Q0274. Hoe kan ik mijn zielsverwante nu loslaten en over die liefde heenkomen? Hoe moet ik dit nu zien en hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Onbekend

Vorig jaar heb ik mijn zielsverwante/liefde “toevallig” ontmoet. Voor mij was het gevoel gelijk duidelijk. En dat hij mijn zielsverwante is, is later ook bevestigd door een medium. Hij voelt zich heel erg tot mij aangetrokken en thuis bij mij, maar voelt dus geen vlinders in zijn buik. Daarom is hij ervan overtuigd dat hij niet van mij houdt en dat het nooit wat zou kunnen worden tussen ons. Want hij is er van overtuigd dat je eerst vlinders moet hebben. We hebben nu geen contact meer, omdat hij mij niet wil kwetsen. Maar hoe kan ik mijn zielsverwante nu loslaten en over die liefde heenkomen? Hoe moet ik dit nu zien en hoe kan ik hier het beste mee omgaan. Nu ik hem heb gevonden, voelt mijn leven zo incompleet zonder hem?

Antwoord
Ook ik heb heel wat tranen moeten laten vallen,deze liefde zit zo verschrikkelijk diep,dat je jezelf verliest. Ik kon nooit geloven,als iemand zei: loslaten dan komt het geluk vanzelf naar je toe. want loslaten dat was onmogelijk,een leven zonder mijn zielsliefde,ik moest er niet aan denken. Ik werd boos,als iemand dat zei. Nu op dit moment, vraag ik mij af ,is het inderdaad niet alleen een les die wij moeten leren? Ik ken mijn zielsliefde nu 6 jaar, maar ik merk,dat we beide aan t veranderen zijn. door dat proces. Is het nu zo,dat we elkaar echt gaan los laten? En dat daarvoor in plaats weer een ander in je leven komt? Of is die ene zielsliefde wel voor eeuwig? Ik heb hem uit een diepe put getrokken, was ik alleen maar goed daarvoor? En mogen we dan niet van die mooie liefde genieten? Eerst was ik niet vrij, hij wel. Nu zijn we beide vrij, en t voelt, als of wij elkaar steeds meer gaan loslaten? Is dit dus niet voor eeuwig ? Moet ik straks toch met een andere man mijn leven gaan delen?(Onbekend)

Reactie
‘En mogen we dan niet van die mooie liefde genieten?’Hoi lieve onbekende, die ik wel ken..en jij mij.. Ik kom na al die jaren er steeds meer achter dat we onze zielsliefde(s) alleen maar ontmoeten om onszelf te ontdekken en te gaan liefhebben. En dat je elkaar daarin tot lering bent. Dat je bewust in je transformatieproces komt/bent. Ik ga dit ook steeds meer ervaren als iets wat zich afspeelt in een andere dimensie. Je kan het niet sturen;het komt op je pad en je zal er doorheen moeten, hoe moeilijk soms ook… er is ook geen weg terug…,maar je komt er uit als je ware IK. Veel sterkte! liefs(Maria Rosa)

Antwoord
Ik ervaar het iedere dag weer. De pijn die het doet, het besef dat we nooit bij elkaar zullen zijn. Hij heeft een ander en het verscheurt me van binnen als ik hoor of zie hoe super leuk ze het samen hebben. Natuurlijk gun ik het hem dat hij gelukkig is, maar aan de andere kant doet het ook ontzettend veel pijn. Ik zal altijd van hem blijven houden. Ben weleens eerder verliefd geweest, ben ook jaren getrouwd geweest, maar dit voelt totaal anders. Zo compleet met hem en zo incompleet zonder hem.(Onbekend)

Antwoord
‘Zielsliefde is een ultieme kans om snel, veel te leren De mooiste en sterkste vorm van leren in liefde is zielsliefde. Soms komt er een hele bijzondere persoon in je leven waar je wel heel extreem liefde voor lijkt te voelen. Toch is het jouw eigen liefde die je nu plotseling heel goed kunt voelen. Dat is het effect van die andere persoon. Een zielsliefde laat je voelen hoe liefde ‘ook al weer was’ zonder persoonlijkheid, zonder materie, zonder iets, gewoon pure liefde. Dit is zo’n sterk gevoel dat het ontzettend confronterend is voor je. Hierdoor kun je in een recordtempo leren wat jou allemaal van deze diepste liefde verwijdert. Je kunt dan zelf besluiten of en wat je zelf wilt doen om dichter bij je eigen liefde te komen. (tekst Liefde pagina).(Onbekend)

Reactie
Mooi leerzaam stukje dit,voor wie dit geschreven heeft. En ik ben zeker blij dat ik haar ben tegengekomen,ik weet nu eindelijk hoe ware liefde voelt. Ik ben door haar onzettend hard gegroeid,ik zal nooit meer dezelfde fout maken,wat ik in het verleden wel deed,voor dat ik haar tegenkwam. Dat ik nu zonder haar verder moet,doet mij heel veel pijn,maar ik had haar nooit willen missen.Dit is wel het mooiste moment in mijn leven geweest. iets wat ik blijf koesteren . Ik moet nu zelf mijn proces afmaken. (Roy)

Antwoord
Je tweelingziel biedt een ongekende weg van spirituele groei en heelwording in jezelf. Je spirituele groei gaat in een giga versnelling als je je twin ontmoet, … Soms is de eén nog niet zo gegroeid als jij,en dan moet je elkaar voorlopig loslaten,om die ander ook de tijd te geven om te kunnen groeien. Dat zijn de obstakels in een zielsliefderelatie. Als je niet samen tegelijk groeit. Maar geen verdriet, geestelijk blijf je altijd bij elkaar.Ook al laat je elkaar de vrijheid. onvoorwaardelijke liefde, kent geen verdriet of jaloezie.(Onbekend)

Antwoord
Intimiteit ontstaat niet in de slaapkamer maar is de intense connectie tussen 2 zielen, die elkaar in voor en tegenspoed herkennen, erkennen en vinden. Er simpelweg zijn. Maar die connectie vind je eveneens niet aan de buitenkant. En voelen vanuit het hart gaat elke intensiteit te boven. De rest volgt vanzelf, op een ander niveau, in ongekende schoonheid. Vanuit het hart leven is een groots goed, eenmaal dit ervaren, wil je niet meer anders.Onvoorwaardelijke liefde, in vrijheid, is het allermooiste om te voelen en mee te maken.Hoe vaak je gevoelsmatig ook de teil in bent gegaan. Iedereen komt er uiteindelijk, de keuze is er om er met een omweg te komen of op je pad te blijven. Onvoorwaardelijke liefde, in vrijheid, is het allermooiste om te voelen en mee te maken.(Onbekend)

Antwoord
Hij voelt inderdaad niet de vlinders in zijn buik. Want wat hij meteen voelde is wat in de meeste situaties pas na verliefdheid komt: liefde! In een situatie van zielsliefde sla je de periode van verliefdheid over, is mijn ervaring.(Michel)