Q0233. Loslaten?

Daan

Loslaten, Er word vaak gezegt dat je je zielsliefde moet loslaten, ik zeg dat je je zielsliefde moet vasthouden, dus niet loslaten. Je zielsliefde kom je niet voor niets tegen, die kom je tegen met een bepaald doel in je leven, wat dat doel is kan niemand je vertellen. Ik heb een tijdje een relatie gehad met mijn zielsliefde en dit is op niets uitgelopen, ik stond op het punt om echt te proberen om hem los te laten, heb er alles aan geprobeerd om hem te vergeten zelf om hem te gaan haten maar niets van dat alles is me gelukt, dus ben ik de strijd aan gegaan, en we zijn nu samen, niet in een relatie maar wel samen door dik en dun. wat er ook is of gebeurd we kunnen altijd een beroep op elkaar doen ongeacht wat er aan de hand is. Ik denk dat je je zielsliefde tegen komt juist om geen relatie met hem te hebben, maar meer om jezelf tegen te komen en te leren kennen. Dat geld dus voor beiden als je elkaar tegen komt, het elkander spiegelen en jezelf zo nog beter te leren kennen, ik wilde het uit alle macht loslaten maar ben blij dat ik het niet heb gedaan en er voor heb gevochten ondanks alle leed en ellende. probeer het maar niet dat loslaten want dat is echt onmogelijk, het enige wat je kunt doen is met jezelf in het reine komen en dan is de tijd die je samen mag doorbrengen de mooiste op aarde, ja soulmates are for ever. Waar ik het nog wel moeilijk mee heb is het aanvoelen op afstand, het gevoel dat er iets aan de hand is en dat je je verschrikkelijk onrustig voelt, dat is iets dat zal ik denk ik nooit leren om dat te plaatsen maar dat is bij hem ook het geval, ja wij tweetjes zijn elkaar op aarde tegen gekomen met een bepaald doel, en wat dat doel is dat zal de tijd ons leren. Maar ik zeg wel laat niet los hou je vast aan elkaar want als dat niet de bedoeling hierachter is dan was je elkaar niet tegen gekomen.

Antwoord
Ik denk dat met loslaten bedoeld wordt dat je je afhankelijkheid losmaakt van je zielsliefde. En dat je die ander niet nodig hebt om zelf gelukkig te zijn of om echt jezelf te zijn. Dit loslaten staat los van op welke manier je samen met elkaar omgaat. Loslaten wil dus niet zeggen dat je elkaar niet zou kunnen blijven zien.(Onbekend)

Antwoord
Ben t helemaal met Daan eens. Weet hoe moeilijk zij t had met haar zielsliefde. Trots op je Daan, je bent flink aan t groeien samen met je zielsliefde. t mooiste wat je bezit moet je nooit “helemaal” loslaten. Je komt elkaar niet voor niks tegen ,in dit leven.(Onbekend)

Antwoord
Daan als ik het goed begrijp,gaan jullie nu samen verder als hartvrienden,je maatje ,je vriend,je wederhelft, waar je alles mee deelt.loslaten verscheurd je. Wat als de eén straks een relatie krijgt? Blijven jullie dan nog alles met elkaar delen? Is er dan geen jaloezie? Vind die derde persoon dat ook goed? Dat jij alles met die ander deelt ,die zo veel voor je betekent?(Onbekend)

Reactie
Ja wij gaan met elkaar om als zijn wij samen èèn. Geen sexuele relatie, maar als soulmates. en mijn soulmate heeft op het moment een vriendin, en het is heel raar ik ben er niet jaloers op, want wat hij en ik hebben dat is uniek, dat heeft niets met een sexuele relatie te maken. We praten samen over onze problemen en helpen elkaar daarin, we gaan samen stappen, en we staan voor elkaar klaar als dat nodig is, we vullen elkaar geweldig aan op heel veel vlakken. Soulmates is meer dan sex of een man vrouw relatie, soulmates zijn er altijd voor elkaar of je nu samen in een relatie bent of niet. Wij zijn elkaar tegen gekomen met een bepaald doel en wat dat doel is dat moet de tijd uitwijzen. Alhoewel het wel raar is als er een andere man naar mij kijkt of belang toont dat hij dan wel jaloers is en een beetje afstand probeert te nemen, maar hoe hij dit ook probeert het lukt maar niet, we lijken wel twee magneten die telkens weer naar elkaar worden toegetrokken, soms dan is het gewoon beanstigend hoe dit kan, ik denk dat dit een beetje lijkt op wat een eeneiigetweeling voeld. Het is mooi dit te mogen meemaken maar aan de andere kant doet het ook veel verdriet en pijn, ik ben nu bezig om te proberen te begrijpen waar het gevoel van pijn en verdriet vandaan komt. als ik hier achter kom met de tijd zal ik het met jullie delen door me in woorden te omschrijven.(Daan)

Antwoord
Maar als je hem samen ziet met zijn vriendin,doet dan dan geen pijn?(Onbekend)

Reactie
ja in het begin deed het pijn verschrikkelijk veel pijn, maar nu ben ik zover dat het me geen pijn doet, want wat hij en ik hebben dat is uniek. Wat me wel pijn doet is dat als ik bij hem ben geweest en ik ga naar huis dan kus ik hem zoals ik altijd doe, op zijn mond, als ik dan in zijn ogen kijk dan zie ik pijn bij hem, ja en dat doet me dan wel weer verdriet en pijn. ik weet wat er tussen ons is en zolang hij er niet klaar voor is dan respecteer ik dat. het is moeilijker voor mij om tezien dat hij pijn en verdriet heeft dan ik, want ik weet het te plaatsen en hij dus nog niet. maar het zal niet lang meer duren denk ik dat hij er achter komt waarom wij elkander zijn tegen gekomen in dit leven, en dit is meer dan soulmates twinsouls enz enz dit wat wij hebben stijgt hier ver bovenuit. En wij gaan met elkaar om en de hele wereld mag het weten en zien, want als je stiekum met elkaar moet omgaan in zon geval dan klopt er iets niet, want deze liefde is rein en puur en dat mag de hele wereld zien. Onze liefde is sterker dan wat hij nu met zijn vriendin heeft en dat zegt hij ook eerlijk ik denk dat hij bezig is om het te kunnen plaatsen, het is voor de meeste mensen die zoiets overkomt beangstigend als je er niet mee weet om te gaan, dan proberen ze zich er voor af te sluiten en dat lukt niet, niet zolang je leeft. Dus ik denk dat hij zijn gevoelens aan het plaatsen is, en als die op de plaats vallen dan is het tijd dat wij samen komen en eerder niet, En jaloezie heeft meer te maken met vertrouwen in jezelf dan in de ander, als je jaloers bent dan vertrouw je jezelf niet, dus waarom jaloers zijn als je weet wat er gebeurd en er gebeuren gaat, want vergeet niet het gevoel over deze liefde is goed want hij is mijn spiegel, dus ik weet wat er speelt.(Daan)

Antwoord
Fijn dat je ons op de hoogte houd Daan want ook ik zit in zo’n proces. En het is hartverscheurend, iemand waar je alles mee gedeeld hebt (maar dan ook echt alles mee gedeeld hebt), om die met een ander te zien. Misschien is het voor tweelingvlammen/soulmates nog moeilijker dan voor tweelingzielen. Want bij tweelingvlammen draait het zeker wel om een ware liefde. terwijl het bij tweelingzielen meer draait om een innige vriendschapsband.(zus-broer band. Tweelingvlammen kennen elkaar van vorige levens. En die liefde voor elkaar gaat heel diep. Een derde persoon zal nooit tussen jullie in ” Kunnen ” komen staan, want wat jullie hebben blijft tot in de eeuwigheid uniek. (Onbekend)