Q0250. Wie kan mij helpen, de verbinding los te laten?

Bambi

Maar nu is het volgende probleem, dat wij elkaars energie op afstand kunnen voelen. Ik word vaak ‘snachts wakker van zijn energie, en kan dan niet meer slapen. Ik voel zijn pijn, en heb hem ook al eens bij mijn bed zien staan. Heel vaak kom ik nog niet eens in slaap, omdat ik hem blijf voelen. dan word ik boos en scheld op hem, dat hij me moet laten gaan. Maar ik weet ook dat hij mij voelt. Als ik verdriet heb, dan voelt hij een flinke druk op zijn keel en weet dat dit van mij is. Zeg me niet dat ik dit zelf in de hand heb. Want dan zal ik jullie vertellen dat ik tot voor kort in behandeling was bij een alternatieve therapeut. hij heeft dit geprobeerd liefdevol te verbreken. Ik voelde de energie van de therapeut mijn benen omhoog gaan, en voelde toen dat twee onzichtbare handen dit meteen naar beneden rukte. Mijn hartchakra scheurde en ik kreeg geen lucht. En ik voelde tal van geesten om mij heen, en een kou, een intense kou. ik kan namelijk entiteiten waarnemen, en voelen. het heeft uren geduurd voordat ik het warm had. Zo en nu jullie weer!! Ik had toen sterk het gevoel dat dit van boven zo geregeld is, dat ons leerproces nog niet voorbij is. Ik en de sleazy spanjard noemen het de verbinding, of te wel draadje hebben met elkaar. Het is goed dat we nu gescheiden zijn van elkaar. Zodat we verder leren groeien. En toch voelt het niet dat we gescheiden zijn.
Ik probeer zo goed als het kan mijn leven op te pakken. Aan aandacht van mannen geen gebrek, en ook dit levert een dubbel gevoel op, want dit zelf vertrouwen heeft de sleazy spanjard mij gegeven. ik laat andere niet dichter bij komen, ik kat mannen af, of lach ze recht in het gezicht uit, terwijl dit verre van mijn aard is. ben namelijk vrij zacht van mijzelf. Weten jullie dat hij het zelfs voelt als ik met andere mannen flirt? Hij voelt dan een soort van activiteit!
Hoe kom ik van deze verbinding af!! Ik wil verder met mijn leven. Wij hebben elkaars leven voorgoed verandert, maar het doet zon pijn. 1 van de laatste keren, dat hij bij mij was, zat hij tegen over mij en riep: voed mij, niemand kan mij iets nieuws geven, ik weet het allemaal. Ik lachte tegen hem en we hadden het er over alles wat ik hem had aangerijkt op spiritueel gebied enz enz. We kwamen tot de conclusie dat dit ook niet nieuw was maar je je het slechts maar hoef te herinneren. Plots keek hij me aan en zei: er is iets dat je mij nieuw hebt gegeven.. Oh ja antwoordde ik, wat dat dan?, half om half verwachte ik een grap. Onze gesprekken bestonden uit elkaar de spiegel voor houden, maar waren vaak doorspekt met een flinke portie humor! En hij antwoordde heel serieus: je bent lief!, dat heb ik nog nooit in iemand ervaren.
Het was als een hamer die mij sloeg, ook al bleef ik door ratelen. Hiermee heeft hij een onwisbare indruk mee achtergelaten. En ik weet hoe het leven voor hem geweest is. Ik had hem al vaker gezegd: je bent niet van mij weggerend omdat ik zo complex ben, maar omdat ik je onvoorwaardelijk lief heb, en dat ken jij niet! Zelfs nu ik dit stukje schrijf aan jullie, voel ik zijn aanwezigheid bij me, alsof hij weet dat ik met hem bezig ben. Ik voel zijn pijn.
Wie kan mij helpen, de verbinding los te laten. Heb al van alles geprobeerd, jezelf in een gouden mantel plaatsen enz, enz.. tot die therapeut. Ik weet dat ik hem moet laten gaan, om zijn eigen karma op te lossen. En ik wil echt weer open staan voor een ander. Ik weet namelijk dat er nog tal van andere mooie ervaringen voormij open liggen. maar ik word wakker met de gedachte aan de sleazy spanjard en ga met hem naar bed. ik hoop dat hij alles leert te verwerken, en het licht vind, maar vooral onze gesprekken over het leven niet vergeet.
Zo dit was het dan. Veel liefs van Bambi( dit was zijn bijnaam voor mij,hij vond mij net een dartelend hertje.)

Antwoord
Jeetje Bambi, je vraagt wat je moet doen om los te komen, maar je hebt alles in een heel kort tijdsbestek meegemaakt (vanaf februari dit jaar toch?) Als je zulke intense ervaringen en gevoelens deelt kun je dat toch niet zomaar achter je laten, je sleazy spanjard zal dat ook niet kunnen. Heb jij de relatie verbroken of hij, en zie je hem nog of helemaal niet meer? Ik ben zelf niet zo heel erg spiritueel (of ik ben het enerzijds wel, maar aan de andere kant juist weer heel erg aards) maar ik weet uit eigen ervaring dat zoiets heel veel tijd kost en eerlijk gezegd ben ik er nog steeds niet klaar mee. Ik heb, nog voor ik wist wat zielsliefde was, in die tijd een soort dagboekje van mijn gevoelens bijgehouden en wat er vooral uit naar voren kwam was de verscheurdheid en de allesverzengende liefde die ik voelde. Probeer dat maar eens uit je systeem te bannen! Het zou zo makkelijk zijn als je dat met externe hulp zou kunnen doen, maar zelf denk ik dat dat weinig uithaalt. Je moet het in jezelf zoeken en volgens mij kun je er pas van loskomen als je hem kunt loslaten en kunt accepteren dat je hem nooit zult vergeten, dat je altijd een band hebt, maar dat je elkaar de vrijheid geeft om naar je eigen antwoorden te zoeken. (Normaal gesproken onderteken ik mijn reacties hier niet, maar omdat jij zelf met Bambi tekent kies ik nu voor de naam die ik mezelf als kind gaf.) Sterkte met alles(Coco)

Antwoord
De karmische band veroorzaakt namelijk een sterke binding.Om dit los te laten,is hééél erg moeilijk.Een ware strijd met je zelf. Een zee kan niet zonder water, En wij kunnen niet zonder elkaar. Je bent voor altijd verwant aan elkaar. Als tweelingzielen hun eigen weg gaan, communiceren ze dan nog met elkaar? Ja, ze hebben altijd onderling contact. Ook al zijn ze elkaar helemaal uit het zicht verloren, er is altijd een onbewuste band. Je kunt het een beetje vergelijken met het telepathische contact dat eeneiige tweelingen hebben. Er is steeds een wisselwerking. Ze worden beïnvloed door elkaars ervaringen: als de ene een rotervaring heeft dan voelt de ander dat op een bepaald niveau ook aan. Er is maar 1 tweelingziel, aangezien je maar 1x wakker gemaakt kan worden. Door die ontmoeting met een zielsgelijke wordt een belangrijk deel wat in je sliep tot bewustzijn gebracht. Dat kan slechts 1x gebeuren omdat eenmaal wakker, je jezelf niet meer terug in slaap kan brengen. Je kan niet meer om dat deel heen in jezelf wat je tot nog toe altijd ontkend had. Elke latere ontmoeting met een zielsgelijke zal dus nooit meer die heftige reactie geven van de eerste keer, aangezien je al wakker bent. Dus de volgende ontmoetingen zullen makkelijker en eenvoudiger verlopen, waardoor je daar niet meer dat label “tweelingziel” op zal plakken. Tip: Het mooiste wat je gevonden hebt op aarde,moet je nooit weg gooien,want je zult nooit meer het Zelfde krijgen.(Onbekend)

Antwoord
Ook al ga je aan de andere kant van de wereld wonen,deze zielsliefde verbinding en ervaring die zal je nooit kunnen los laten,het zal altijd een gedeelte van je leven blijven.Een deel wat bij jou hoort. Die sterke band die jullie samen hebben,zul je overal voelen,waar je ook bent.Je voelt elkaar. hoeveel keer je daarna ook trouwt. Hij/Zei zal altijd een deel van je zijn. mee leren leven,dat zal het enigste zijn,maar die strijd met jezelf aan gaan,in verdriet duiken,het einde is niet te overzien.Dus gelukkig worden zonder je zielsliefde? Nee,na al die jaren ,heb ik het geluk nooit meer gevonden.(Onbekend)

Antwoord
Niemand kan je daarbij helpen. Dat kan je alleen ZELF doen, en dan ook alleen op de tijd, wanneer jij daarvoor klaar bent. Ik heb hierboven een vraag (vraag 252) gesteld aan Tiny, waarin je in mijn stukje kan lezen hoe het bij mij is gegaan. Er is OPEENS een tijd, een ervaring, een gebeurtenis, waardoor jij gaat denken: maar ik wil dit niet meer..ik wil en moet verder. Ik moet er mee stoppen, me voor hem/haar open te stellen. Maar ik weet uit ervaring dat je dit geen seconde eerder kan doen, dan wanneer jijzelf voelt dat dit kan en gebeurt. Dit is waarschijnlijk een schrale troost, maar het is een spirituele weg die we helemaal moeten aflopen , met alle pijn en verdriet EN lering voor de rest van je leven. Met andere woorden: je kan niet iets doen, of een knopje omzetten of een therapeut raadplegen, die ervoor zorgt, dat je hem uit je systeem krijgt. Het is de tijd…en de tijd zal je op een gegeven moment de kracht geven om dit te kunnnen, maar ook te willen. Ik wens je(en iedereen)veel sterkte die nog middenin deze vreselijk pijn en gemis vertoeft, maar blijf vechten voor je zelf en je komt eruit! Gereinigigd en gezuiverd en in een paar jaar tijd duizendvoudige levenslessen geleerd. Liefs(M)

Reactie
Wat heb je een mooi antwoord gegeven, eindelijk iemand die precies zegt wat ik eigenlijk al diep van binnen voelde, namelijk dat je maar 1 x wakker gemaakt kunt worden, 1 x diep in je ziel geraakt, maar dat er daarna toch weer ruimte is voor nieuwe zielsliefde, dat je weer een zielsgelijke kunt toelaten. Natuurlijk blijf je altijd verbonden met die eerste zielsliefde, zo’n adembenemende ervaring, alsof je wordt overspoeld door een vloedgolf van onbekende emoties kun je maar 1 x ervaren. Het klinkt misschien raar, maar ik vind dat een hele troostrijke gedachte die me echt kan helpen verder te gaan, ik hoop dat anderen hier ook wat aan hebben. Dankjewel(Coco)

Reactie
Nou coco ik heb hier dus helemaal niks aan. fijn voor jou,dat jij er wel iets mee kan. je kan weer een nieuwe zielsliefde tot je laten komen lees ik hier?( wat voor vele niet te geloven is) als of je de eerste maar even weggooit en een nieuwe pakt. Als je ook nog eens getrouwd bent, hoef je geen tweede zielsliefde ,die eerste kwam ik bij toeval tegen ,en wat wij met elkaar hadden was onbeschrijfelijk! Een huwelijk van 30 jaar doe je niet zo maar weg. terwijl ik weet dat ik ook niet zonder mijn zielsiefde kan. Maar degene zal ook verder moeten . Jullie praten over een tweede zielsliefde ,die de eerste nooit zal kunnen vervangen.(Onbekend)

Reactie
Ik denk dat je even goed moet lezen waarop ik reageerde. De karmische verbinding blijft altijd bestaan, en je ruilt de ene zielsliefde niet in voor de andere. Volgens mij is je tweelingziel namelijk niet hetzelfde als zielsliefde, dat is liefde die je ook voor anderen die je op een ander niveau in je ziel raken – zielsverwanten, zielscontacten, zielsgelijken – kunt voelen. Je tweelingziel is echt niet inwisselbaar! Sterkte(Coco)

Antwoord
Lieve Bambi, Ik herken mezelf in jouw schrijven. Ook ik voel mijn zielsverwant alsof hij naast me staat terwijl hij ver van mij vandaan woont. Hoe meer ik mezelf forceerde om hem niet meer te hoeven voelen, hoe sterker het terugkwam. Wat ik heb geleerd is om het te accepteren dat het gevoel aanwezig is en wetend dat de band tussen hem en mij er altijd zal zijn. Dit gevoel draag ik nu al 3 jaar bij me. Een bijzonder gevoel wat ik nooit eerder heb gevoeld met een man. De tijd zal uitwijzen of wij bij elkaar terugkomen. Inmiddels hebben we na een lange tijd weer een contact gehad wat tot iets goeds heeft geleid. Wat ik wil zeggen Bambi: de enige mogelijkheid is om tot acceptatie te komen anders en je zult zien wat voor gevoel er bij jou vrij komt. (Frensjie)

Antwoord
Zielsliefde houdt nooit op; het is geen ervaring. ook al besluit je verder te gaan, forget it; je hebt er niks over te zeggen. Je wordt er onverwacht weer mee geconfronteerd. bij elke nieuwe verbinding zal deze tweelingzielliefde weer opduiken en je eraan herinneren wie er echt belangrijk is en au dat doet pas pijn. Je kunt alleen aan jezelf werken in de tussentijd en genieten van het gevoel. behalve je sluit het mentaal af door het te ontkennen, dan raak je het kwijt.Wil je dat? ik denk niet dat je ooit in dit leven nog zo’n kans krijgt, zoiets bizonders. we leven in een wegwerpmaatschappij, je kan alles wegdoen, vervangen, afkappen maar dit niet.dat onvoorwaardelijke heeft iets moois. werk aan jezelf en vind een weg met je twin en met de anderen die je liefhebt.(Onbekend)

Antwoord
Het enige wat je staat te doen is accepteren dat het Is..Het gaat nooit weg zal nooit weg gaan ook. Dit is een sterk kosmische verbinding houd van je twin zoals je van jezelf houdt. Niet meer en niet minder..(Onbekend)