Q0403. Wat is dit geweest?

Onbekend

Toen ik 21 was, kwam ik in een relatie die me alles gaf wat ik zoek. We vonden elkaar op een niveau dat ik met niemand eerder had ervaren. We begrepen elkaar, stelden dezelfde vragen aan elkaar en er was een allesomvattend gevoel. Na een half jaar verdween hij even plotseling uit mijn leven, als hij verschenen was. Ik heb er alles aan gedaan om in contact te blijven met hem, maar hij reageerde niet. In de jaren die volgde, probeerde ik het te accepteren en verder te gaan. Maar het verlangen naar contact was zo groot, dat dit moeilijk lukte. Hij bleef in mijn hoofd. Inmiddels woonde ik samen en zat ik in een hele slechte relatie. In een opwelling zocht ik hem via internet terug. Binnen 2 mailtjes zaten we weer op dezelfde lijn en was de diepgang er direct. We hadden beide sterk de behoefte elkaar te ontmoeten. Dit werd een ontmoeting van ‘s middags tot ‘s avonds laat. De ontmoeting was zo enorm sterk, we voelden elkaar direct weer aan en bleven praten.Tot 4 dagen daarna was er een warmte in mijn maagstreek die niet over leek te gaan. De dagen erna besloot ik het contact te verbreken om op een nette manier met mijn partner om te gaan. Inmiddels was ik wel heel veel inzichten verder gekomen. De relatie met mijn ex is verbroken en heel moeilijk geweest. Maar de ontmoeting met die ander blijft in mijn hoofd. Ik droom af en toe over hem op belangrijke momenten in mijn leven en zo nu en dan hebben we mailcontact. Wat is dit geweest en hoe ga ik hiermee om?

Antwoord
Hallo, waarschijnlijk was je vriend een zielsverwant, want je beschrijft de relatie als heel harmonisch, zonder veel conflicten. Dat sluit eigenlijk al een tweelingziel uit. Vaak zijn zielsverwanten voor een periode in ons leven en komen ze soms weer terug als we ze nodig hebben. Dat hij verdween is moeilijk uit te leggen, maar het gebeurt heel vaak. Maar natuurlijk niet alleen bij zielsliefde. Jullie hebben als jullie samen zijn een prachtige connectie, dat is mooi. Koester dat. Het is helaas zo dat niet iedereen, ook niet zielsliefdes, voor altijd in ons leven blijven. Hoe pijnlijk dat soms ook is. Je klinkt heel verstandig en schijnt het zelf eigenlijk al een goede plek gegeven te hebben. Ga gewoon zo door zou ik zeggen. Het mooie van je verhaal vind ik dat je al respect hebt getoond voor je ex destijds, ondanks de sterke connectie met je zielsliefde. Dat zegt veel over de persoon die je bent. Verder heb je jezelf vervolgens bevrijdt uit die slechte relatie. Je groeit alleen maar. Die dromen zijn alleen maar fijn en ik zou als ik jou was blij zijn met het mailcontact, al is het maar incidenteel. Als jij je daar goed bij voelt en die ander ook, is het helemaal in orde. Weerhoudt jullie nu nog iets om samen te zijn? Hoe dan ook; ik hoop het beste voor je, ik vind dat je duidelijk en intelligent overkomt en denk dat je al op het juiste pad zit. Gewoon doorgaan zo. Geniet van de ervaringen met je zielsliefde, wat de toekomst ook moge brengen. Deze ervaring kan niemand je meer ooit afnemen.(Onbekend)