Q0276. Wat is de reden/het doel dat je elkaar in dit leven herkent?

Soulsinger

De ontmoeting met mijn tweelingziel is een van de mooiste dingen in mijn leven geweest. Maar tegelijkertijd is het het meest verpletterende geweest wat ik ooit heb meegemaakt. Het is me gelukt om verder te gaan met mijn leven, helemaal zonder hem, want ik heb hem nooit meer gezien. En ik weet dat de individuele ontwikkeling de gezamenlijke zielsgroei alleen maar ten goede komt. Maar waarom dan toch die (heftige) ontmoeting? Tot voor kort was er niemand in mijn omgeving die hetzelfde had meegemaakt als ik. Totdat onlangs een goede vriendin die “Liefde op het eerste gezicht” meemaakte. Omdat ik het 8 jaar geleden ook al had meegemaakt, kon ik hier niet enthousiast over zijn, maar natuurlijk wilde ze het zelf ervaren. Niet lang daarna werd ze geconfronteerd met de bekende “spiegel” die haar werd voorgehouden. En begrijpelijkerwijs kun je toch bijna geen relatie aan gaan met iemand die je steeds je eigen tekortkomingen laat zien? De beste relaties zijn toch de relaties waarin je elkaars tegenpolen bent. Maar na al die jaren begrijp ik nog steeds niet waarom de ontmoeting, of in ieder geval het herkennen, had moeten plaatsvinden. Tevoren heb ik me wel dikwijls afgevraagd: “Er moet toch 1 iemand op de wereld zijn, die is zoals ik?” Maar is dát de reden, een antwoord op mijn vraag? Of klopt het dat dit de laatste blokkades zijn die we moeten overbruggen voordat je ooit één geheel zult worden?

Antwoord
‘ZIELSLIEFDE is intense liefde over levens heen en staat los van persoonlijkheid. Heel diep van binnen kennen we allemaal zielsliefde. Sommigen kunnen het zich weer herinneren uit vorige levens of uit de periode tussen vorige levens. Sommigen hervinden zielsliefde in dit leven en mogen het in dit leven opnieuw ervaren (met alle liefde en commotie die daar soms mee gepaard gaat). Zielsliefde is niet te creeren, niet te begrijpen, alleen maar te voelen en te ervaren. Het is er of het is er niet. Je zou kunnen zeggen dat je het alleen kunt ‘hervaren’. Of je in dit leven nou wel of niet een zielsliefdesrelatie mag hebben, ooit ben je toch weer bij elkaar, wordt je weer herenigd en versmelt je samen weer tot een. Zielsliefde is de diepste liefde op aarde, liefde die over levens heen gaat. Zielsliefde is eeuwige liefde’ (tekst welkompagina).
Ook al ben je niet meer bij elkaar. Je hebt een hele boel geleerd van elkaar,Hij/Zei heeft jou de ogen geopend wat echte liefde inhoud. Spiritualiteit is leren door angst en liefde, niet door cursussen. Angst maakt alles kapot. Maar Leren door jou zielsliefde,die jou alle lagen van de ziel geopend heeft .maakt wat je nu bent geworden.Een ziels-liefde relatie is een leerweg voor jezelf.(Ellen)

Antwoord
Ik ben heel erg getransformeerd sindsdien, heb veel zware lessen geleerd en ben nog steeds aan het leren, en zolang ik mijn verleden niet kan loslaten door angst, kan ik niet met mijn tweelingziel samen zijn. mischien kunnen we wel nooit samen zijn. Maar zoveel te mooier zijn mijn dromen, waar ik kracht uit mag vinden,om verder te gaan. Dromen moet je ook hebben, wat is er mooier om dit als een droom altijd met je mee te dragen? Een droom met iemand waar je onvoorwaardelijk van houd, terwijl je toch je eigen leventje verder gaat, ook al ben je niet meer bij elkaar. Wees blij dat je zoveel hebt mogen leren van degene,of had je liever in je verleden blijven steken?(Onbekend)

Antwoord
Je tweelingziel/Soulmate biedt een ongekende weg van spirituele groei en vooral “heelwording “in jezelf. Het is jou wederhelft waar je al vele eeuwen mee geleefd hebt , die jou ware “ik “weer laat zien, en jou zelf liefde die jij kwijt was geraakt in dit leven. Door jou tweelingziel ondek je weer je schaduwkanten waar je aan kan werken en loslaten. waar door je een gelukkig persoon wordt. Het kan goed dat je daarna je zielsverwant loslaat tot in een volgend leven, waar je elkaar weer tegenkomt.(Onbekend)

Antwoord
Mensen denken dat een soulmate iemand is die hun als gegoten zit, en dat is wat iedereen wil. Maar een ware soulmate is een spiegel, degene die je alles laat zien wat je ontwikkeling belemmert, degene die je op jezelf opmerkzaam maakt zodat je je leven kunt veranderen. Een soulmate(Zielsliefde) is waarschijnlijk de belangrijkste persoon die je ooit zult ontmoeten, want hij of zij slecht je verdedigingslinies en helpt je met een ruk uit de droom. Maar voor altijd bij je soulmate blijven?? Alsjeblieft niet, zeg. Veel te pijnlijk. Soulmates, die verschijnen alleen in je leven om een andere laag van jezelf te onthullen, en vervolgens verdwijnen ze weer. Maar het blijft wel altijd de speciaalste persoon in je leven. De enigste die alle lagen van je ziel kon openen. En de Enigste die jou liet voelen, hoe waren liefde voelt.(Ruud)

Antwoord
In deze wereld zijn we teveel bezig met onszelf, leven in ons ego. Velen verlangen naar hun tweelingziel maar snappen niet waarom zij hun tweelingziel hebben ontmoet. Het gaat er om dat we terug moeten gaan naar de kern van liefde. Onze wederhelft heeft ons een duwtje in de rug gegeven en het pad der liefde voor ons opengezet. Het komt er op neer we moeten weer leren met onszelf om te gaan, in onszelf te kijken. Ik lees veel hulpvragen hier op de site en vele beantwoorders hebben meer behoefte om hun eigen verhaal te vertellen dan ze zich op de vragensteller richten. De belangstelling voor elkaar is minimaal geworden. We mogen onze wederhelft dankbaar zijn dat we bijzondere liefde hebben mogen ervaren en dat we die weer kunnen doorgeven aan onze omgeving.(Onbekend)