Q0186. Ik voel me zo eenzaam, leeg verdrietig machteloos. Ik heb het gevoel dat ik steeds een deel van mezelf in mezelf mis, als of er iets uit mijn maag is gerukt. Wie heeft advies?

Onbekend

Ik heb mijn zielsliefde al lang niet meer gezien maar het gemis doet elke dag nog pijn. Ik zou wel eens willen weten hoe ik hier mee om moet gaan om mijn leven weer wat draaglijker te maken, wie heeft er tips of advieze?

Antwoord
Iedere tweelingziel die dit leest zal zichzelf herkennen hierin. We gaan allemaal door dezelfde fases heen en ja het voelt alsof je geamputeerd bent. Je ziet die ander niet maar voelt hem/haar wel. Je mist die ander vanuit iedere cel in je lichaam. Je zal het moeten leren aanvaarden. Het enige advies wat ik je kan geven is kijk naar die gevoelens/emoties en wees je er van bewust dat jij NIET die gevoelens/emoties bent. Jij bent de toeschouwer/bewustzijn, dus jij kijkt naar die gedachtes en gevoelens/emoties maar je bent ze Niet!!!! Als je je hierin oefent zal je zien dat je je steeds meer jezelf, dus liefde en vreugde, gaat voelen. Wat jij, maar ook ik en nog velen met ons nog wel eens willen doen is ons teveel identificeren met ons denken en onze gevoelens/emoties. Je gaat dan teveel in het gevoel/emotie zitten en gaat dan automatisch je pijnlichaam voeden. Je vergeet dan dat jij de toeschouwer/bewustzijn bent en gaat je dan rot voelen en lijden. Het boek De Kracht van het NU van Eckhart Tolle kan ik je echt aanraden als je wilt leren hoe je stopt met dit lijden dat voortkomt uit je denken. Ik wens je heel veel licht, liefde en kracht.(Ivy)

Antwoord
we maken allebei grote vorderingenWat ben ik blij dat jij dit schrijft. Ik zit in ongeveer dezelfde fase en het is goed om te zien hoe mooi jij dit kunt verwoorden. Voor anderen is het fijn om te lezen dat het gemakkelijker gaat zodra je het hebt losgelaten. Ik zeg niet dat het loslaten gemakkelijk gaat, maar als je je er eenmaal aan over hebt gegeven, krijg je meer heldere inzichten en kennis. In elk geval, bedankt voor je waardevolle reactie.(Soulsinger)