Q0252. Ik denk dat ik nooit meer een zo intense (Ziels)liefde wil ervaren zoals met mijn Zielsliefde was. Ik wil mij niet meer ZO diep en hecht aan iemand binden, zodat je jezelf helemaal kwijt bent. Is dit een gezonde reactie?

M.

Bijna 2 jaar ben ik door een dal van pijn en verdriet gegaan, nadat mijn Zielsliefde in 1 klap uit mijn leven vertrok. Daarna heb ik haar ook nooit meer gezien en alleen een aantal negatieve berichten van haar ontvangen. Op 1 telefoongesprek na, wat toen weer heel goed leek. Zij heeft voor haar gezin gekozen, waarschijnlijk tot groot verdriet van haarzelf, maar ook van mij. 2 Jaar (en eigenlijk al veel eerder en langer) van totale transformatie en spirituele groei. Op een gegeven moment kon ik het verdriet niet meer opbrengen.. ik wilde weer een leven waarin ik plezier en geluk mag ervaren. Ik vond mezelf veel beter verdienen, dan wachten op iemand die niet meer komt. Er kwam iemand in mijn leven waarmee ik een soort liefdes-vriendschap kreeg(en heb). De gevoelens zijn niet te vergelijken met wat ik voelde met mijn Zielsliefde. Maar ik denk dat je mensen en liefdes ook niet met elkaar moet vergelijken. Het lijkt of wij elkaar genezen van ons Zielsliefde verdriet (zij zit er nog middenin en kan haar Zielsliefde nog steeds niet vergeten). Doordat ik gevoelens van liefde heb gekregen voor deze nieuwe “liefde”, kon ik beetje bij beetje steeds meer de gevoelens en gedachten aan mijn Zielsliefde gaan loslaten. Ik ben nog steeds in mijn hart boos op haar, zij heeft mij heel lelijk behandeld en diep gekwetst. Maar ik kan nu zeggen: het is voorbij, zij komt niet meer. En ik wil de liefdesgevoelens voor haar ook niet meer toelaten. Ik begrijp dat dat ook een bescherming voor mij is, maar ik moet nu gewoon stoppen met pijn en verdriet. Ik heb ervaren dat je dit ECHT ALLEEN kan zeggen, wanneer je daar aan toe bent. Soms val ik nog wel eens terug en duik ik weer helemaal in die vreselijke Zielsliefde pijn. Een laatste rest van het loslating/verwerkingssproces. Mijn vraag is nu: ik denk dat ik nooit meer een zo intense (Ziels)liefde wil ervaren zoals met mijn Zielsliefde was. Ik wil mij niet meer ZO diep en hecht aan iemand binden, zodat je jezelf helemaal kwijt bent. Is dit een gezonde reactie? Ik denk dat het mijn les is geweest, dat ik ZELF iemand moet zijn en niet totaal emotioneel afhankelijk van een liefde/iemand anders. Tiny, zou jij hier iets over kunnen zeggen? omdat jij ook dergelijke ervaringen hebt. Mijn nieuwe “vriendin” ziet een relatie helemaal niet zitten, omdat zij ervaart dat de liefde die wij samen voelen,(eigenlijk zijn we een soort reddingsboei voor elkaar, in dezelfde situatie) niet kan tippen aan de Zielsliefde die er was…Maar IK wil ook nooit meer zoiets meemaken. Ik had het ook niet willen missen, het is nodig geweest, maar ik wil me nooit meer verliezen in zoveel emotie en verdriet en pijn.. Kan je me hier iets over uitleggen…hoe het verder gaat na een Zielsliefde, die je hebt losgelaten? Dank je.

Antwoord
Verder gaan en je zielsliefde loslaten is denk ik het doel van zielsliefde. Dat is het ultieme leerproces wat je voor jezelf gekozen hebt. Als je dat kunt dan ervaar je wie je echt bent en dan kun je echt jezelf zijn. Daardoor kun je dan ook een diepe liefde voor jezelf en voor anderen en voor alles zijn. En gelukkig zijn. Dit is mijn ervaring en mijn menig en niet iedereen is het daar mee eens. Als je midden in het proces van verdriet zit zegt dit niets. En als je daar al jaren in zit is het ook bijna niet te geloven.
En dat je zielsliefde je gekwetst heeft dat is een verhaal apart. Gekwetst zijn is een beleving van een gebeurtenis. Het is JOUW beleving, het is niet iets wat iemand anders doet. Op de site staat hierover een uitgebreid stuk.
Dus jezelf afsluiten en beschermen met een emotionele muur werkt nooit. Daarmee sluit je het probleem op en blijft het juist bestaan! Dat is symtoombestrijden, de oorzaak blijft. De oorzaak is dat je je gekwetst VOELT. Je moet besluiten om dezelfde gebeurtenissen objectief, zonder emoties, te observeren en dan anders te gaan ervaren. DAT IS LOSLATEN.
Je blijft altijd volledig verbonden met je zielsliefde, wat je moet loslaten is dat je persoonlijkheid er afhankelijk van is geworden. Als je kunt inzien dat gekwetst worden een illusie is van je persoonlijkheid dan kun je je open stellen naar anderen. En dan kun je je diep verbinden met anderen zonder dat je gekwestst kunt worden. Dat is de kracht van liefde. Echte liefde is onafhankelijk. Echte liefde is wat je bent. En het komt tevoorschijn als je de emotionele muren en afhankelijkheden sloopt.
Je geeft zelf het beste antwoord op je eigen vraag: ‘Ik denk dat het mijn les is geweest, dat ik ZELF iemand moet zijn en niet totaal emotioneel afhankelijk van een liefde/iemand anders.’ (Tiny)

Reactie
‘Verder gaan en je zielsliefde loslaten is denk ik het doel van zielsliefde.’ Jullie hebben altijd zulke mooie antwoorden,maar er is nog nooit iemand ( na een zielsliefde ervaring ) opnieuw gelukkig geworden ,”ja mischien voor even”, daarna gaat t toch weer knagen , want NIEMAND KAN JOU DIE ZELFDE LIEFDE NOG LATEN VOELEN(Onbekend)

Reactie
Ik vind dat zo’n Bultshit ,om te zeggen je mist niet je zielsliefde,maar je mist jezelf! Is een soulmate ontmoeten dan allemaal illusie? Dan had ik dit allemaal niet mee WILLEN maken.(Onbekend)

Ractie
Maar we hebben elkaars liefde zo nodig,leven zonder onze liefde kan ik niet meer. Ik kan jullie eén ding zeggen,naar het loslaten van mijn zielsliefde,heb ik nooit meer een gelukkig moment gekend. verscheurd van verdriet en nee ik mis niet mezelf,ik mis hem. Hij kon mij alles geven waar ik naar verlangde,aan eén woord hadden we genoeg,iemand die Mij begreep. En iemand die hem begreep. maatjes voor het leven. Door obstakels worden we uit elkaar getrokken,twee verscheurde harten. Die dit niet verdienen. Dus ga mij niet vertellen dat ik mezelf mis,Ik heb liefde genoeg in me.(Onbekend)

Antwoord
Je kan best nog gelukkig zijn zonder je zielsliefde denk ik. Je moet niet vergeten dat jullie ook alletwee een individu zijn. Met allebei een eigen leven. Ik weet dat het je kan verscheuren van binnen, omdat ook ik iemand nu aan het loslaten ben. Loslaten betekent niet iemand vergeten (want dat kan niet met zielsliefde) of iemand nooit meer zien. Je moet het zien als accepteren dat de relatie met die persoon niet kan zijn zoals jij wilt dat die is.. ( ik weet verder ook niets van jou situatie af, dus weet niet in welk opzicht jij je zielsliefde moet missen).. Misschien dat je daar iets meer oer kwijt wilt?(Onbekend)