Q0311. Waarom doen we zo moeilijk?

Onbekend

Waarom bel je elkaar nooit eens op? Waarom draaien we er zo omheen? WAAROM? als je allebei voelt dat de ander die echte pure liefde voor je is,je in die ander goddelijke liefde ziet. Waarom mag dat niet, alleen omdat die ander getrouwd is? Wat is er mis met liefde en waarom moet dat altijd met zo veel moeite gaan? Liefde tussen tweelingzielen is niet tegen te houden,daar kan niets tussen komen!! magnetisme !! Ja je mag wel vrienden zijn en van elkaar houden, maar kom niet aan elkaar want dan ga je te ver. Dat is toch te gek voor woorden. Als je van elkaar houdt dan hoort dat er toch ook bij!! Ik wordt er gek van .. Dat zijn nou die normen en waarden van de wereld, die grenzen die wij als mensen met elkaar hebben gesteld..goddelijke liefde is eindeloos. WAAROM DOEN WE ZO MOEILIJK?

Antwoord
Nou Nou Nou waar is het Respect gebleven? tweelingzielen zijn niet bij elkaar voor een relatie,begrijp dat nou eens. En al helemaal niet om een ander huwelijk kapot te maken.(Onbekend)
AntwoordWaarom doen we zo moeilijk??? Ja dat vraag ik me ook weleens af… Maar goed.. Ik zit ook in de situatie dat mijn zielsliefde getrouwd is… En hoe moeilijk ik het ook vind.. ze heeft een man en kinderen waar ze ooit voor gekozen heeft.. En ze heeft daarmee bepaalde verantwoordelijkheden.. En daar kiest ze voor.. ik kan niet tegen dat geluk opvechten.. ik wil daar ook niet tegenop vechten.. Ten eerste moet ik haar keuze respecteren, en accepteren. Ten tweede: Het is een ongelijke strijd. Ten derde: Als zij gelukkig is met haar gezin, wie ben ik dan om te zeggen dat ze gelukkiger met mij zal zijn? Ten vierde: Ik gun haar al het geluk van de wereld, en als zij zo op deze manier het gelukkigst is, dan moet ik toch eigenlijk juist heel blij zijn, dat ze voor haar grootste geluk heeft gekozen? Want dat is uiteindelijk wat ik voor haar wil.. Dat ik niet degene ben met wie ze geluk wilt ondervinden, dat doet mij pijn inderdaad.. Maar uiteindelijk is dat ook een stukje egoisme van mij… Omdat ik ook wil dat IK gelukkig ben en het liefste met haar.. Maar het f! eit dat ze niet voor mij kiest heb ik te accepteren… Tuurlijk baal ik soms wel eens als een Stekker.. En vraag ik me honderden malen af WAAROM ?? En tuurlijk vraag ik me af of ze eigenlijk wel echt gelukkig is, en niet gewoon handelt en bij haar gezin blijft omdat het ‘hoort’ omdat het ‘moet’… Maar ik kan die keuze niet voor haar maken.. Zij is de enige die voor haar zelf weet wat het beste is.. EN als ze bijvoorbeeld niet voor mij kiest omdat ze niet durft te kiezen, door de gevolgen die ze misschien niet zou kunnen overzien, dan handelt ze vanuit angst.. Maar ook daaraan kan ik niets doen.. Zij is de enige wie zelf de strijd kan aangaan m.b.t haar angsten.. En tuurlijk denk ik: Wat is aangeleerd ( dus te handelen zoals zou ‘moeten’ ) Is moeilijk af te leren.. Maar uiteindelijk is intuitie sterker dan opvoeding.. En Uiteindelijk is gelukkig zijn een keuze. En die kan iedereen alleen voor zichzelf maken… En het enige wat je kan doen wanneer iemand niet voor jou kiest, het te accepteren en verder gaan met je eigen leven… Hoe moeilijk dat ook is.. Liefde is gecompliceerd, je kunt je vinger er niet opleggen, nog het vasthouden, of het afdwingen.. En wanneer die ander beseft uiteindelijk toch voor je te willen gaan, zal die persoon zelf contact met je opnemen..Of weer in je leven komen.. In tussentijd moet je in liefde loslaten, en blijven genieten van je leven.. Dat is heel belangrijk!!(Onbekend)

Antwoord
Wat een lief antwoord ! dat je haar alle geluk van de wereld gunt, maar weet zij dat ook ? weet zij ook dat jij er bent als zij voor jou kiest? dat zou voor haar de keus iets gemakkelijker maken omdat als je voor je tweelingziel kiest het moeilijk wordt als je kinderen hebt en dan niet zeker weet of die ander ook voor jou kiest. Dan blijf je misschien liever in een huwelijk wat niet zo goed is maar voor de kinderen een stabiele situatie is. Als je kiest voor je tweelingziel en hij kiest niet voor jou dan heb je je kinderen in een situatie gebracht waarin je zelf misschien nog verdrietiger wordt omdat je ze dat hebt aangedaan,zonder dat je dan de liefde krijgt van degene die het allerbelangsrijkst is voor jou.. daarom denk ik dat het belangrijk is dat je elkaar dat wel zegt.. dan blijft de keus nog altijd aan haar. Het advies van jou om vooral door te gaan met je leven is helemaal op mij van toepassing..dank je wel,misschien dat het dan ook eerder duidelijk wordt wat ik wil..!!(Onbekend)

Antwoord
Dank je voor je lieve reactie.. Ik weet niet of zij duidelijk weet dat ik voor haar zou willen gaan. Wel weet ze dat ik intens van haar hou en hoeveel ik voor haar voel. Dat heb ik haar eerlijk verteld.. Maar eerlijk gezegd, als zij voor mij wil gaan dan wil ik ook voor de volle 100% voor haar gaan. Ookal heeft ze kinderen. Ik heb haar kinderen ontmoet, die waren gelijk helemaal weg van mij en ik was gelijk helemaal weg van hun… Maar de situatie is nog moeilijker dan hoe ik hem bij mijn vorige reactie schetste.. We zijn namelijk beide een vrouw.. Ik denk dat dat ook een grote rol voor haar meespeelt.. Het is zo een intense liefde, en dat ook nog eens voor een vrouw voelen terwijl je voorheen altijd gewoon op mannen viel.. dat is niet niks…. Maar goed ik kan natuurlijk ook niet in haar hoofd kijken.. Ik vind het wel moeilijk.. we hebben twee maanden geen contact gehad.. ondertussen heb ik een nieuwe liefde.. hoe moeilijk ik dat ook vind.. en hoeveel ik ook van haar hou.. ik moettoch verder met mijn leven.. ik heb haar een mailtje gestuurd dat ik een nieuwe liefde in mijn leven heb.. Volgens mij vind ze dat helemaal niet leuk, kon ik opmaken uit het mailtje dat ze terug stuurde.. Maar wat moet ik dan? Zij heeft immers altijd haar gevoelens ontkent aan mij.. ze heeft altijd gezegd niet het zelfde te voelen.. Hoewel alles er op uitwees dat ze het wel voelde, moest ik haar geloven wanneer ze zei niets te voelen…dus ja.. Maar hoe zit het bij jou dan? Liefs(Onbekend)

Antwoord
Het is zo moeilijk om je gezin uit elkaar te halen, maar als men niet accepteert dat je een hele grote liefde in je leven hebt, die je zo af en toe erg mist, dan wordt je op een gegeven moment toch wel die kant op geduwd. Hoe kan je dat van iemand vragen om je zielsliefde alleen maar als vriend te zien. Mijn tweelingziel en ik hebben op het moment geen contact, maar dat zijn we wel gewend. We zien elkaar soms maanden niet, we bellen elkaar niet of mailen niet. Ik weet niet hoe ik verder moet want als ik niet zeker weet dat hij ook voor mij gaat dan vind ik de stap wel erg groot. Je doet zo veel mensen verdriet en ik durf hem niet op te bellen omdat ik hem dan weer teveel onder druk zet. Het is een cirkeltje waarin ik blijf ronddraaien. Ik kijk op het moment heel goed naar mijn eigen huwelijk om te kijken of daar nog liefde genoeg is om het vol te houden… Hoe kun je weer van een andere liefde gaan houden terwijl je weet dat je zielsliefde de ware is ?? Dan doe je toch een deur dicht..die je beter open kunt laten staan..? Kun je dan niet beter alleen verder gaan, tot die ander komt?(Onbekend)

Antwoord
Ik denk dat je vooral heel eerlijk inderdaad moet kijken naar wat jouw huwlijk je nog geeft.. en dat je jouw zielsliefde even daarvan los moet zien.. Je weet niet of je zielsliefde bij je komt , ookal heb je geen relatie meer met een ander.. De keuze of je verder gaat met je huidige relatie moet vooral gebasseerd zijn op wat jij nog voelt en wilt met je huidige partner, die keuze moet niet gebaseerd zijn op het feit dat jij denkt dat je zielsliefde misschien op die manier makkelijker naar je toe komt.. Durf objectief te kijken naar wat jouw huwlijk je nog voor geluk brengt, zonder je zielsliefde in beeld te halen… Het zou inderdaan een stuk makkelijker zijn als je zou weten of jouw zielsliefde helemaal voor je zou gaan, en daar kan je alleen achter komen door het simpelweg te vragen.. ja , je hebt daar veel lef voor nodig.. I know.. Maar misschien als je het antwoord op die vraag kent, dat je dan een stuk makkelijker een keuze kunt maken, en dat je wellicht ook veel meer rust in je hoofd krijgt..(Onbekend)

Antwoord
…ik begrijp helemaal waarom deze vraag werd gesteld ,vraag je maar eens af waarom je je tz tegen komt als je in een relatie zit , om je wakker te maken voor het feit dat je inderdaad op het verkeerde spoor zit en als je dan niet met je tz verder kan zou je bij je partner moeten blijven ? ook als dat niet meer voldoende is ? Het is geen misdaad meer een relatie te verbreken en verder te gaan , ja tis pijnlijk en voor de ander heel erg maar het is respectlozer om te blijven bij iemand die je eigenlijk niet meer wil . Ik ben niet voor overspel maar voor een vrije keus ook al doet het pijn en er zijn zeker wel tz die bij elkaar blijven maar omdat deze site volstaat met verhalen over loslaten en anderen denk ik dat het idee geboren is dat je nooit met je tz een relatie zou kunnen hebben van achter de keukentafel .Het zou inderdaad makkelijker moeten zijn om elkaars vinger toppen aan te raken en weten , magic !!Ik denk inderdaad dat sociale druk ons wel degelijk tegen houdt om niet verder te gaan met elkaar , het is al moeilijk genoeg om alle heftige emoties op een rijtje te krijgen laat staan als je beide of 1 van de 2 al een relatie heeft en soms is het beter als het niet loopt om de zeggen ok tot hier en niet verder want het lijkt me niet dat een tz er voor is om voor onderdoor te gaan . Voor de gene die waarom vroeg , waarom niet ?(Onbekend)

Antwoord
Ik heb het gevoel alsof het een beetje fake is dat tweelingzielen zijn.. Echte liefde dan ben je bij elkaar en groeien doe je als je bij elkaar bent en niet los van elkaar want dan ben je ook nog eens bezig het verdriet wat er nog eens extra boven op komt, te verwerken. Dat is naar mijn idee geen liefde. En als je geen relatie met elkaar kunt hebben dan is het zinloos want je leeft hier en nu en niet in een andere tijd. Tweeling zielen horen bij elkaar als dag en nacht en zijn elkaars tegenpolen en dat kan in een relatie zijn of in een vriendschap man-vrouw, vrouw-vrouw, man-man. En als je stapelgek op elkaar bent dat is in liefde en oorlog alles toegestaan. Dus wie houd wie hier nu voor de gek? je gaat toch niet zeggen dat je spiritueel moet groeien? tweelingzielen heb je ook zonder spiritualiteit en houd in dat je voor eeuwig tot de dood je scheid bij elkaar blijft in het aardse. Je leert zo en zo de rest van je leven, met werk doe je dat ook en privé dus ook. Begrijp echt niet dat je iemand gaat aan praten dat je het tijd moet geven en geduld want er is nooit bewezen dat je ooit echt bij elkaar komt. Daarbij, mijn tweelingziel heeft mij zo belazerd dat ik geen vertrouwen meer heb in mensen en ik haat hem intens net zoals ik intens van hem houd. Maar haat en liefde horen bij elkaar en staan dicht bij elkaar. onbaatzuchtig zijn kan niemand en houd niemand vol. Kijk maar naar die priesters in de kerk met hun sexueel misbruik. en bij mij hoeft mijn tweelingziel nooit meer binnen te komen. IK sta ook nooit meer open voor andere relaties omdat hij het moest zijn. Maar als ik hem niet kan krijgen dan betekend dat niet dat ik dan maar met iemand anders verder ga en ineens intens ga leven. alles komt zoals het komt en heeft niets met zelf sturen te maken en je leven ligt al vast als je geboren wordt. Staat los van je tweelingziel want die komt toevallig langs en je weet het gelijk of je komt hem.haar niet tegen. Houd alsjeblieft op met naar buiten te spuien dat je gelukkig kunt worden zonder twin want dat houd ook geen mens vol Slaat echt nergens op om dan te gaan vermelden dat je dan in verwijten blijft hangen.
P.S. Ik herken mij totaal niet in mijn twin en ik weet voor 1000% zeker vanuit de herkenningssignalen die ik hier lees op de site, dat hij het is. Maar ik lijk totaal niet op hem of hij op mij en we hebben totaal niets gemeen. hij liegt en bedriegt, ik ben teder eerlijk en open. Maar praten konden we als geen ander samen en het gevoel van ‘ niet compleet zijn ‘ zonder hem is zonder meer waar. Dat heb je niet zomaar bij iedere relatie die je aan gaat. Maar die onzin over dat je moet leren van elkaar en jezelf herkennen in elkaar klopt echt niet. Ik heb op andere sites gelezen dat dat ook helemaal niet zo hoeft te zijn en je mag best boos zijn en er in blijven hangen want je weet dat je de rest van je leven zonder twin moet doen tenzij je geluk hebt. En dat is voor nieman dop te brengen om ‘intens ‘te leven in je uppie zonder sex. Daarmee wordt je ook niet oud. Is bewezen en heeft niets met spiritualiteit te maken. Kijk naar de pyramide van Maslow. En onbaatzuchtig zijn is als je je dure nieuwe i phone weggeeft aan een arme uit Afrika ofzo en je laatste euro weggeeft. Mnesne willen geliefd zijn en vastgehouden worden. Niet alleen zijn en met een fantasie leven…(Onbekend)