Q0184. Voor de verdrietige mensen: Ervaren jullie wel hoe mooi zielsliefde is?

Onbekend

‘ZIELSLIEFDE is intense liefde over levens heen en staat los van persoonlijkheid. Heel diep van binnen kennen we allemaal zielsliefde. Sommingen kunnen het zich weer herinneren uit vorige levens of uit de periode tussen vorige levens. Sommigen hervinden zielsliefde in dit leven en mogen het in dit leven opnieuw ervaren (met alle liefde en commotie die daar soms mee gepaard gaat). Zielsliefde is niet te creeren, niet te begrijpen, alleen maar te voelen en te ervaren. Het is er of het is er niet. Je zou kunnen zeggen dat je het alleen kunt ‘hervaren’. Of je in dit leven nou wel of niet een zielsliefdesrelatie mag hebben, ooit ben je toch weer bij elkaar, wordt je weer herenigd en versmelt je samen weer tot een. Zielsliefde is de diepste liefde op aarde, liefde die over levens heen gaat. Zielsliefde is eeuwige liefde.’ Zie de welkomstpagina van deze website.
Gooi je verdriet weg, en wees trots dat je jouw soulmate bent tegen gekomen in dit leven. Vele mensen snappen ons niet, en kunnen hier niet over mee praten. Op deze site weet iedereen hoe mooi het is, als je jouw wederhelft tegen komt. Mijn vraag is, ervaren jullie wel hoe bijzonder dit allemaal is, om deze liefde met je mee te mogen dragen?

Antwoord
Ja, de ontmoeting met mijn soulmate was onmiskenbaar de mooiste ervaring in mijn leven tot nu toe. Het letterlijk zien van mijn eigen ziel – een gevolg van die ontmoeting – was weergaloos; iets wat mijn leven heeft veranderd. Toch overweegt nu vaak weer het verdriet, omdat ik dit alles niet aan hem kan vertellen, terwijl ik dit het liefste met hem zou willen delen. Ik durf dit niet uit angst me aan hem op te dringen. Misschien heeft hij wel helemaal niet zulke mooie ervaringen gehad… Voor mijn generatie, ik ben 44, is het ook een beetje een taboe. Maar ik ben het met je eens, je moet je verdriet loslaten en genieten van de mooie dingen. Een wandelingetje in de ochtendzon (zonder hond) kan me al gelukkig maken!(Onbekend)

Antwoord
Kijk alleen naar wat je zou willen, wat je echt leuk vind, sta open voor je verlangens, zonder na te denken hoe je je verlangens zou kunnen realiseren. Het is tijd om te gaan dromen en kijk later achter welke droom je aan wilt gaan.(Onbekend)

Antwoord
Zielsliefde helpt beter dan een dubbele Valium. Zielsliefde laat je voelen wat ware liefde is. Ook al kan je op dit moment niet bij je geliefde zijn, hij/zei stroomt door je bloed. Eeuwige liefde.(Onbekend)

Antwoord
De hoogste staat van menselijke liefde is:… de eenheid van één ziel in twee lichamen” 2 harten-1 ziel-1 gedachte.(Jurgen)

Antwoord
Hoe kan je weer gaan genieten dan? Je bent niet meer die persoon van vroeger,toen dacht je dat je gelukkig was,maar je wist toen niet eens wat liefde was. je leven is helemaal veranderd door die diepe liefde. Ware liefde maakt jou wakker.(Onbekend)

Antwoord
Bedankt voor al jullie lieve reacties! Vooral de eerste tip (‘stel je open voor je eigen verlangens’) is een hele goeie. Ik ontdekte van de week dat ik vooral behoefte heb aan erkenning voor het bijzondere dat ik heb meegemaakt, en niet zozeer aan een romantische relatie (hoewel, als het zou gebeuren, zou ik waarschijnlijk in de 7e hemel zijn, samen met mijn twee kids). Voor erkenning van het bijzondere dat ik heb meeegemaakt hoef ik niet perse bij hem te zijn. Er zijn meer mensen die dit soort dingen hebben meegemaakt en aan wie ik mijn verhaal kwijt kan. Dat geeft hem de gelegenheid om aan zichzelf te werken, want dat is op dit moment juist weer zijn behoefte. Denk ik, want veel praten doen we niet…. Iemand anders vraagt zich af hoe ik in staat ben om toch weer te genieten van eenvoudige dingen. Dat zit zo: hij heeft mijn ziel wakker gekust en als ik me ontspan voel ik me fijn, ook al is hij niet fysiek bij me. Ik voel hem wel in mijn nabijheid..(Onbekend)