Q0282. Hoe zijn jullie omgegaan met die enorme worsteling tussen gevoel en verstand?

Onbekend

Ik zit er nog midden in, in de ervaring van de zielsliefde. Het gevoel is ontzettend dubbel. Aan de ene kant is het magisch omdat ik een heel andere dimensie leer kennen, waaruit ik heel veel leer. Aan de andere kant is het ontzettend zwaar omdat ik voortdurend worstel tussen verstand en gevoel. We worden gewoon naar elkaar toegetrokken, terwijl ik verstandelijk vind dat dat niet zou mogen/moeten/horen en ik verstandelijk soms niet eens begrijp wat ik voel. Alsof ik vanaf een afstandje en met een aardse bril naar mezelf kijk en mezelf tot de orde probeer te roepen omdat het allemaal nergens op zou slaan.Hoe zijn jullie om gegaan met die enorme worsteling tussen gevoel en verstand? Wat heeft uiteindelijk het meeste opgeleverd en wat had je er voor nodig om die keuze te kunnen maken.

Antwoord
Tja…. Hoe ga je hier mee om? Ik zit in een zelfde soort situatie, alleen andersom. Mijn zielsliefde is getrouwd met een man heeft kindjes.. en we zijn ook beide een vrouw.. Ik denk dat je een balans moet vinden.. ook bij mij is dat moeilijk.. Enerzijds omdat ik intens naar haar verlang, en anderzijds weet ik ook dat het niet kan aangezien ze een man heeft… Ik heb mezelf aangeleerd dat alles wat ik voel ‘goed’ is.. De dingen die je voelt voel je niet voor niets.. je gevoel wilt je iets vertellen, en wanneer je daar heel hard tegen in gaat komt het in de meeste gevallen nog een keer harder terug.. Tuurlijk moet je sommige dingen ook zeker rationeel bekijken.. Ook dat is nodig… Maar probeer jezelf dingen af te vragen als; Waarom vind ik dat dit niet kan ? Je moet niet vergeten dat heel veel dingen ons zijn aangeleerd.. daarmee bedoel ik te zeggen dat het een hele logische denkwijze is zo te denken. We worden er dagelijk mee geconfronteerd dat alles volgens ‘het perfecte plaatje’zou moeten gaan. Uiteindelijk is het een strijd die je hebt en daar moet je mee leren om te gaan. Het belangrijkste is om ten alle tijden eerlijk tegen over jezelf te zijn.. Vraag jezelf af : Wat wil IK met de liefde en genegenheid die IK voel.. Wat zou IK willen met mijn zielsliefde? En vraag jezelf dat eens af zonder dat je de rest van de situatie er mee betrekt. Daarmee bedoel ik te zeggen : wat had je gedaan als je nu geen man had, als je vrijgezel zou zijn. Probeer niet gelijk aan gevolgen te denken.. Want door daar aan te denken creeer je angsten, en angsten blokkeren veel. Dan word het veel moeilijker om over dingen na te denken omdat je bij voorbaat al angst voelt voor iets wat er nog helemaal niet is.. Waardoor je dus een vertekend beeld krijg! t van wat je werkelijk zou willen.. Probeer dus vooral eerlijk naar jezelf toe te zijn. En op een rijtje te zetten wat JIJ zou willen.. Ikzelf ben daar ook nog steeds mee bezig. Aan de ene kant zou ik heel graag iets willen opbouwen met mijn zielsliefde.. Aan de andere kant, weet ik niet eens wat zij wel of niet wilt.. Daarnaast geef ik je nog een tip mee: De enige manier om duidelijkheid te krijgen van je zielsliefde over wat zij wilt is zelf duidelijk tegen haar te zijn over wat jij voelt en wat jij zou willen.. Het is beter om te zeggen wat je ECHT voelt en bedoeld..Probeer de dingen gewoon te zeggen zoals jij ze werkelijk voelt, en ze niet met andere woorden mooier, kleiner of minder belangrijk te maken.. Vertel jou zielsliefde waar zij bij jou staat en wat zij echt voor je betekend , als je er aan toe bent.. Openheid en duidelijkheid is heel verhelderend.. Heel veel liefs(Fristy)

Antwoord
Waar komt de liefde vandaan, vanuit je gevoel toch. De intimiteit deel je samen met gevoel. Waarom wil de controle zo graag behouden? Waar ben je bang voor? Een relatie deel je met tweeen, dus kun je ook praten met tweeen over jouw geblokkeerde gevoelens. In de liefde moet je durven voelen en je zwakte durven tonen. Al je je steeds maar terugtrekt, dan zul je nooit te weten komen wat deze relatie jou te bieden heeft en zul je alle gelukkige momenten met je geliefde voorbij laten gaan omdat jij zonodig in de liefde in je ratio blijft hangen. Liefde kun je niet beredeneren moet je ondervinden. Gevoel laat komen en gaan terwijl de ratio wil de ego in stand houden dus ook de controle hebben over jouw gevoel.(Onbekend)

Antwoord
Blijkbaar ben je altijd gewend om in je vertand te zitten ipv in je gevoel. Je zit in een zodanige strijd tussen gevoel en verstand. De hamvraag, wie laat je overheersen. Uiteindelijk wint het gevoel het van het verstand. Het ligt aan jou. Als je dichter bij je gevoel komt hoe meer je van jezelf te weet komt en dat betekent groei in jezelf, its up to you!(Onbekend)