Q0268. Is het goed om de vriendschap aan te houden?

Onbekend

We hebben elkaar 10 maanden geleden ontmoet. Het voelde als thuiskomen, de klik, de herkenning. Er volgde een stormachtige relatie, hij verhuisde naar mijn woonplaats, heel dichtbij, in het zomerhuis in mijn tuin. Nu heeft hij besloten verder weg te gaan wonen, onze relatie als partners te beëindigen, omdat hij zoveel puin nog te ruimen heeft. Vraagt om een vriendschap, daar waar het in het begin om te doen was. Geen beloftes naar de toekomst toe, maar wel met het vooruitzicht dat we mooie dingen gaan delen. Mijn liefde voor hem is overweldigend. Heel mijn hart en ziel heeft deze man. Samen met hem is 1. Hij vraagt me hem de ruimte te geven, om zijn eigen leven op te bouwen, met mij als een hele bijzondere vriendin in zijn leven. Ik twijfel, nee, ik wil hem niet kwijt. Weet dat ik hem los moet laten, niet moet blijven hopen op meer, niet nu. Maar het doet zo verschrikkelijk veel pijn, elke keer als ik hem zie verlang ik naar onze tijd terug. Maar hij zegt dat ik vooruit moet kijken, vertrouwen moet hebben in de toekomst. Elke dag mis ik hem zo enorm, verlang naar ons samenzijn. Heb hem zojuist een sms gestuurd. “uit liefde voor jou laat ik je los”. Maar ik wil het niet echt, wil hem niet laten gaan. Weet dat hij van me houdt, maar nu niet de ruimte heeft in zijn hoofd, er zoveel andere factoren zijn, nee, geen andere vrouw, meer financiën, kinderen, een scheiding goed moet afronden, problemen op zijn werk. Mag ik hopen dat hij ooit weer terugkomt, is het goed om de vriendschap aan te houden?

Antwoord
Het is juist heel goed ,om die vriendschap te houden. Maar je moet eerst ieder voor je zelf de puin van het verleden verwerken en loslaten. Goed door de scheiding heen komen,rouwproces wat volgt,maar daarna krijg je frisse energie voor een nieuw begin.Het universum geeft je wat je nodig hebt,ook jou zielsliefde, maar dan wel op de juiste tijd en de juiste plaats.(Onbekend)

AntwoordHou de vriendschap aan als dat goed voelt , kun je samen verder groeien want elk woord kan hoe verrassend ineens verkeerd vallen en dat maakt dat je allebei verdrietig bent, en dat komt dubbel zo hard aan..maar de vreugde ook die ik nu weer voel , de liefde is weer sterker geworden..groeien en puin ruimen en dan .. zorg alleen dat je rechtstreeks contact hebt zodat er geen verwarring kan ontstaan..bij ons kan dat ‘nog’ niet maar komt wel en daar zou ik alleen al heel gelukkig van worden en ik weet mijn twin ook..nu is het onduidelijk en weet je niet wat er nou precies bedoeld word en wie iets gezegd heeft en ben je verdrietig terwijl je zo van elkaar houdt..lfs(Onbekend)