Q0405. Zielsliefde en seksualiteit?

Onbekend

Ik heb geen aards contact met mijn tweelingziel maar wel sterk spiritueel, energetisch. Op die spirituele manier ervaar ik ook wanneer hij sex heeft. het lijkt wel of op dat moment onze band, die altijd helder is, vertroebelt, nooit helemaal maar toch. zou hij dat bij mij ook zo ervaren, vraag ik me af? herkennen jullie dit? hoe kan een astrale band ook op mijn sexleven zo’n invloed hebben? Ook naar mijn partner toe gedraag ik me anders, sexueel gezien. geheelonthouding lijkt me geen optie, ongezond, maar hoe dan wel?

Antwoord
Probeer er eens achter te komen waarom je je anders gaat gedragen naar je partner? de gevoelens voor mijn twin waren zo overheersend aanwezig, dat ik het gevoel had dat ik iedereen voor de gek hield. Gevoelens zijn niet tegen te houden, hoe graag je verstand dat ook wil. Misschien ben jij zover gekomen dat het niet meer echt goed voelt bij je partner omdat je steeds meer op één lijn komt met je twin en dan wil dat niet meer,je wordt er moe en verdrietig van, tenminste dat is mijn ervaring. Het boek van Jaap Hiddinga,(man,vrouw en zielenbewustzijn) maakte mij hierover veel duidelijk, wat seksualiteit met je ziel en je lichaam doet, als je niet meer op dezelfde “golflengte” zit. (Onbekend)

Antwoord
Hoezo is geheelonthouding ongezond? Je schrijft zelf al dat sex van je twin jullie band vertroebelt. Nou dan geef je al een gedeelte van het antwoord. Het is maar hoe je je vereenzelvigt. Vereenzelvig je jezelf meer met je lichaam en minder met de ziel, dus denkt men meer in de trant van: ” Ik ben een lichaam en ik heb een (tweeling-)ziel, dan zal men sneller geheelonthouding als ongezond beschouwen en zich daarnaar gedragen. Vereenzelvig je je meer met de ziel dus in de trant van :We zijn een (tweeling-)ziel in twee lichamen, dan -is mijn ervaring- is het meer een soort sex op zielsniveau. Jullie hebben energetisch contact en de tweelingziel voelt dondersgoed aan dat de andere helft de energie van een andere persoon bij zich heeft op het moment dat zijn wederhelft sex heeft met die andere persoon, ook al is hij daarmee getrouwd, het blijft voor de tweelingziel een ander persoon,met een andere energie die tussen jullie in gaat staan.De mate van (spiritueel)bewustzijn maakt het moeilijker of gemakkelijker om me! t geheelonthouding om te gaan,als je niet met je twin samen kunt leven.Maar ongezond…? Mijn ervaring is dat alles valt te sublimeren,kadootje van de natuur,gelukkig maar,anders zou het leven wel heel onrechtvaardig zijn!(Onbekend)

Antwoord
Ik identificeer me met allebei, dubbel dus. met mijn lichaam en zijn tweelingziel en met de ene/onze ziel en 2 lichamen; daaruit vloeien ook 2 soorten sexualiteit/liefde, 2 kadootjes. ik vind het prettig te weten dat een twin dat ook voelt; soms vind ik het niet fijn mijn twin met een ander te voelen, soms maakt het me niet uit. maar het is iets wat ik zonder moeite accepteer van mijn twin, we leven nou eenmaal op aarde. spiritueel samenkomen is heel erg fijn , op sexueel nivo en je kunt het sublimeren, dat is ongelofelijk maar het blijft (liefdevolle) sex… welliswaar op een ander nivo, maar toch. 2 spirituele mensen kunnen dat ook hebben, zonder noodz.wijs zielsliefde te hebben… het is juist het energetische, zielsliefdeaspect, uittr. wat het voor mij echt bizonder maakt, het liefdesaspect in de sex waar je niet bij kunt, het licht, het krachtige , goddelijke dat is toch ongelofelijk? dat voelt voor mij als samensmelten, maar daar heb je nix over te zeggen of dat wanneer dat gebeurt , voel ik? en dat kun je denk ik alleen sublimeren door jezelf te sublimeren/aan jezelf te werken en door te spiegelen/samemkomen? of door ook een echte ‘aardse ‘relatie aan te gaan met je twin. man, soms denk ik dat ik in een droom beland ben, dat iemand die eigenlijk zo nuchter is als ik dit overkomt! Een droom? ja, een droom maar dan wel een hele echte.carpe diem.(Onbekend)

Antwoord
Vind het een moeilijke uitleg. heb jij met beiden een relatie of alleen met je huidige partner? en ervaar jij daarbij dan die zielsliefde aspecten ? die uittreding? het is me allemaal niet duidelijk, en het zou voor mij niet zuiver voelen. mijn ervaring is dat de energie van een ander die mooie liefde vertroebelt..dat wil je toch niet? zou graag een aardse relatie willen met mijn twin, iemand die helemaal voor mij gaat, maar het is me allemaal niet duidelijk en dat maakt de liefde niet zuiver en maakt mij verdrietig en boos, ondanks dat ik zo van mijn twin houd. er hebben al te lang teveel dingen/mensen tussen ons ingestaan, dus voor mijn gevoel kun je dat niet los zien van elkaar, sex en zielsliefde. duidelijkheid in de liefde is een voorwaarde om die zuiver te houden!dat is respect! een droomrelatie? graag, maar niet alleen in mijn dromen.(Onbekend)

Antwoord
Ja , het is idd best ingewikkeld, snap dat het zo overkomt, zo voel ik het. natuurlijk hoort sexualiteit ook bij liefde. heb ook begrip voor jouw nood om samen te komen met je twin; dat duurt soms tergend lang en maakt boos, verdrietig, ken ik ook , maar spiritueel contact maakt veel goed. ook is tegenwerking naar, maakt wantrouwig, maar is ook herkenbaar; aan de andere kant sterkt het het vertrouwen in elkaar. kun je niet samenkomen met jouw twin? kontakt leggen? als je het zielliefdesaspect los kan koppelen van de sexuele kant….als dat kan , kan je dan kontakt hebben? zal even oefenen zijn…maar wie weet. succes(Onbekend)

Antwoord
Het spirituele samenvloeien, het overweldigende goddelijke zielsliefdesgevoel, zonder sex, dat heb ik al wel een paar keer gevoeld bij/met mijn twin, dat ging vanzelf, daar heb je inderdaad niets over te zeggen, maar dit gebeurde altijd wanneer er veel mensen om ons heen waren . later kwam pas de lichamelijke aantrekkingskracht erbij kijken, die konden we er altijd buiten houden, maar dat wilde op het laatst haast niet meer, ik wil me ook niet meer aanpassen aan wat iedereen/de groep van ons verlangt, dat we ons gedragen als alleen maar vrienden.dat is zo’n gevecht, die kracht is zo groot, maar nu zie ik mijn twin dus helemaal niet meer en dat vind ik nog veel erger. ben nu een bedreiging voor zijn relatie, dus ik zal hem niet benaderen. ik wil zo graag zijn arm om me heen en met hem alleen zijn, maar dat schijnt niet mogelijk te zijn. mis een stukje van mezelf. ja contact zonder sex, is altijd beter dan helemaal geen contact. kon ik maar eens met hem praten en onze liefde voelen, dan kon je de dingen uitspreken waar je het moeilijk mee hebt en wat je samen wilt. mis hem ,voel me mat en verdrietig. (Onbekend)

Antwoord
Als je sex los kunt zien van je zielsliefde dan ben je dus een stukje van jezelf aan het ontkennen, je geniet van sex die liefdevol bedoeld is, dat ken ik ook. maar toch voelde ik mij op een gegeven moment niet meer de partner van mijn partner. het voelde niet goed want die ander(mijn twin) was er altijd bij en het is zeker niet de sex die je kunt beleven met je twin. het is de angst om te kiezen die mij heel lang heeft vastgehouden in een soortgelijke situatie. ik denk als je dat los van elkaar ziet, dan ben je nog niet zover om die liefde helemaal toe te laten. en wat voor de één een droom kan zijn is misschien voor de ander een nachtmerrie.(Onbekend)

Antwoord
Beste ook twin, het is zo’n verwarrende tijd, al dat nieuwe bewustworden, dat heeft gewoon voel ik tijd nodig , om dat in te passen in het huidige bestaan. daarom voel je ook dat je een bedreiging bent voor de relatie van jouw twin. dat is jouw perceptie, want zielsliefde is er niet voor bedoeld relaties kapot te maken. doe wat je moet doen, heb wel-geen kontakt en geniet daarvan in welke vorm dan ook, en kijk hoe het zich , jij je ontwikkelt. msschn gaat het snel, langzaam, niet. jouw twinrelatie heeft ook bestaansrecht, jouw innerlijke ontwikkeling ook. die andere relatie is die andere relatie. geloof in je twinschap, als jouw twin dat ook doet groeien jullie naar elkaar, op wat voor manier dan ook. ik lees net een interessant boek van paul coehlo, Brida is mooi. (Onbekend)

Antwoord
Ik geloof in mijn/ons twinschap,maar heb het gevoel dat ik mij moet ontwikkelen volgens de regeltjes/wensen van de groep. ik ontwikkel mijzelf en ik zie wel hoe het verder loopt.hopelijk naar elkaar,met elkaar en samen. en natuurlijk wil je niet de oorzaak zijn van een relatie die kapot gaat, maar als je groeit en je voelt dat je wel bij elkaar wil zijn , hoe doe je dat dan? of sluit je/onze groep dat bijvoorbaat al uit? hoe kun je groeien als je nooit eens samen mag/kan zijn? hoe kun je dan spiegelen? praten en onze liefde samen voelen, zonder anderen die zeggen wat we wel en niet mogen,maar wel rekening houdend met de andere relatie die er is.(Onbekend)

Antwoord
Voor degene met 2 kadootjes; natuurlijk kun je wel samenkomen/spiegelen maar dan meer als een soort van broer/zus verhouding, want als die ander sex op verschillende nivo’s belangrijk en nog prima vindt dan is hij/zij nog niet zover om zich te verbinden met zijn/haar twin.ik denk dat je dan ook kunt spiegelen, maar verlang niet méér als je nog in een ‘andere’ relatie zit. dat is niet puur. en ja die liefde blijf je wel voelen als je dat genoeg vindt dan is dat oké,voor jou ,denk ik ? zielsliefde is inderdaad een gift, maar maak het voor de ander niet tot een last.(Onbekend)

Antwoord
Dat vind ik interessant…de regels van de groep. groep ok, maar hoe weet jij de regels? ken je iedereen van jouw groep? ik blijf het verwarrend vinden en denk dat er veel antwoorden liggen in de zelfontwikkeling.(Onbekend)

Antwoord
lieve onbekende aan wie stel je al die moeilijke vragen? ik kan ze niet voor jou beantwoorden. heb vertrouwen en leef, als je terugkijkt naar alles wat je deed…wist je daar steeds hoe alles ging verlopen? ik plan ook graag maar heb geleerd los te laten en vind het een openbaring; als je druk voelt doe dan gewoon niets, kies als de keus zich openbaart. luister naar je ziel, voel dan kan het niet fout gaan. (Onbekend)

Antwoord
Voel dat mijn twin het moeilijk heeft op het moment, moet ik nou wel of niet, zal ik wel of niet, voel druk om mijn twin te zien, dus doe ik het weer niet, ben ook bang om weer gekwetst te worden omdat mijn twin het soms zo wegstopt en doet alsof het niet het echte leven is, mijn ziel zegt ga je twin steunen en mijn ziel zegt je twin moet het zelf doen, is dat nou het gevoel in je wat tweelingziel is? je voelt je verbonden met onze ziel en dus met beide personen. je voelt wat die ander voelt en dat is op het moment hartstikke lastig! voel getwijfel/verdriet en weet zelf hoe moeilijk dat is, dat heeft me jaren gekost, hoop niet dat mijn twin er zo lang over doet. loslaten klinkt zo makkelijk maar is zó moeilijk, met vlagen lukt het me en dan weer helemaal niet. zou mijn tweelingziel het liefst nu in mijn armen nemen en de “echte” wereld zou stil staan. ja het is niet te plannen dat heb ik al wel geleerd, wat ik vaak tegen anderen zeg; “rustig aan hè” dat moet ik misschien wat vaker tegen me zelf zeggen(Me)

Antwoord
Ik voel het ook wanneer mijn tweelingziel seks heeft met andere vrouwen. Dit vind ik absoluut vervelend, omdat ik zelf graag met hem wil vrijen. Hij voelt zich tot mij aangetrokken maar wil niet echt wat met mij afspreken, omdat ik hem ken via de school van mijn kinderen. Hij zegt datik niet moet vragen naar anderen, hierdoor gaf hij de indruk dat er geen anderen zijn die hij leuk vindt.. maar ik voel het en word daar erg ongelukkig door…misschien wil ik het niet meer een tweelingziel…geef mij maar een gewone gezellige man die wel wil afspreken, heb je veel meeraan.(Onbekend)

Antwoord
Ik voel heel erg veel van mijn TZ. Wat betreft sex is hij totaal doorgeslagen en lijkt geen grenzen te kennen. Ook heb ik het gevoel dat hij seks gebruikt als manipulatie om mij bijvoorbeeld jaloers te maken. Mijn TZ is een ex en een grote vreemdganger. Wanneer ik voel dat hij weer een poppenkast aan het opvoeren is (vooral voor zichzelf) kan ik hem wel slaan. Hij lijkt zijn lichaam aan iedereen te geven en heeft weinig respect voor de ander en zichzelf. Vrouwen?… ziet hij als snoep. Hij heeft niet in de gaten dat hij veel mensen pijn doet met zijn gedrag. Ook mij doet hij pijn maar daar zal hij geen rekening mee houden. Ik vind dat niet ok en voelt niet als liefde voor mij. Daarom kan ik mij niet geven als zijn vrouw en zullen wij nooit samen verder kunnen gaan in het aardse leven. (Dana)