Q0342. Weten jullie raad?

Connie

Ik heb enige jaren geleden een man ontmoet.Het moment dat we mekaar aankeken ging er zoveel liefde door mij heen ik werd tot in het diepste van mijn ziel geraakt. Zo warm zo liefde vol en het was vertrouwd en had gelijk het gevoel dat ik hem al jaren kenden. Helaas heeft hij al een relatie met een andere vrouw deze heeft hem zo afhankelijk gemaakt van haar dat hij ver van zijn eigen gevoel is komen af te staan verschrikkelijk.omdat hij een relatie heeft en gevoelsmatig moeilijk te bereiken is en totaal het geloof in echte liefde kwijt is heb ik het los moeten laten met veel zielpijn. Het bijzondere is alleen dat het niet lijkt te mogen een sterk gevoel komt steeds naar boven dat ik hem niet mag los laten en als we mekaar toch weer zien kijken we weer naar elkaar en ik zie het ook in zijn ogen maar het lijkt wel of hij bang is om er aan toe te geven.weten jullie raad? alvast bedankt.

Antwoord
Het is heel mooi van jou dat je het gevoel hebt dat je hem niet los moet laten, het beschrijft een onvoorwaardelijkheid die je zelden tegenkomt. Ook ik ervaar dat in mijzelf en waardeer dat ook. ik kan je alleen vertellen wat het met mij heeft gedaan, ik begrijp nu pas dat mijn gevoel om niet los te willen maken ook te maken heeft met het nog steeds hoop hebben, maar ik begrijp uit jou verhaal dat hij zelf die keuze moet gaan maken en dat jij daar eigenlijk weinig aan kan doen. je hebt hoop dat hij bij jou komt en eigenlijk hoort het ook zo te zijn, dat weet hij vast ook wel. Alleen het is zijn keus, zijn weg en waarschijnlijk ook op zijn tijd. de onvoorwaardelijkheid die je voor hem voelt zou je ook aan jezelf kunnen geven. Dit is maar een advies, maar misschien is het beter om afstand te nemen, jij bent niet verantwoordelijk voor hem ondanks dat je hem voelt en ook zoveel voor hem voelt. geniet van de momenten dat je elkaar aan kunt kijken en laat het los, ondertusen hoop ik voor hem dat hij los kan komen uit zijn oude patronen, en beseft hoe mooi jou liefde eigenlijk is, hoop doet leven zeggen ze maar het kan je ook kapot maken, veel succes(Onbekend)

Antwoord
Het niet loslaten is juist een valkuil heb ik geleerd, het is inderdaad de liefde die dwars door alles heen gaat, wat er ook gebeurt je houdt van elkaar en dat hoef je ook nooit meer los te laten!! maar als je niet loslaat ga je trekken en duwen, dat hebben mijn TZ en ik ook gedaan. dat gaf verwijdering en veel verdriet. wees blij met het contact zo af en toe en laat los , want dat is pas onvoorwaardelijk van iemand houden. hij kiest nog voor zijn vrouw dat is veilig en bekend, maar reken maar dat hij verandert door alleen maar zo af en toe met jou in contact te komen. heb geduld en vertrouwen en de liefde die je naar elkaar toe zendt doet de rest. ook ik heb al die fases gehad, wilde er eerst ook niet aan toe geven, en toen ik dat wel deed en begreep wat hij voor mij betekende toen kwam ik helemaal in een stroomversnelling terecht. maar nog geef ik mijn gezin niet op, wil het niet overhoop gooien want dat is alsof een gewone liefde niets meer voorstelt , want dat is ook liefde.Pas als je niet meer verder kan met je partner omdat er teveel verschillen zijn of komen dan kun je voor jezelf die fase afsluiten en niet omdat er een TZ staat te “wachten”.(Onbekend)