Q0191. Hoe hou je contact met je zielsliefde als je getrouwd bent?

Onbekend

Hoe doen anderen dat als ze getrouwd zijn en toch contact met hun zielsliefde willen houden?

Antwoord
Altijd blijf je die geestelijke band houden, je voelt elkaar op elk moment, dat blijft voor altijd. Contact blijft bestaan, jullie zijn als een magneet, die naar elkaar toe trekken. De liefde zal jullie de weg naar elkaar lijden. Ik hou contact via mailtjes, bellen, en als we er beide aan toe zijn, beide alleen gegroeid zijn. Alles komt op het juiste moment, als je begrijpt wat ik bedoel. De tijd zal t aangeven, wanneer t moment daar is, dat we samen door het leven mogen gaan.(Onbekend)
A

Antwoord
Allereerst wil ik zeggen dat ik al een hoop steun heb gevonden in het lezen van de vragen en antwoorden op deze site! Fantastisch!! Bedankt een ieder daarvoor!
Ik heb op dit moment een gezin, ben getrouwd, en ruim een jaar geleden ben ik m’n zielsliefde weer (we kenden elkaar al van vroeger) tegengekomen. Een hoop inzichten opgedaan, sterk gevoel naar elkaar, en toch kan ik (waarschijnlijk vanuit angst) niet opbrengen om voor mezelf te kiezen en een eind te maken aan mijn huwelijk. Mede omdat ik me schuldig voel tov de kinderen. Mijn zielsliefde en ik hebben een sterke sexuele aantrekkingskracht op elkaar en wanneer we samen zijn gebeuren en ‘magische’ dingen… woorden zijn niet nodig, alleen elkaar aankijken kan al zoveel teweegbrengen. Ik ken dit gevoel niet bij mijn huidige man en was in eerste instantie ontzettend in verwarring gebracht door dit gebeuren. We zijn nu een jaar verder en ik wil (mede omdat ik de beslissing niet kan maken) een vriendschap met hem, en mijn huwelijk behouden (ondanks dat ik weet dat ik hiermee niet voor mijn eigen geluk kies). Nu heeft hij ervoor gekozen ‘afstand’ te willen nemen van mij en de situatie. Wat op zich heel begrijpelijk is. Waarom wil ik eigen beide werelden behouden en kan ik mijn keuze nou niet maken… welke angst houdt mij toch tegen… Ik word niet ontzettend verdrietig van en moe van mezelf… waarom kan ik het ‘oude’ wat totaal geen doel meer dient, niet in liefde loslaten? Waarom is dit zo moeilijk?(Onbekend)

Antwoord
Ja dat ken ik het oude wat geen doel meer dient.Ik heb dat net zo gehad, schuldgevoel naar partner omdat ik vond dat ik dat niet mocht doen, ben nu een paar jaartjes verder en ik merk dat het beter is voor ons beiden dat ik wel gekozen heb. het is wel moeilijk maar wat is beter? in een relatie blijven die niet meer volwaardig is of kiezen voor waar je hart ligt, bij wie je wil zijn maar ook waar je naar toe gegroeid bent. Laatst zei een paragnost mij dat je er dan ook aan toe bent om die enorme liefde van boven te aanvaarden en te gaan gebruiken.dat het bedoeld is om daar weer verder in te groeien. de oude situatie dient niemand meer..echt niet en je onthoudt de ander ook om verder te groeien en om een volwaardige relatie hopelijk weer te krijgen.maar jij bent niet verantwoordelijk voor het geluk van een ander, wat ik ook altijd gedacht heb. het schuldgevoel heeft mij heeeel lang tegengehouden, wel zo’n jaartje of 3 , de liefde is er nog steeds voor mijn ex-partner maar het is een liefde die mìj geen voldoening meer gaf, een andere dimensie waar ik soms doodmoe van werd. een verschil in energie die je leegzuigt hoe lief de partner het ook bedoeld. in liefde loslaten wat niet meer goed is is ook liefde..wie twijfelt zit in een luchtledige en als je een besluit neemt naar je hart en in liefde dan helpt het universum je, is mijn ervaring.. liefs..sterkte(Onbekend)