Q0223. Waarom zijn gevoelens voor een zielsliefde sterker dan voor je aardse partner waar je mee getrouwd bent?

Onbekend

Een zielsliefde is een liefde die alle lagen van je ziel opent, Is het zo dat een aardse liefde met je huidige partner dit alles niet overleeft?

Antwoord
De gevoelens tussen je aardse partner en jij zijn van een heel andere orde. Waarschijnlijk (als je tenminste uit liefde met hem/haar getrouwd bent)zijn jullie zielsverwanten (het verschil staat op de site uitgelegd). Wat je met je zielsliefde deelt, is totaal verschillend en ja, veel duidelijker, puur, dieper en vervullender dan je ooit meegemaakt hebt. Dit komt, doordat jullie ooit een geheel waren. Jullie hebben elkaar teruggevonden en een leegte, die er altijd was, is gevuld. Het is een verschrikkelijk conflict in jezelf (ik praat uit ervaring), je voelt je enorm schuldig. Je houdt van je aardse partner (neem ik maar even aan)en toch heb je deze gevoelens en veel meer voor je zielsliefde. De oplossing voor je eigen gevoelens is, de twee soorten liefdes te scheiden. Je kunt van meer dan een persoon houden, op verschillende manieren. Houd voor ogen: wat zo puur is kan niet verkeerd zijn. Bedenk wel goed, wat je wil en stel keuzes niet te lang uit. Het liefste zou j! e niet willen kiezen (en als je een heel ruimdenkende aardse partner hebt, dan kun je misschien iets regelen…), maar de meeste partners hebben er zo’n moeite mee… Accepteer de gevoelens die je hebt. Accepteer de liefde, leer je zelf liefhebben, dan zijn keuzes gemakkelijker te maken en leef je ook eerlijker. Dit straal je ook uit naar de buitenwereld. Ik voel met je mee. Ik zit in dezelfde situatie. Hetvoelt alsof je alsof je gevangen zit in je eigen ziel. In feite is dat ook zo, je bent in jullie ziel gevangen. Kon je het maar uitschreeuwen… maar niemand begrijpt je, alleen je zielsliefde, want die voelt hetzelfde.Probeer positief te blijven.(Onbekend)

Antwoord
Mischien zegt dit “gedicht” genoeg op je vraag?Zielsliefde is een intens diep gevoel van binnen wat je met eén iemand deelt voelt en ervaart.Houden van Houden van wil niet zeggen dat ik jou wil hebben… vanuit een aanhoudende drang Houden van wil niet zeggen dat jij mij moet geven… waar ik zo naar verlang Houden van betekent niet dat jij de leegte opvult…die ik zo pijnlijk voel en het betekent ook niet dat jij bij mij bent… zonder trouw te zijn aan jouw doel Houden van wil zeggen dat ik voel voor jou… diep in mij … dat liefde stroomt van jou naar mij en terug… (Onbekend)

Antwoord
Wat je met je zielsliefde hebt is inderdaad vele malen dieper dan bij je aardse partner. Juist door je zielsliefde weet je wat “ware liefde” is. Het overstijgt alle gebeurtenissen van je hele leven. Nu je weet wat ware liefde is, is het erg moeilijk om nog met je aardse partner te leven… (Jolanda)

Antwoord
Als je een “aardse” partner hebt moet je je eens ernstig gaan afvragen of je Je Zelf (en je aardse partner) niet vreselijk aan het verlogenen bent. Kies je voor een “ego” relatie (misschien uit angst voor controle verlies of schuldgevoel jegens b.v. je kinderen, je omgeving, je aardse partner) of kies je voor je ziel en de daarbij horende soulmate? To be or not to be, that’s the question! Ga je “zijn” of ga je “faken” (Onbekend)