Q0292. Relatie?

Dick

Nog niet lang geleden had ik een relatie, die inmiddels voorbij is. Mijn ex-vriendin heeft een andere man leren kennen. We hadden/hebben altijd een hele speciale band; en hoewel we niet alles delen qua interesses/opvattingen komen we voor een groot gedeelte overeen. M.i. werd het een en ander geblokkeerd door angst: angst dat hij/zij “het is” waardoor je je afschermt voor de ander, de ander zelfs van je af stoot. Nog steeds bellen we met elkaar, en laatst hebben we elkaar weer gezien. Dan is er dat typische gevoel van verbondenheid en we spreken het ook uit: wij zijn zielemaatjes/soulmates. Ik heb gezegd dat ik nog veel voor haar voel, en dat ik zou willen dat wij weer samen konden zijn. Dat raakte haar wel, ze vond het fijn dat, mocht haar huidige relatie uitgaan, ik nog een 2e poging zou willen doen. Nu weet ik het niet zeker en ik kan/mag geen definitieve conclusie trekken, maar ik heb het gevoel (ook aan de hand van wat ze mij vertelt, haar partner zegt b.v. nooit dat hij van haar houdt, wil niet trouwen, wil niet samen de financiële lasten delen) dat ze niet 100% gelukkig is, misschien wel tevreden maar niet gelukkig. Mijn gevoel zegt mij dat ik het beste af kan wachten: ik heb nu mijn mening gezegd, en meer kan ik (voorlopig) niet doen. Is dit juist ? Misschien heeft u nog suggesties. Alvast hartelijk dank.

Antwoord
In het volgende leven ,komen jullie elkaar vast en zeker weer tegen. En dan mag je afmaken,wat in dit leven niet voor je bestemd was.(Onbekend)

Antwoord
Probeer je te concentreren op je eigen leven. Het maakt niet uit wat zij met haar huidige partner deelt of niet deelt, zij heeft haar keus gemaakt. Jij kunt daar niets mee. Leid je eigen leven, doe wat voor jou goed is en juist is. Laat je niet meevoeren met waar zij mee bezig is. Uiteindelijk ga je weer alleen naar huis. En geeft jou dat een goed gevoel? En als zij echt voor jou wil gaan, dan komt dat heus wel goed, heb daar vertrouwen in.(Onbekend)