Q0303. Een relatie was te moeilijk voor mij maar waarom kan ik haar niet vergeten?

Onbekend

Ik heb de relatie zelf verbroken omdat het te moeilijk was voor mij. Ik ben er nog niet klaar voor, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk, herkennen jullie dit ook?

Antwoord
Hai, ik herken dit ook. Mijn zielsliefde heeft het contact tussen ons definitief verbroken. En ondanks dat ik haar probeer los te laten, zit ze nog ontzettend vaak in mijn gedachten. Ik mis haar ook ontzettend erg.. weet jouw zielsliefde wel waarom je de relatie/ het contact verbroken hebt? Of heb je haar dat niet verteld. Wellicht denkt zij ook nog heel veel aan jou. Ik denk dat het een soort wisselwerking is.. Hoe meer je aan elkaar denkt hoe vaker je aan elkaar blijft denken en elkaar blijft voelen.. De vraag is, wat wil jij er mee? Kon je de relatie nog niet aan omdat het teveel voor je werd gevoelsmatig? Of kon je de relatie niet aan vanwege andere dingen. Zoals bijvoorbeeld al een andere partner hebben.? Of misschien wel door allebei bovenbenoemde dingen. lieve Groet(Onbekend)

Antwoord
Nou ik denk dat ze het wel weet (ook een vrouw), We hebben steeds aantrekkingskracht met elkaar maar ook weer afstoten,maar in mijn hart zit zij zeker voor altijd,en ja ik ben nog getrouwd,alhoewel dat niet veel voor stelt broer-zus verhouding,ik heb cursus op cursus gedaan om te leren om voor mezelf op te komen,maar val iedere keer weer terug in het oude patroon!! Misschien ook wel bang dat zij mij ook in de steek gaat laten,en dit is veilig!! Heus ik heb genoeg meegemaakt hoor(borstkanker 4 jaar geleden)maar toch mis ik haar iedere dag,ook zegt mijn gevoel dat we toch weer bij elkaar komen vreemd he???Liefs(Onbekend)

Antwoord
Jeetje.. Wat heftig dat je borstkanker hebt gehad.. brr.. ik krijg er kippenvel van.. Gelukkig dat het nu goed met je gaat (toch?) MMM moeilijke situatie inderdaad. mijn gevoel zegt ook dat mijn zielsliefde daarom ons contact heeft verbroken..Om de zelfde reden als jij. Zij is namelijk ook getrouwd. Ik heb haar wel heel eerlijk verteld wat ik voor haar voel. Niet direct verteld dat ik haar voel en zie als mijn zielsliefde.. Dat durfde ik niet. Want zo een term gebruiken is heel wat. Tegen mij heeft ze altijd gezegd niet hetzelfde te voelen.. Maar ze gaf vaak tegenstrijdige signalen.. Wat voor mij erg verwarrend was. Met het verstand gezien dan. In mijn hart weet ik dat ze hetzelfde voelt als ik.. Al vind ik het wel moeilijk daar op te vertrouwen. omdat ze altijd gezegd heeft het niet voor mij te voelen. Ik vind het niet gek dat jij voelt dat jullie toch wel bij elkaar komen..Ik voel dat namelijk ook. Ondanks wat mijn verstand me zegt, en ondanks wat zij gezegd heeft.. Nooit eerder voelde ik zoveel liefde voor iemand. ook mijn zielsliefde en ik zijn beide een vrouw.. Jeetje wat zou ik haar graag in mijn armen houden. En jeetje wat heb ik haar lief. Ik weet nu wat onvoorwaardelijk houden van is. En ik vind het heel erg bijzonder dat te voelen. Zij heeft ook een heel bijzondere plek in mijn hart. die ik nooit meer aan iemand anders zal weg geven… Grappig we zitten allebei in een zelfde situatie maar dan vice versa.. ben je van plan ooit nog eens contact met haar op te nemen? liefs…(Onbekend)

Reactie
Nee joh het gaat over mezelf ik ben nog steeds getrouwd!!En ik weet ook dat dit liefde is op zielsniveau!!!!!Ja ik zou graag contact willen maar durf het niet,het brengt misschien weer zo,n onrust van beiden kanten!!!!Maar ze is geen dag uit mijn gedachte!!!Liefs(Onbekend)

Antwoord
Ook ik heb geprobeerd los te laten. En verder tegaan met mijn leven. Maar geen andere vrouw kan mij beroeren. Andere vrouwen doen mij niks, het laat mij koud, hoe mooi ze ook zijn, het doet mij niks meer. Ik ben helemaal ingestort omdat ik mij niet meer compleet voel zonder haar.(Rene)

Reactie
Hai! Sorry dat ik zo laat reageer! Maar ik was de afgelopen paar dagen weg en kon niet op internet! Mijn excuus!.. Hoe bedoel je ? Het gaat over jezelf? Tja, ik begrijp dat je bang bent om weer contact op te nemen met haar, omdat het inderdaad weer voor onrust kan zorgen. Maar.. waarom kan je een relatie met haar nu niet aan? Is dat vanwege dat je getrouwd bent? Of is dat omdat je de stap nog niet durft te nemen, omdat je het ontzettend moeilijk vind om de gevolgen ervan te overzien? En in hoeverre zou je een relatie met haar willen? Ik weet dat het moeilijk is te onderzoeken, wanneer je in zo een siuatie zit. Je bent bang andere mensen pijn te doen. Waaronder je man, en misschien ook wel je zielsliefde.. Maar toch.. Het blijft waarschijnlijk aan je knagen..En je kan ook niet van de een op de andere dag bij een ander zijn. Je moet je gevoel goed onderzoeken, en er ruimte voor maken.. Durf jij het zelf wel te accepteren dat je deze gevoelens hebt, en durf je uberhaupt voor jezelf te accepteren dat je gevoelens voor een vrouw hebt? Ik mis mijn zielsliefde ontzettend erg. Als ik aan haar denk, dan bedenk ik me hoe fijn het zou zijn om haar te zoenen, en tegen me aan te houden.Om met haar te vrijen, haar door haar haar te strelen. Dat is nooit eerder gebeurd, maar ondanks dat, mis ik het wel. En ook hoe fijn het zou zijn om haar in de ogen te kunnen kijken.. Ik mis haar enorm. Maar zij is degene geweest die definitief het contact verbrak. Ik stuurde haar eer! st een mailtje dat het mij verstandiger leek als ik haar voor een tijdje zou ‘parkeren’. Waarop zij mij stuurde dat het haar verstandiger leek om helemaal geen contact meer te hebben.En ook om elkaar niet meer te zien. Dat heeft me veel verdriet gedaan. Omdat je immers na zo een breuk niet weet wanneer en of je iemand uberhaupt ooit nog terug ziet. Daar zat ik dan, na het lezen van haar mail, met al mijn liefde voor haar en al mijn verlangens voor haar… En ik kan er geen kant mee op. Het is nu ongeveer een maand en een week geleden dat ze het contact definitief verbrak. En nog denk ik elke dag aan haar, en nog voel ik haar elke dag, en nog mis ik haar elke dag, en nog verlang ik elke dag even veel naar haar.. Ik vraag me wat er gebeuren moet om het ooit te kunnen stoppen. Maar goed.. Wat ga jij nu doen? Weet jij trouwens of zij hetzelfde voor jou voelt als jij voor haar? En heb je haar uberhaupt weleens verteld van je gevoelens, of was je net zo van de dubbele signalen al! s mijn zielsliefde haha..Liefs!!! En tot schrijven!(Onbekend)

Reactie
Hai Hier nog een berichtje van mij. hoe is hetnu eigenlijk met je? ik zat me ineens te bedenken. Heb jij ook kinderen? Mijn zielsliefde heeft wel kinderen, ik denk dat het daarom ook zo moeilijk voor haar is. Als jij ook kinderen hebt, dan snap ik dat het voor jou ook erg moeilijk is. dat is natuurlijk niet niks in zo een situatie, en het kan het allemaal erg gecompliseerd maken. Ja ik denkt vaak mijn zielsliefde. ik vraag me af of zij ook zo vaak aan mij denkt. Ik vind het erg fijn zo met je te coresponderen. Het geeft natuurlijk een fijn gevoel, als je weet dat je iets met iemand kan delen waarvan je weet dat je elkaar begrijpt. Ik hoop snel weer iets van je te horen!! LIEFS!!!!(Onbekend)

Antwoord
Ik draai elke dag de cd van paul de leeuw,ik heb je lief mijn hele leven lang, en dan is ze echt bij mij,en voel haar ook !!! Dat is toch wel bijzonder he?? Liefs(Onbekend)

Antwoord
Wat leuk! Als ik het liedje van paul de leeuw hoor met ‘Ik heb je lief’ moet ik ook altijd aan mijn zielsliefde denken.. en ik voel haar dan ook bij mij! het is inderdaad Bijzonder. LIEFS!!!(Onbekend)

Antwoord
hoi nou ik kreeg toevallig vorige week een e-mail van haar en jesus wat was ik daar blij mee,maar we trekken elkaar aan maar stoten ook meteen weer af,mijn hele lijf deed pijn,weer sms contact,en ik kreeg weer het onrustige gevoel bij haar dat ik meteen alles achter mij moet loslaten,nu dat kan ik niet,ik heb inderdaad 1 dochter,en natuurlijk speelt dat een rol mee,ze heeft al zoveel meegemaak!!Maar weet je ze weet van begin af aan dat ik niet weet wat het allemaal met me doet ,toch mis ik haar maar zij kan een voorlopige vriendschap niet aan en wil meteen meer en daar ben ik bang voor dat dwangmatige,ze vroeg we kunnen toch ff afspreken ik zei dat dat beter was van niet omdat dat een hoop onrust geeft,zij wil meteen meer!Ook stapt ze zo van de ene relatie in de andere,zo makkelijk gaat dat bij haar,ook zei ze ja maar ik wacht al 2 jaar ,ik zei hoho ondertussen heb je ook al weer andere relaties gehad!!Ik ben een klein beetje het vertrouwen kwijt snap je als ze zo makkelijk omgaat met relaties, verlaat ze mij ook misschien snel als het ff tegenzit!!! Maar ik blijf om haar geven alleen denk ik dat we later bij elkaar komen als zij haar wilde haren kwijt is we schelen 8 jaar !!Nou is leeftijd natuurlijk niet echt belangerijk maar toch zij zit in een andere levensfase!!!Ik heb haar dat gesmsd eergisteren en vervolgens hoor ik weer niks meer,dus laat ik haar in liefde los!!Groetjes(Onbekend)

Reactie
oke, weetje? je haalt nu een aantal dingen door elkaar. in eerste instantie ben jij blij dat ze je mailt.. dat is natuurlijk hartstikke fijn. maar je zegt ook dat het jou weer enigszins benauwd..Daarnaast zeg jij dat ze van de ene in de andere relatie springt, en dat ze daarmee bij jou het vertrouwen doet laten verdwijnen.. Er spelen hier meerdere dingen. Namelijk : Jij bent de gene geweest die het contact verbroken heeft, niet zij. Als je het contact verbreekt snap ik dat zij verder gaat met haar leven. En probeert een relatie op te bouwen met iemand anders.. Je moet toch wat .. in haar situatie.. dat die relaties misschien niet zo goed lopen, komt misschien juist voort uit het feit dat ze eigenlijk naar jou verlangt, jou niet kan krijgen.. en dat projecteerd op de relaties die ze heeft gehad.. Ze mailt je namelijk niet voor niets.. Daarnaast schrijf jij dat zij zei dat ze al twee jaar op je wacht.. het feit dat ze tussendoor relaties heeft gehad, wilt niet zeggen dat ze niet op jou gewacht heeft.. Ze heeft toen der tijd besloten om verder met haar leven te gaan, wat ik zeer begrijpelijk vind.. Ook zeg jij dat je je benauwd voelt over het feit dat ze gelijk meer wilt. Misschien moet jij een keer duidelijk zijn tegen haar wat je wilt.. Misschien moet je voor jezelf eens gaan kijken naar wat JIJ wilt! Ik snap haar wel, immers, als je zo veel liefde voor iemand voelt en die persoon weet aldoor maar niet wat ze wilt, dan word je daar wanhopig van. Jij wilt niet met haar afspreken omdat je bang bent voor onrust.. feitelijk speelt die onrust alleen maar in jouw zelf af, en dat komt omdat je nog niet weet wat je wilt, of je weet het wel, maar je durft er nog niet naar te handelen. Jij bent degene die een keuze moet maken.. Ik denk dat het belangrijk is om eens echt een gesprek met jezelf te gaan voeren en echt te gaan kijken naar wat jij wilt.. en als je dat weet , is het belangrijk om met haar een gesprek te gaan voeren.. en ook duidelijk naar haar te zijn.. Feitelijk hoef jij alleen maar een keuze te maken.. en dat vind je heel eng wat ik goed begrijp.. Je laat de dinge! n liever zoals ze zijn,, dat is namelijk veel makkelijker dan naar je gevoel te handelen.. Wat je nu hebt, de relatie met je man, is veilig en bekend.. Wat je kan krijgen als je met haar verder gaat, dat weet je niet.. daar durf je wellicht niet voor te kiezen vanwege de gevolgen..Wees eerlijk tegen jezelf over wat je wilt.. drink een kop koffie met haar, praat eens met haar.. Over het leeftijdsverschil; Ik vind acht jaar maar heel weinig leeftijds verschil. Mijn zielsliefde en ik schelen veel meer in leeftijd met elkaar.. Natuurlijk zit je misschien in een andere levensfase, het zou naief zijn om te denken van niet, maar ik denk dat als je daar beide van bewust bent, je daar ook een weg in kan vinden. door elkaar te laten zijn hoe jullie werkelijk zijn. Door rekening met elkaar te houden. door elkaar en elkaars keuzes te respecteren. Weetje ik heb vandaag een prachtige film gezien. namelijk : Aimée & Jaguar. Ik denk dat als je deze film kijkt, dat je dan een aantal inzichten krijgt.. dat heb ik namelijk ook gekregen na het kijken van deze film. het is een waargebeurd verhaal en erg mooi! en het lijkt erg op de situaties waar wij inzitten.. LIEFS!!!(Onbekend)

Antwoord
Je hebt helemaal gelijk!!!Ik ga die film zeker kijken!!!Liefs..Het rare is zoals jij het beschrijft kon het ook van mijn grote liefde zijn!!!(Onbekend)

Reactie
mmm Ik heb ook een tijdje gedacht dat jou berichtjes van mijn Grote liefde kwamen, en dat mijn zielsliefde die berichtjes schreef. Omdat heel veel dingen overeenkomen zoals: het liedje van paul de leeuw, mijn zielsliefde is ook een vrouw is ook getrouwd heeft ook kinderen. Enzo.. Maar toen jij schreef dat je een mailtje van je zielsliefde had gehad, wist ik dat de schrijfster van jouw berichtjes niet mijn zielsliefde is. Ik en mijn zielsliefde schelen namelijk veel meer in leeftijd. en daarnaast wacht ik niet al twee jaar op haar maar nu bijna anderhalf jaar..En jij schrijft dat je 1 dochter hebt terwijl die van mij 3 kinderen heeft.. Nee ik denk dat ik jouw zielsliefde gewoon heel goed begrijp omdat ik in een zelfde situatie zit.. Ik denk dat ik daarom snap hoe zij zich voelt. Omdat ik in de zelfde situatie zit als haar.. Aangezien mijn zielsliefde ook een vrouw is en ook getrouwd is. en ik dus weet hoe het voelt.. Ik denk dat de film Aimée & Jaguar een grote indruk op je zult gaan maken..weet het bijna wel zeker! Je kunt deze film huren bij videotheek. trouwens.. Misschien dat je het fijner vindt om te mailen? We hebben al zo een lange correspondentie hier op deze site haha. Mijn mail adres is zielsliefde@live.nl Ik heb deze speciaal aangemaakt, zodat ik niet mijn eigen emailadres hoef neer te zetten.. Het lijkt me leuk om met je verder te mailen.. Is misschien ook iets makkelijker! Dus mijn email is: zielsliefde@live.nl Ik hoop van je te horen Liefs!!!!(Onbekend)

Antwoord
Volg je hart. Omdat je er niet klaar voor bent, loop je er voor weg. Samen kunnen jullie toch over jouw gevoelens hebben!? Ik kan je verzekeren dat het je oplucht. Wat je doet is aantrekken vervolgens weer afstoten. Ondertussen gaan alle mooie dingen die je met haar kunt hebben, aan je neus voorbij. Het leven gaat door, maar ook in je leeftijd. Succes.(Onbekend)