Q0197. Als je jouw soulmate ontmoet hebt, is er dan geen weg meer terug?

Onbekend

Zoveel mensen wie het nu niet meer lukt in een huwelijk of relatie te blijven welke begonnen is op persoonlijk zelf niveau en waarin een van beiden is gaan leven vanuit meer hart-éénheid en inzicht, vanuit de ziel en het hoger zelf, terwijl de ander zich slechts bezig blijft houden met alleen maar alledaagse dingen. Tot voor kort kon het nog wel, maar nu niet meer. De ziel moet teveel ontberen als er op dat niveau geen resonantie terug komt van de partner. Geen Lichtdrager-ziel kan zichzelf nu nog lang in de zielekou laten staan. Het gaat gewoon niet, hoe men ook wil. Zeker in een verder fijne en waardevolle relatie is dit heel pijnlijk. Vaak duurt de relatie nog voort en vindt er al langere tijd een rouwperiode, een afscheid vanuit de ziel plaats, totdat het werkelijk uitgesproken wordt. Wie herkent dit? Wat is dan de oplossing door gaan in een verdrietig huwelijk of je gevoel volgen en voor je eigen geluk gaan?

Antwoord
Het is net wat je zegt, als je relatie verder waardevol is en goed op andere vlakken is die beslissing enorm groot. Maar misschien lijkt het op “uitstel van executie” want als je eenmaal zielsliefde ervaren hebt, is er een deur opengegaan die niet meer dicht kan. Dat is mijn persoonlijke ervaring in ieder geval. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Het beheerst mijn denken en doen als een stil verlangen dat ik niet kan omschrijven. Maar met kinderen en een gezin kun je niet zomaar even zeggen “ik volg mijn ziel en gevoel”. Misschien moet het op een andere manier vorm krijgen. Ik weet in ieder geval zeker dat je van meerdere mensen tegelijk op verschillende manieren kunt houden. Dit is alleen soms onverenigbaar en onaanvaardbaar voor je partner.(Onbekend)

Antwoord
Ik weet niet of er een weg terug is… Ik weet wel dat ik al een jaar of 2 ontzettend heftige gevoelens voor iemand heb, die ook een gezin & kinderen heeft. Kben nu al een behoorlijke tijd op een behoorlijke afstand van ‘m en denk zelfs nu nog elke dag aan ‘m en kan ‘m gewoon niet loslaten. Ik ben geen type die kostte wat het kost voor m’n eigen geluk gaat, zeker niet als er een gezin in het spel is…. Het lijkt net of wanneer er sprake is van zielsliefde, dit niet wil en kan slijten.. Ik wens je heel veel succes met jouw moeilijke situatie!(Onbekend)

Antwoord
Een ongelukkig huwelijk is ook niet prettig voor een ander. Blijf niet uit schuldgevoel, je houd daarmee tevens de ander gevangen als die niet zelf de kracht heeft de relatie te verbreken. Verloochen jezelf niet. Kinderen voelen vaak aan dat er iets niet klopt tussen papa en mama. Voor jezelf kiezen is vaak de beste keuze voor alle betrokkenen al lijkt dat soms egoïstisch.(Onbekend)

Antwoord
Nee er is geen weg terug, die gaat verder tegen heug en meug mijn ervaring; kinderen worden ongelukkig en ziek van een relatie die niet meer klopt, die wel heel goed is geweest maar die uitloopt op verschil in groei. dan gaat er iets knagen en dat wordt alleen maar erger, dan kan je niet meer zeggen we gaan gewoon verder, dat is niet egoïstisch om afscheid te nemen in liefde, dat is liefdevol maar ja we leven in een maatschappij waarin scheiden toch veroordelend wordt bekeken en dat heb ik zelf ook bij moeten stellen die mening hoor dus ik snap het wel(Onbekend)