Q0401. Mijn vrouw heeft een zielsliefde waar ze voor kiest

Onbekend

Ik heb me verdiept in jullie site omdat mijn vrouw kiest voor haar tweelingziel en ik daar zo’n verdriet van heb,zij is ook enorm verdrietig hierover maar ze kan niet meer anders, ze past niet meer bij me, zegt ze. Ik heb bij de ervaringen van partners gelezen van een partner die haar man vrij laat om zich te voegen bij zijn tweelingziel, dat vind ik wel enorm edelmoedig .. maar zij blijft wel alleen achter en dat zie ik dus helemaal niet zitten.. is het echt zo dat je op het laatst niet anders meer kan omdat dit het doel is (of zou kunnen zijn ) voor tweelingzielen? eigenlijk ben ik hartstikke boos op die tweelingziel die mijn leven overhoop gooit.

Antwoord 1
Ik snap heel goed dat je boos bent, vooral als je in een liefdevol huwelijk zit-met /zonder kinderen- is dit heel moeilijk. ik heb het gevoel dat er verschillende tweelingliefdes bestaan; die meer op vriendschappelijke liefde zijn gebaseerd en die op totale overgave op alle vlakken zijn gebaseerd. msschn heeft het met de fase te maken waarin je elkaar ontmoet. In het 1e geval zou je t idealitair kunnen combineren met je huwelijk, in alle openheid. wellicht is dat ook goed voor t huwelijk. in het andere geval is het keihard maar kun je niet om elkaar heen, moet je samenkomen. ook als twin doet dat dan hartstikke pijn om dat huwelijk te moeten laten gaan en kan je er maar beter veel tijd voor uittrekken. maar het huwelijk heeft net zo goed zijn doel, waarde, net als die twinliefde; voor de partner van komt er msschn ook een zielsliefde langs of een partner die uiteindelijk beter past. Of jouw huwelijk overleeft de twinliefde, omdat deze er nog niet klaar voor is…wie zal t zeggen; sterkte(Onbekend)

Antwoord 2
Je neemt, volgens mij, niet de beslissing om bij je zielfsliefde te kunnen zijn,die is al gemaakt is op het moment dat je hem of haar tegenkwam! Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je boos bent op die zielsliefde want hij is wel degene jouw hele leven overhoop gooit. Ik heb mijn zielsliefde ruim 2 jaar geleden ontmoet maar hij kiest ervoor om bij zijn vrouw te blijven en dat is een gegeven waar ik mee moet leven en wat ik moet respekteren, hoeveel pijn me dat ook doet. Ik leef met je mee en wens je veel wijsheid toe in deze moeilijke situatie, maar weet dat je vrouw je onder geen beding pijn wil doen, maar dat ze niet anders kan!(Onbekend)

Antwoord 3
Het doet me pijn dat je verdriet hebt door een zielsliefde. Eigenlijk is dat niet de bedoeling van een twinliefde. We hebben allemaal een keuze en ik geloof niet dat de keuze gemaakt is, als je die ander tegenkomt. Ook tweelingzielen hebben een keuze. Ook om voor hun huwelijk te kiezen. Het ligt eraan, net als met gewone liefde, hoe sterk en goed het huwelijk voorheen was. Als het dat was, dan zullen tweelingzielen niet samenkomen dmv een gebroken huwelijk. Daar geloof ik niet in. Tweelingzielen kunnen ook samen zijn zonder in een relatie te zijn. Dit klinkt meer als een sterke soulmate aantrekkingkracht. Tweelingzielen staan boven aardse banden, daarom verbreken ze deze ook niet. Als een huwelijk verbroken wordt door een tweelingzielliefde, moet er over het begrip tweelinziel nog eens nagedacht worden door beiden. Als je huwelijk al slecht was, dan wordt het weer een ander verhaal. Ik wens je kracht en blijf ajb met je vrouw praten. Ik hoop dat zij ook het verschil kent tussen soulmates en overweldigende verliefdheid vs tweelingzielliefde. Tweelingzielliefde is vaker NIET romantisch dan wel. (Onbekend)

Antwoord 4
Een hevige verliefdheid gaat weer over, maar een tweelingzielliefde niet, die groeit alleen maar, ook al zie je elkaar niet. Hier door kun je enorm veranderen en dan kun je tot de conclusie komen dat het bestaande huwelijk geen leven of niet genoeg leven meer in zich heeft omdat je uit elkaar gegroeid bent, je zit dan niet meer op dezelfde golflengte,(vaak is er al een verandering aan de gang vóór je je tweelingziel tegenkomt) Dan kom je stil te staan in je huwelijk. Je ziel wil groeien en dan is die magnetische kracht niet meer tegen te houden. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jou vrouw is, maar tweelingzielen kunnen soms niet meer anders , hoeveel pijn ze dat ook doet.Dat is mijn ervaring! aardse banden/huwelijken zijn er om te groeien en als je dat niet meer doet, dan sta je stil of je houdt elkaar tegen en dan móet je wel een volgende stap zetten anders hou je iedereen voor de gek,je partner, jezelf èn je tweelingziel en dáár doe je nog veel meer mensen verd! riet mee. Ik snap dat je verdriet hebt maar wil je blijven leven met een vrouw die liever bij een ander is, omdat ze niet anders kan?. (Onbekend)

Antwoord 5
Een hevige verliefdheid gaat weer over, maar een tweelingzielliefde niet, die groeit alleen maar, ook al zie je elkaar niet. Hier door kun je enorm veranderen en dan kun je tot de conclusie komen dat het bestaande huwelijk geen leven of niet genoeg leven meer in zich heeft omdat je uit elkaar gegroeid bent, je zit dan niet meer op dezelfde golflengte,(vaak is er al een verandering aan de gang vóór je je tweelingziel tegenkomt) Dan kom je stil te staan in je huwelijk. Je ziel wil groeien en dan is die magnetische kracht niet meer tegen te houden. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jou vrouw is, maar tweelingzielen kunnen soms niet meer anders , hoeveel pijn ze dat ook doet.Dat is mijn ervaring! aardse banden/huwelijken zijn er om te groeien en als je dat niet meer doet, dan sta je stil of je houdt elkaar tegen en dan móet je wel een volgende stap zetten anders hou je iedereen voor de gek,je partner, jezelf èn je tweelingziel en dáár doe je nog veel meer mensen verd! riet mee. Ik snap dat je verdriet hebt maar wil je blijven leven met een vrouw die liever bij een ander is, omdat ze niet anders kan?. (Onbekend)

Antwoord 6
Het zijn beiden vormen van zielsliefde, maar er blijft een verschil tussen soulmates en tweelingzielen. Als je niet met een soulmate getrouwd bent, en je komt deze later tegen, wil je daar ook samen met zijn. En kun je daar ook veel gemakkelijker samen met zijn dan een tweelingziel. Soulmate heeft ook alle prachtige aspecten van een zielsliefde in zich, zonder het spiegeleffect. Tweelingzielen, hoe prachtig dat begrip ook klinkt, hebben weinig met gemakkelijk romantisch geluk te maken, maar eerder met je spirituele ontwikkeling. Het is de ultieme confrontatie met jezelf. Ultiem licht, maar ook het ultieme donker. Als een huwelijk over is, is een huwelijk over. Dan maakt het in feite niet uit of daar een ‘gewone’ liefde is of een zielsliefde tussenkomt. Maar dat tweelingzielen opeenshetzelfde zouden zijn als soulmates/zielsverwanten, daar ben ik het niet mee eens. Tweelingzielen hebben niet voor niets zoveel moeite om bij elkaar te komen. Of bij elkaar te blijven. Waar zijn alle verhalen van succesvolle romantische relaties tussen tweelingzielen dan? En over bij een ander blijven. (een andere relatie kan nl. ook goed zijn, je komt niet enkel een tweelingziel tegen als je in een slecht huwelijk vastzit…) Tweelinzielen kiezen vaker niet dan wel voor hun tweelinziel, nogmaals, vanwege de heftigheid van verbinding die zich soms slecht laat rijmen met het echte leven. Of dat nu verdrietig of oneerlijk is, het is gewoon zo. Er lijden altijd mensen, een partner, al is het geen zielsliefde, dat maakt iemand niet minder vatbaar voor verdriet, of wat te denken van kinderen??? Het leven is niet zo gemakkelijk zwart-wit. Vele, vele grijstinten. Het gaat niet altijd van: tweelingziel komt tweelingziel tegen. Zit vast in slecht huwelijk. Groeit niet meer spiritueel. Andere tweelingziel is vrij en het zijn beiden zo’n geëvolueerde personen dat ze absoluut geen moeite hebben met de spiegelconfrontatie van hun tweeling. Van gewoon, sleets huwelijk naar spirituele snelkoker. En áls tweelingzielen samenkomen, dan zal er altijd gewacht worden tot het huwelijk is afgesloten. En dan was dat huwelijk ook al over voor tweelingziel. In alle andere gevallen heeft het nog met andere vormen van liefde of zielsliefde te maken. Maar dan nog is een tweelingzielliefde geen vervanging van een huwelijk. Het is geen normale vorm van romantische liefde. Al willen we het nog zo graag in dat hokje stoppen. Alleen mensen die zelf al heel zijn, (weinig) kunnen een relatie aan met hun tweelingziel. Het is niet anders. Soms is er een al zover en de ander niet, soms beiden niet. Zelden beiden tegelijk. Helaas. Het is sowieso pijnlijk als een relatie overgaat, of dat nou door een zielsliefde komt, een verliefdheid, affaire of -stel je voor- uit eigen iniatief zonder dat een ander er iets mee te maken heeft. Je kan iemand toch niet vasthouden, het leven draait om loslaten. Ik wens de vragensteller veel kracht toe.(Onbekend)

Antwoord 7
Beste echtgenoot van tweelingziel,ook ik twijfel een beetje of jou egaa wel een tweelingziel heeft ontmoet. Maar indien de nood zo hoog is bij jullie, stel je misschien voor dat je voor hen een voorbereidende functie hebt gehad? Heb jij niet onbewust je partner voorbereid op de komst van haar tweelingziel? ALS het haar tweelingziel is natuurlijk. Mijn twin zijn vrouw heeft duidelijk een voorbereidende functie. Ik zal mij daar nooit mee bemoeien.Maar ik zie het wel.Een twin die denkt :Al duurt het nog wel 20 jaar, ze zoeken het maar uit, als ze hem voorbereidt dan komt het heus wel goed. Zo’n twin ben ik . Echte twins kunnen eindeloos geduld opbrengen.(Onbekend)

Antwoord 8
Ja jaren van geduld ,tot er een punt is bereikt dat je wel moet kiezen omdat je niet verder kunt in een relatie die jou niet dàt geeft wat je nodig hebt.ikheb voor mezelf gekozen en geloof me dat is een moeilijke beslissing geweest, daarom denk ik ook dat jouw vrouw daarom verdrietig is. jij ook sterkte met je boosheid/verdriet.(Onbekend)

Antwoord 9
Brengt ons dat bij de vraag wie er meer geduld kan opbrengen, de zielehelft die in een relatie zit of (zoals bij mij van toepassing) degene die geen relatie heeft…Diegene zonder relatie heeft natuurlijk niet continue de energie van een ander om zich heen hetgeen misschien minder vermoeiend/confronterend in het dagelijks leven,ik weet het niet, zou het fifty-fifty zijn? Als ik de verhalen en reakties zo lees dan denk ik toch dat de meter doorslaat naar degenen die in een relatie zitten dat die minder geduld op kunnen brengen.(Onbekend)

Antwoord 10
Ik denk dat geduld ook met karakter te maken heeft. en dat elke relatie respectvol zou moeten zijn. als je dat niet opbrengt heeft het geen zin. het kan best af en toe knallen maar respect moet er zijn. het voelen van een tweelingz. is zo overduidelijk, geduld hebben is dan meestal logisch. jij, als partner van….heb respect voor je partner en zorg dat deze ook respect voor jou houdt. jij verdient dat msschn nog wel meer!(Onbekend)

Antwoord 11
Ongeduld is in beiden gevallen denk ik hetzelfde. Ben je alleen dan leeft dat wel gemakkelijk, want je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent en dat is een heerlijk vrij gevoel. Je mag gevoelens hebben alleen kan je er naar je tz zo weinig mee en ik denk dat dát je , of je nou in een relatie zit of als je alleen bent, ongeduldig maakt. ja, is het ongeduld ,(met misschien een beetje onzekerheid) of is het verlangen?(Onbekend)

Antwoord 12
Beste onbekende, Ik ben het met je eens dat echte twins oneindig geduld kunnen opbrengen. Maar ik vraag me af of dat makkelijker is als je alleen bent. Dat kan soms wanhopig maken. Een relatie/huwelijk kan zeer afleiden en hoeft lang niet altijd slecht te zijn. Bovendien denk ik dat het geen kwestie van kunnen is. Er is geen keuze in deze. Ik wil nl. niet meer wachten. Ik heb genoeg gehad. Maar ergens heb ik geen keuze. Ik heb veel te lang gewacht, en het feit dat er ergens nog iets is in mij. Nee, geen keuze. En dat is moeilijk. En dat is op zijn beurt weer een understatement. Toch kies ik voor mezelf. Eindeloos wachten baart niet altijd de vruchten die je hart voor ogen heeft.(Onbekend)

Antwoord 13
Ja want degene die nog in een relatie zit is geduldiger dan degene die alleen is, want als hij/zij ongeduldiger zou zijn dan was hij/zij allang uit die relatie gestapt. maar soms denk ik ook ; zoek het lekker uit, mijn leven is mooi en het komt misschien wel een keer goed.Wachten nog waarop? allemaal angst voor..?? (Onbekend)

Antwoord 14
Lieve onbekende ik denk niet dat je te lang hebt gewacht; dat heeft allemaal zin. als je voelt dat je geen keuze hebt, ben je al ver volgens mij. het maakt niet uit of je een partner hebt of niet. het is hoe dan ook soms eenzaam. ik denk dat je-als je op 1 of andere manier kunt spiegelen met je twin in deze fase het duidelijk wordt, wat je wilt , voelt…samen; dan valt er pas iets te kiezen(Onbekend)

Antwoord 15
Wachten(wikken en wegen) heeft inderdaad zijn nut voor een poosje,maar voor de vorige schrijver; NEE leg niet de verantwoording voor kiezen neer bij de twin, dat is niet eerlijk. Ook ik had geen keuze meer op het laatst. Hoewel ik echt van mijn partner heb gehouden, voelde dat allemaal niet meer goed ,niet meer eerlijk, hoe zeer dat ook doet en nog zijn er wel warme gevoelens.Het is moeilijk maar het is niet anders.Ik kon niet meer anders.De keus voor, verder gaan of blijven zoals je gewend bent, die moet je zelf maken daar kan niemand je bij helpen! Beide keuzes zijn moeilijk, ik weet het,want je wilt niemand pijn doen. Mijn lieve twin zei eens tegen mij ; “daar kan ik je niet bij helpen!” en zo is het! Wat wil je in je hart?…dat is het enige waar je naar moet luisteren en als ik je antwoord zo lees heb je je keuze al gemaakt!(Onbekend)

Antwoord 16
Beste onbekende, in het leven hoef je, zodra je dr bent, maar 1 ding doodgaan en dat duurt hopelijk nog heel lang. verder hoef je nix (in mijn geval nog 1 ding, voor kinderen zorgen) kiezen hoef je dus ook niet, wel als je het wilt natuurlijk. het is een gift een zielsliefde, zelfs als je in een relatie zit. kiezen doe je op verschillende manieren en dat is goed zo. heeft met respect te maken. ik heb allang gekozen voor het openen van mijn 6e zintuig, voor het leven in tweelingzielliefde, ik geniet daar van en ik heb er ook verdriet van, wat ik ook op mijn manier draag. ik ga het aan in opperste verbazing en oprecht. soms verward, dan weer helder, hoopgevend, vol vertrouwen. met mijn twin heb ik een zeer bevredigende spirituele band die dit versterkt. ik steun hem in alles, met liefde. (Onbekend)

Antwoord 17
Ik voel in deze discussie veel druk, over het….kiezen. daar zou ik het bijna spaans benauwd van krijgen. in een zo heftige spirituele ontwaking /ontwikkeling komt dat kiezen allemaal vanzelf in mijn ogen; 1 ding is belangrijk, de ene ziel moet zich continu kunnen doorontwikkelen. in mijn ogen maakt het niet uit hoe je situatie is; dat is gewoon je startpunt. vandaaruit moet jij het doen, alleen/met anderen met je twin zonder je twin…. ik denk als je vandaaruit verdergaat het wel duidelijk wordt hoe de weg eruitziet, je moet gewoon goed naar jezelf, je ziel leren luisteren. dan maak je tenminste goede keuzes , met je ziel!werk aan jezelf, met de twinliefde-kracht;ben nuchter aards/ ben verward en overdonderd, bang, ego-gericht, mediteer, ben spiritueel,verlicht heb wel-geen sex op alle nivo’s; maak fouten, verlies het allemaal weer, maakt geen donder uit. altijd is er dan weer die ene warme ziel. heb gewoon lief met je ene ziel geef en neem. vertrouw erin. ben een.(Onbekend)

Antwoord 18
Kiezen daar krijg je het ook spaansbenauwd van, dat is de angst voor het onbekende,angst voor doe ik het wel of niet goed? dat is de berg die je moet nemen als je voelt dat je geen keuze meer hebt. ik had in die tijd dat ik moest kiezen een liedje in mijn hoofd;” blijf zitten waar je zit en verroer je niet , hou je adem in en stik niet “. nou ik kan je wel zeggen daar krijg je het pas echt spaansbenauwd van, van blijven zitten waar je zit. kies je niet ? wil je het midden en de beide einden? ook een keuze, maar of je twin daarin mee kan/wil doen ? ik zou zeggen vraag het hem/haar, krijg je vanzelf een duidelijk antwoord ! deze liefde? vecht ervoor, heb ik eens gelezen, maar doe het wel zelf!(Onbekend)

Antwoord 19
Wat ik me afvraag; waarom blijven we hangen in een situatie die niet meer eerlijk is naar niemand? hoe eerlijk ben je in je gevoelens naar je partner als je meer van iemand anders houdt, je gunt die ander toch ook een volwaardige relatie. ik zie hier zoveel mensen die niet durven omdat ze bang zijn een ander zeer te doen maar wat is eerlijk? wat doet meer zeer? deze liefde er is niet tegen te vechten , geloof me ik doe dat al zolang, je gevoelsstroom krijgt je een keer te pakken als je maar moe genoeg wordt!(Onbekend)

Antwoord 20
Ik kan je uit mijn eigen ervaring vertellen, dat hoe goed je ook wilt zijn voor je partner en hoeveel je ook van ze houdt, het zit in je. Een tweelingziel ontmoeten is zo extreem heftig en als je het nooit hebt meegemaakt, kun je dat niet voorstellen. Maar de liefde van je vrouw is niet weg voor je, alleen het is totaal anders dan voor de tweelingziel. Het verschil is dit: Van je partner hou je met je hart, van je tweelingziel met je ziel. Het vervangt elkaar absoluut niet. Daarom hebben meesten er zoveel moeite mee. ALs je niet meer van je partner zou houden zou het heel makkelijk zijn om verder te gaan. Het is moeilijk omdat het totaal verschillende soorten liefde is. Net als liefde voor je ouders bijvoorbeeld, je houdt van beide op verschillende manieren. Het is kiezen tussen hart (waarbij ziel er los van staat) en ziel (maar ziel treft ook het hart). Een zielsgeliefde is echter zo sterk en heftig en gaat door je hart en ziel en je hele lichaam. Het is echt een soort heilige liefde, wat je als geloof ervaart voor een persoon waar je ontzettend mee verbonden voelt. (ALs ze bijvoorbeeld verdriet hebben, dan ben je ook verdrietig enz.) Als je niet kiest voor je tweelingziel, blijft het je kwellen levenslang. En weet je waarom je er nooit overheen komt… omdat je diegene constant voelt. Je voelt een soort extase wat dan de liefde is tussen jullie. Je kan er nooit overheen groeien. Ik kan me voorstellen hoe moeilijk het is om diegene (je vrouw) te moeten opgeven van wie je zoveel houdt. Maar probeer te begrijpen hoeveel geluk zij heeft, en dat is iets wat bij haar hoort en dat kan ze nooit laten gaan. In je hart kun je nooit zo gelukkig zijn en nooit de rust krijgen totdat je bij die persoon bent. Sommigen zeggen van wel, omdat ze er niet klaar voor zijn, maar daar geloof ik niet in. Zie het als iets wat aangeboren is. Het hoort bij die persoon en hoe zwaar het ook is, als je dat accepteert en blij voor haar bent (want het is heel extreem bijzonder om dit te mogen meemaken) ga je opnieuw geluk vinden, en misschien ook een zielsliefde als je er klaar voor bent. Ik vind het zo lief van je dat je zelfs de moeite neemt om uit te zoeken wat dit betekend. Veel mensen begrijpen het niet, wat voor ons nog moeilijker maakt. En wij hebben het zeer moeilijk met de dilemmas en de goevoelens. Als ik niet kies voor mijn tweelingziel, dan zal ik eeuwig ongelukkig zijn dieppp in mijn hart, maar ik hou superveel van mijn partner. Allen mijn partner is een prachtig hotelkamer waar ik verblijf, maar het zal nooit voelen als een thuiskomt (wat ik bij mijn tweelingziel voel). Zodra je probeert in te leven in wat voor gevoel het is en dat het je zo 100% defineerd, begrijp je dat jouw partner van je houdt, alleen niet haar helft kan laten gaan, want anders is ze voor altijd leeg van binnen. Het is niet waar wij voor kiezen, maar het is WIE WE ZIJN van binnen! Die andere helft, en als we sterk genoeg zijn en er klaar voor zijn zullen wij altijd kiezen voor de TZ. Wij kunnen dat niet ontkennen, hoe graag we ook zouden willen soms, om de partners niet te kwetsen en alleen te laten. Het gaat tegen alles in, tegen ons hart en ziel en lichaam en geest en verstand en gevoel. Het verscheurt zo erg dat wij dat niet eens onder controle hebben. WIj moeten bij ze zijn! Gun het haar en wees gelukkig voor haar, dat zou zoveel betekenen voor iemand in haar positie. En weet, dat je niet alleen bent, jij hebt ook een tweelingziel ergens en die is bij je. Als je in de spiegel lang en diep in je ogen kijk, zie je de ogen (de blik) van je tweelingziel. En als je sterke liefde in je hart voelt alsof je ergens anders zou moeten zijn nu waar echt DE plek voor je is, dan voel je jouw tweelingziel ergens. Bedenk dat je niet verliest hierin. Dit is ook JOUW groeiproces. Dit brengt je dichterbij jouw doel, en als de tijd rijp is, dan sta je versteld van jouw gevoelens voor deze TZ. En als niet dan weet je dat je jouw vrouw zo een prachtig cadeau hebt gegeven van acceptatie en vergevenis en om een hemels liefde te mogen ervaren op totaal ander niveau, net als een sprookje. Wees trots op jezelf! Wie goed doet, goed ontmoet!(Onbekend)

Antwoord 21
En iedere keer val je ook weer terug in het verdriet wat je je partner aandoet als je voor je twin kiest..vind het hartstikke zeer doen dat je een ander dat aan doet..zonder dat je het wil, alleen omdat je op het laatst niet meer anders kan..het is rouwen om een relatie die echt ook wel goed is geweest maar anders..wil niemand zeer doen en toch doe ik het op deze manier…dat is moeilijk..verdrietig..hartverscheurend.(Onbekend)

Antwoord 22
Wat mij opvalt is dat er zooo romantisch word gedaan over de zielsliefdetwin.. Niets is minder waar wanneer ik daarin voor mijzelf maar ook mijn twin praat. Beste Onbekende die boos is en terecht in mijn optie. Je mag boos zijn, stampvoeten maar sluit je niet af wat voor het praten met elkaar. Blijf praten. Een twin hebben hoeft niet te betekenen dat een huwelijk over is. Mij afvragend of het dan wel een twin is? Liefde is anders dan verliefd zijn. (Onbekend)