Q0219. Is dit vreemdgaan?

Onbekend

Na de eerste keer dat hij het uitmaakte wist ik het,dit is mijn grote liefde,we kwamen weer bij elkaar en alles leek wel 1 grote droom van bijna een jaar, hij maakte het uit,mijn wereld stortte in 2 jaar lang heb ik om hem gerouwd, kon niet meer verliefd worden. Toen vond ik een nieuwe partner, ben ik mee getrouwd en heb ik twee prachtige kinderen mee gekregen, Toen ik zwanger was van de eerste, heb ik mijn zielsliefde weer gevonden, het was behoorlijk heftig, hij heeft mij ook verteld dat hij door zijn reuma hij mij heeft verlaten, hij wou een beter leven voor mij,hij heeft losse relaties gehad, maar mij kon hij nooit vergeten en tijdens mijn zwangerschap hebben we er ook weer flink van genoten dat we elkaar weer gevonden hadden, nadat mijn zoontje geboren was werd het contact weer wat minder, en ik werd weer zwanger van een mooie dochter, nu is zij 1,5 en ik heb mijn zielsliefde weer opgezocht omdat we er beiden naar verlangde, ik kan hem maar niet uit mijn hoofd zetten, en ik heb ! het er met pieken erg moeilijk mee, mijn partner zorgt goed voor zijn gezin, maar mijn zielsliefde zorgt goed voor mij… is hier iets tegen te doen? Ik bedoel is dit nog steeds vreemd gaan?

Antwoord
Het is mijn ex-vriend die ik dus maar niet uit mijn hoofd krijg. En het ergste is dat ik geen schuldgevoelens heb tegen over mijn huidige partner. En inderdaad ik vraag mij zelf vaak af kan je niet van twee mannen houden, van mijn ex houd ik op hele andere manier van dan mijn man, het is wat hier verderop ook staat wat als je na een ontmoeting met een zielsliefde verder gaat kan je dan hetzelfde voelen? Nee absoluut niet denk ik, ik hou van mijn man maar anders, en nu moet ik een keuze gaan maken, voor mezelf want ik wordt op deze manier verscheurt.(Onbekend)
AntwoordAls je met iemand naar bed gaat,terwijl je nog getrouwd bent,dan is dat duidelijk vreemd gaan. Een ander woord kan ik niet bedenken.(Onbekend)

Antwoord
Vreemdgaan betekent, dat je maar van 1 persoon zou kunnen en mogen houden… Allereerst zou je bij jezelf moeten nagaan, of dit echt zielsliefde is, of toch ‘gewone’ liefde/verliefdheid. Is het zielsliefde, dan is daar in feite niets aan te doen. Deze is er nou eenmaal. Het is aan jou, wat ermee te doen. Laat je partner in de waan, dat er niets is, dan komt hij er vroeg of laat toch wel achter dat er iets niet klopt. Dat voelt hij toch wel. En ondertussen voel jij je hondsellendig, omdat je dit geheim bij je draagt. Biecht je het eerlijk op, dan riskeer je een breuk in je relatie of op zijn minst een crisis. Komt er een breuk, accepteer die dan, dan was er bij hem ook al een proces aan de gang. Het is ook mogelijk, dat hij het moeilijk vindt, maar het toch probeert te begrijpen… in dat geval kunnen jullie samen proberen een uitweg te vinden. En waar iedereen in deze situatie op hoopt, acceptatie en tolerantie, het zou de oplossing zijn voor alles. Maar die kans is! volgens mij heel erg klein. Wishfull thinking… Het feit is, dat iemand van twee mensen tegelijk kan houden, zij het op een andere manier (zielsliefde is niet te vergelijken met gewone liefde). Houden van en een relatie hebben met je zielsliefde is dus volgens mij geen vreemdgaan. Jammer, dat we in deze wereld vaak gedwongen worden om te kiezen…(Onbekend)