niet de baas. Bij mij vond er ook kort geleden een versmelting plaats; ik was op 1 of andere manier verbaasd over het moment. ik voelde het al eerder op andere manieren,met dezelfde persoon; was mooi en intensief. misschien dat de ziel een beetje oefent=) Ik denk trouwens niet dat je passief moet gaan zitten niksen of gaan zweven; dat is niet je laten leiden…; vind t soms moeilijk om zielsliefde in mijn werk te integreren vooral als ik veel actief contact moet leggen met mensen. ik krijg ook boodschappen door over de manier van ons contact. ik moet vooral ontvangen minder geven. Fijn dat je weet dat er iemand waakt over jouw zielsliefde; die engel wil vast dat jij gelukkig bent; dat er iemand is die van jou houdt. ga je eigen weg in vertrouwen.(Onbekend)

Antwoord
Ja, laatste onbekende, in antwoord op jouw mededeling:zo’n wakende engel op afstand is fijn. Dat besef ik nu,na twee jaar tweelingzielversmelting, hoe verschrikkelijk belangrijk en heilzaam en beschermend hij is en altijd is geweest, hij komt ook altijd zijn afspraak na,al duurt het nog zo lang.Soms moet ik huilen als ik besef hoeveel geluk ik heb gehad en hoeveel kracht mij dit geeft. Reeds vanaf mijn geboorte meldt hij zich iedere 7 jaar (om en nabij) en alles alles alles is toch nog toe uitgekomen,hij spreekt via een ander,en dat is altijd een arts.Ik was ook degene die bovenstaande artsen-metafoor opschreef : )Mijn twin en ik zitten in ons laatste leven en moeten in de gezondheidszorg gaan samenwerken.Onze namen verwijzen naar die engel,hij is schutspatroon/beschermheilige van de beroepsgroep waartoe mijn twin behoort,samengevoegd vormen onze voor-en achternamen de naam van die aartsengel enz enz. Het geeft mij de kracht om niet het bijltje erbij neer te gooien! ,de laatste loodjes weet je wel. Potverdorie wat zwaar,iedere keer wordt er weer roet in het eten gegooid. Ook heb ik van onze engel toen ik zeven jaar was,een Kainsteken gekregen,op mijn huid,op een vrijwel onzichtbare plek (zo heb ik die plek mijn hele leven verborgen kunnen houden!), dan word je beschermd voor het leven.Vlak nadat ik mijn twin had ontmoet,is dat teken operatief verwijderd,wat dat nou be-TEKEN-t…?(Onbekend)

Antwoord
Naar mijn mening is alles van boven al uitgestippelt; hoe je leven moet lopen en wanneer je pas je soulmate/tweelingziel ontmoet. Nadat je hem/haar hebt ontmoet is het juist nu de taak aan jou om hier iets mee te doen. Je kan het wel willen vergeten, maar dat lukt toch niet. Hoe ver wil je gaan om te kunnen genieten van die onvoorwaardelijke liefde? (Ook een Alicia)

Antwoord
Beste ook een Alicia; helemaal mee eens!(Onbekend)

Antwoord
Beste ook een onbekende Alicia. Waarom zou iemand zoiets ooit willen en kunnen vergeten? je zit aan elkaar vast. ik ben zelfs blij dat er een versmelt. plaatsvond bij ons; ik vind een stukje gevoel dat kwijt was weer terug en beter; dank je wel lieve twin! voor jou hoop ik ook dat je je beter voelt. het is wel duidelijk dat je dan iets moet met elkaar maar hoe en wat???? op welke manier? (Onbekend)

AntwoordIk voel dat je daar pas achter komt als je je overgeeft aan de Liefde.(Onbekend)

Antwoord
Ik voel dat je Samen enorm veel energie hebt dus ik denk dat je daar heel veel mee kan, en hoe en wat dat zie je dan wel, zekerheden krijg je hier toch niet! wanneer ik bij mijn twin was, eeuwen geleden lijkt het wel, dan kregen mensen om ons heen daar altijd heel veel energie van, had het idee dat iedereen daar op mee ging. maar ja nu kan dat niet meer omdat mijn twin een beetje ver weg is,tot…?(Onbekend)

Antwoord
Hoe en wat? misschien moet je bij jezelf beginnen, wat wil jij gaan doen met je twin, alleen ? je twin is ook met zijn/haar eigen proces bezig, zoekend naar nog veel meer antwoorden. wat ik wel ervaren heb is dat als ik bij mijn twin was , ik me heel voelde, mijn wondjes ed. genazen sneller, voelde me gezonder, had véél meer energie, was eigenlijk nergens meer bang voor..misschien krijg je als je echt samenkomt wel zoveel energie dat je genezend/helend bezig kunt zijn..misschien te zweverig, maar de tijd zal het leren. misschien wil je eerst door met je oude werk/levensstijl dat kan, als je je daar gelukkig bij voelt. of ga je het over een andere boeg gooien..ga doen waar je hart ligt! waar je blij van wordt! het zijn allemaal keuzes die je kunt maken, maar blijf niet hangen in getwijfel.. want dat is het ergste wat je kan overkomen, je wordt er lam van.. zo gauw je een keuze maakt gaat het universum voor je werken.. en komen er vanzelf dingen naar je toe..waar je weer mee verder kan,is mijn ervaring.. soms hoef ik alleen maar iets te denken en ik krijg het al weer in mijn schoot geworpen. nu nog heel hard aan mijn twin denken..ha(Onbekend)

Antwoord
Voordat wij kunnen gaan samenwerken daar gaat nog wel anderhalf jaar overheen, het is riskant om een tijd te noemen.Maar zeker nog zolang, mijn twin moet nog door zoveel dingen heen: depressie,gevoel geen liefde waard te zijn, vernieuwing in zijn vakgebied,het bewustzijn dat geld en status hem niets meer zegt en zo nog wat…..Dit soort dingen krijg ik telepathisch door.(Onbekend)

Antwoord
Waarom zou iemand die twinliefde herkent erkent eraan twijfelen. over de liefde heb ik nooit getwijfeld. ieder heeft zijn eigen weg; van geven en nemen; doe je dat samen op een andere manier dan je gewent bent te handelen moet je-als je elkaars complement bent -wel naar elkaar toegroeien; dan ontwikkel je je andere zijn? (Onbekend)

Antwoord
Als je niet bij elkaar bent ontwikkel je je toch naar elkaar toe, je krijgt steeds meer het geweldig mooie van de ander erbij, alsof je meer die ander én meer jezelf wordt,dan groei je naar je andere zijn. ik heb oneindig veel liefde voor mijn twin en soms(helaas) iets minder geduld, ik geloof in ons en wordt er steeds rustiger onder,omdat ik vertrouwen heb. ook ik ontwikkel me naar mijn twin toe en dat voelt goed. mijn twin is het mooiste wat me ooit is overkomen,eigenlijk te mooi voor woorden, hoe het ook gaat! over deze liefde hoef je niet te twijfelen die is er gewoon! nou ja niet gewoon maar bijzonder!(Onbekend)

Antwoord
Ja dat klopt,je neemt iets van elkaars talenten en vaardigheden over.Ik vind op straat boeken over geneeskunde en ik vroeg mijn twin,daar ik nogal visueel ingesteld ben en visuele communicatie aan de hogeschool voor kunsten gestudeerd heb,om een schets te maken hoe en wat hij tijdens de operatie gedaan had (hij is chirurg).Dat verbaast me niks,het moet zo zijn.Anders kan je niet met elkaar werken. (Onbekend)