Q0277. Bestaat ‘de ware’ wel?

Gabrielle

In mijn beleving bestaat de ware liefde. Die ene tweelingziel,die mij spiegelt. Maar hoe herken je de ware? Ik dacht dat ik de ware al gevonden had, toen ik de persoon in kwestie voor het eerst zag voelde als een warme zomerdag. Met het zonnetje op je huid en zo’n geluksgevoel en diepe trillingen dat vanuit je uiterste puntje van je grote teen doortrekt naar het uiterste puntje van je haar, maar vooral recht door je ziel. Het geluk was geboren. Maar als later blijkt dat je elkaar verliest, door omstandigheden, bedenk je, je wat dat gevoel dan inhield wat je toen voelde. De zoektocht naar de ware liefde is vaak erg moeizaam omdat je misschien naar iets opzoek bent wat niet te zoeken is. Dat er misschien, al is?, maar op dat moment nog niet voor je werkt?, omdat je nog een PERSOONLIJKE GROEI doormaakt. Of omdat de ware er nog niet klaar voor is,in dit leven. De vraag is dan, wat doe je in de tussentijd? Blijf je, je focussen op die ene, die alle lagen van je opende? Of stel je je open om andere liefde te ontvangen,en ga je voor minder? Want wie vertelt je dat de man of vrouw die in jouw beleving de ware voor je is, wel voor eeuwig is de ware is? Het verschil van gewone verliefdheid, aandacht en zielsliefde is op dat moment verwarrend. Als je je openstelt voor liefde, kom je misschien wel een andere liefde tegen. Want je suf focussen op iemand die misschien achteraf niet jou ware is, is een pijnlijke val. Geniet van je leven, stel je open voor de liefde. En het komt vanzelf als het je tijd is en je er zelf helemaal klaar voor bent. En als de persoon in kwestie die jij ziet als de ware, maar het nog niet jullie tijd is, bedenk dan, als hij of zij echt de ware is voor jou komt het uiteindelijk wel goed. Vertrouw op jezelf en op de liefde! Want liefde is als Sinterklaas, je moet erin geloven anders wordt het niks.

Antwoord
Mischien wat laat antwoord, ik hoop toch dat je dit nog leest, ik vind het een hele mooie tekst die je geschreven hebt!! En tja iedereen gaat een twijfelfase door, zeker als men zijn ware liefde verliest voor een periode, dat is niet makkelijk, maar de waarheid zit wel altijd al in je hartje hoor, als je stil bent en luistert kan je dat horen maarja wij mensen zijn te druk in de weer om even tijd te nemen en naar ons innerlijk hart te luisteren, wij zijn meer geneigd anderen te geloven dan onszelf!! Wij moeten leren onszelf te geloven en dan pas zullen de anderen dat bevestigen!!! Ware liefde is mooi maar zeldzaam en heeft bijna altijd een hoger doel!! Ik heb altijd al geweten dat ik geen gewoon leven ging hebben en ik heb al veel meegemaakt maar ook veel geleerd!! Ik voelde als klein kind dat ik in dit leven mijn ware liefde ging tegenkomen, en dat was ook zo ben er altijd in blijven geloven, vandaar ook dat ik hem kon tegen komen maar kihjk ik geef eerlijk toe ik ! twijfel ook soms hoor, het is 3 jaar geleden dat ik hem heb gezien en er is zo veel gebeurd, het was zo pijnlijk!! Weetje meestal als ik het meest down was en effe dacht van alles is fake en ik heb niets en misschien is het dan toch niet mijn ware, werd ik er altijd bovenop gehaald en, dan lieten ze een liedje horen of zeiden ze me iets (ik ben licht helderhorend) op een gegeven moment fluisterde een engeltje me zelf in dat ik met hem zou gaan trouwen wat me totaal hectisch lijkt omdat ik nog niet eens weet waar hij zich vertroeft maarja :s wat ik wil zeggen is jij ook hebt de kracht om uit je eigen waarheid te weten te komen wanneer het echt ware liefde is of niet! Ware liefde is vooral te kenmerken met onvoorwaardelijk van elkaar te houden wat die ook mispeutert, ook een enorm beschermend en eenheid gevoel en een uniek gevoel dat je voor niemand anders voelde , ook een enorme aantrekkingskracht en bij ons was er enorme passie , zonder seksueel bedoeld te zijn!! We konden el! kaar niet lang negeren als we boos waren want dat deed ongeloofelijk p ijn!!! Als de juiste daar is zal je het weten en laat anderen jou niet twijfelen, dat zijn ze niet waard, meestal zijn dat gewoon bekrompen mensen die nog nooit echt hebben liefgehad, wat op zich wel sneu is want ik wens voor iedereen heel veel liefde!!! Wat ook kenmerkend is voor ware liefde is dat ze een periode (voor de 1 langer als voor de ander) door moeten dat ze gescheiden zijn van elkaar of dat ze niet bij elkaar kunnen zijn, ik ken een koppel (uit boek :Niet zonder jou! echt prachtig moet je lezen:-)) die 45 jaar elkaar moesten loslaten maar nu zijn zij dus wel gelukkig getrouwd met elkaar, blijf geloven in sprookjes, dan kunnen ze ook voor jou bestaan, geef niet op en zet door en doe vooral moeite want geloof me mensen die denken dat alles van zelf komt , zulle van een kale reis terugkomen, je moet er zelf ook iets voor doen ookal denk je dat je niets kunt doen, er is altijd iets wat je kunt doen!!! Het teken dat het een tijd moeilijk verloopt en lijkt alsof julie ! niet mogen samen zijn, das gewoon een periode dat jullie moeten leren en groeien , dat is ook een goed teken dat het een moeilijke bevalling is om het zo te zeggen, als het vanzelf zou gaan zou ik me juist zorgen beginnen maken want alle dingen die zomaar vanzelf gaan zijn meestal niet zo veelbelovend snap je 🙂 ik wens je veel liefde en succes hoor!! (Claudia)

Antwoord
Die zijn er wel, alleen die zijn niet op zoek naar antwoorden zoals wij. Toen mijn relatie nog goed was, was ik ook niet op zoek naar de antwoorden op mijn vragen. Al moet ik zeggen dat ik en mijn twin in de laatste fase van onze ontwikkeling zijn beland. Voor wij hier in geraakte, heeft hij eerst iedereen in zijn problemen meegesleurd en middels begint hij het licht te zien.Hij heeft destijds de relatie verbroken en wil nu na 3,5 jaar terug in onze relatie. Zo werkt dat niet bij mij. Hij zal moeten bewijzen dat hij echt de keus durft te maken.(Claudia)