Q0415. Wat is moeilijker?

Onbekend

Wat is moeilijker ? elkaar loslaten en helemaal niet meer zien of elkaar zo af en toe wel ontmoeten zonder al te veel te verwachten, met het aantrekken en afstoten wat er soms bij komt? merk dat ik gewoon niet meer kàn loslaten, en heb ontdekt dat loslaten niet hoeft maar wel loslaten van verwachtingen en wensen. dàt is loslaten voor mij nu! had een soort van aha-moment, zat in de auto,mat en verdrietig en toen drong het tot me door; ik moet mijn verwachtingen loslaten en gewoon genieten van het moment van contact, want dat is voor mij het allerbelangrijkst. hoop zo dat mijn twin nog niet stapeldol van mij is en dat mijn twin nog wel contact wil? het aantrekken en afstoten heeft ook zijn nut,hopelijk wordt dat makkelijker wanneer ik de rust zou krijgen dat ik hem geregeld zou zien en onze liefde kan voelen door gewoon bij elkaar te zijn. wat is jullie ervaring hiermee? wat is moeilijker?

Antwoord
Loslaten is nu beter,vertrouwen in mezelf, in mijn leven, is voor mij nu het beste. ik blijf erin geloven en heb vertrouwen dat het goed komt. wat kan me overkomen, mijn twin houdt van me en dat te weten is al zo mooi, dat is voor nu genoeg, ik leef en heb mijn verwachtingen weer aan de kant gezet. zo simpel klinkt het en zo moeilijk is het geweest om zover te komen. ik vertrouw erop dat alles komt zoals het moet komen…liefs (Me)

Antwoord
Het ligt eraan in wat voor situatie je zit, mijn TZ had al een andere relatie en woonde samen, ik heb het 3 jaar vol kunnen houden, maar ik trok het gewoon niet meer. Ik ben een mens met gevoelens en helaas ook een ego, ik heb 3 jaar lang geprobeerd om mijzelf te veranderen en blij te zijn met wat ik had, maar ik kon het niet!! dit met name omdat ik geen zin heb om het 3de wiel aan de wagen te zijn. Nu ik voor mijzelf heb gekozen is er wel gemis, maar daarvoor keert ook de rust weer terug, en daarmee ook de echte heelheid in mijn ziel, die zo verscheurd was tussen verstand en gevoel. Ik vind het knap als mensen kunnen delen en iemand in het geheel los kunnen laten, maar elke situatie is anders en daarvoor heb je te weinig geschreven over jou situatie. hoewel ik wel denk dat aantrekken en afstoten er evengoed is, of je nou wel de ruimte hebt om elkaar te zien of niet, de confrontatie zit in jezelf, en daarmee alles wat aan het ego vasthangt. loslaten lijjkt veel erger dan het is, in feite is er geen afstand alleen die je zelf creeert, als iemand in je hart is gun je elkaar rust als het niet blijkt te werken, en laat je los! Voor mij heeft het gewerkt en god weet hoe diep ik ben gegaan, en ik dacht altijd dat ik het nooit zonder hem zou redden, maar dat kan ik makkelijk. Gooi jezelf niet weg, liefde is een open en puur iets wat niet te beschrijven valt, maar hou vooral ook van jezelf, tenslotte is dat waar je werkelijk voor komt hier op aarde, anders kun je een ander niets geven. Heel veel sterkte en succes, voor jullie beiden…..(Onbekend)

Antwoord
Ik weet het niet wat beter is; ik denk dat het duidelijk wordt als je eraan toe bent. (Onbekend)

Antwoord
maar als je van jezelf houdt dan hou je ook van je ‘andere’helft en ik zou ook nooit een derde wiel aan de wagen willen zijn, maar contact kun je hebben op verschillende manieren, dan kun je in ieder geval elkaar helpen met groeien en ja hoe het dan verder gaat? maar totaal loslaten is in sommige gevallen te moeilijk. Vind het erg dat mijn twin zo twijfelt en onzeker is en ik weet ook niet of ik daar lang in mee wil/kan gaan? want als je toch weet dat je niet zonder die ander kan ,dan ga je daar toch voor(heb ik ook gedaan, in alles!) wat wil je nog meer in het leven? dat is eerlijk kiezen voor en met je hart, dit is de enigste echte Liefde, de Liefde van boven, daar twijfel je toch niet meer aan! Vergeet al je onzekerheid en angsten en spring zou ik zeggen. En ja het mag niet meer ten koste van mezelf gaan..dat heb ik al te vaak toegestaan in mijn leven, dus nu niet weer, ik ken mijn grenzen!(Onbekend)

Antwoord
Loslaten is veel gemakkelijker denk ik.Maar dat geldt in alles wat ik doe: óf ik stort mij er helemaal in óf ik blijf er totaal buiten.Af en toe gezellig samenzijn en spiegelen aan de twin vind ik niks.De pijn en het gemis achteraf is het mij niet waard.(Onbekend)