Q0177. Wat moet ik doen om mijn verdriet dragelijk te maken?

Jet

Wat moet ik doen om mijn verdriet dragelijk te maken?

Antwoord
Jet ik heb je verhaal gelezen bij {Zielsliefde ervaringen}. Ik herken dit precies, het gevoel totaal verbonden te zijn met elkaar. Al is het bij ons andersom. Ik heb ook een relatie, terwijl ik liever bij me zielsliefde ben. Het gevoel neemt langzamer hand de overhand. Zoals jij zegt mischien zijn we over een paar jaar bij elkaar. Dat hij eerst een proses moet doormaken dat hoor je bij bijna alle zielsliefdes. Maar ik heb dan zoiets… dan zijn we weer jaren verder? En we worden er niet jonger op. Dat je voor een keuze komt te staan in je leven, dat gebeurt je niet zo maar, een kans om gelukkig te worden. Waar je misschien later spijt van krijgt als je het niet doet. Ook ik zit in dat proces, wil verder met me zielsliefde, maar angst om me gezin achter te moeten laten. Je zet wel alles op zijn kop. Terwijl ik eigenlijk het geluk ook verdiend heb. Ik zit in een vreselijke tweestrijd. Want die kans krijg je nooit meer. Om met je grote liefde verder te gaan. Wens je veel kracht toe. Weet hoe moeilijk t is.. maar geloof me.. ware liefde overwint alles!(Angel)

Antwoord
Ook ik heb je verhaal op “Zielsliefde ervaringen” gelezen en mijn ervaringen komen ERG dicht in de buurt met die van jou.. Ik ga niet teveel in details treden omdat ik niet wil dat mijn zielsliefde onze situatie in mijn antwoord zal herkennen. Maar ook bij mij is hier sprake van een partner die er alles aan gedaan heeft om ons uit elkaar te halen en houden. Er is een dusdanige situatie ontstaan waar ik zelf (en misschien mijn zielsliefde ook wel niet) niets meer van begrijp en contact is helemaal onmogelijk geworden. Er is alleen maar pijn en verdriet en stilzwijgen. Ik voel dat wij beiden ieder in een vreselijke strijd zijn verwikkeld in de eigen (onhoudbare) relatie met onze partner waar we al mee waren. Van veel deskundigen krijg ik te horen dat we ieder die eigen strijd moeten doormaken. Ik voel altijd dat we weer samen komen en dat mijn zielsliefde heel veel van mij houdt. Maar ik ben te moe geworden om nog te kunnen bedenken op welke manier dat zou kunnen gebeuren. Ik kan me alleen nog maar laten meedrijven op de tijd. En ik geloof dat de tijd ons weer samen brengt, hoe moeilijk en zwaar dit (leer)proces ook is. Het verdriet is niet dragelijk te maken, want het is niet te dragen….het blijft altijd en wordt alleen maar dieper… Maar blijf positief voelen en laat je niet door je verstandelijke beredeneringen “de put”in praten (dat is n.l iets wat mijzelf steeds overkomt). Wanneer de tijd er voor is dat jullie weer samen zullen zijn, zal dit gebeuren. Ik krijg een ontzettende zware en lange les in GEDULD. Maar ik ben er van overtuigd dat ik later als we weer samen zullen zijn,zal begrijpen, dat we deze moeilijke en zware Zielsliefde-levensles MOESTEN doorstaan om pas weer samen te kunnen komen. Hierin blijf ik geloven en blijf ik op vetrouwen. Ik wens je veel geduld,geloof in jullie zielsliefde, volharding en kracht toe.(VL)

Antwoord
Ontdek en erken wat je werkelijke verlangens zijn, zonder dat ze je angstig maken. Daarmee kun je ook erkennen dat je misschien wel dingen zult moeten veranderen. Toegeven aan je verlangens betekent misschien wel dat je ontevreden wordt met je huidige situatie. Laat dat dan een stimulans zijn om tot actie te komen en je leven in eigen hand te nemen. Aan de ene kant is het prettig en geeft het een goed gevoel, aan de andere kant zit er ook een pijnlijke kant aan . aangezien het doorhakken van knopen niet altijd even gemakkelijk is. De knoop doorhakken kan het einde van een relatie betekenen en dat is niet altijd even makkelijk, vooral als er kinderen tussen zitten. Mijn Tip: kies voor je eigen geluk, volg je hart. Tegen Jet zou ik zeggen,Vertrouw op je gevoel wat je nu bezighoudt, de moeite van je tijd wordt beloond.(Onbekend)
AntwoordOm grote beslissingen te maken,moet je eerst goed in je vel zitten. Zijn vrouw heeft hem uit balans gehaald. Door aan hem te trekken, geef hem een tijd Jet. zielsliefde is sterker dan de aardse liefde, die gaat over.(Loes)

Antwoord
Mijn vriendin is zo al 3 jaar bezig om een keuze te maken, keuzes maken is een hel waar je in beland. Vooral als er een gezin bij zit. Zo zijn er elke keer weer obstakels, het lijkt wel of zielsliefdes nooit gelukkig mogen worden.(Eddy)

Antwoord
{Voor Jet} Zielsliefde verdriet, Ik kwam in aanraking met Chi neng (dat zijn Oefeningen) en begon trouw elke dag die oefeningen te doen. Een wonder gebeurde! Voor het eerst in mijn leven kon ik loslaten. Ik belde hem niet overmatig ofzo en ik kon heel goed mijn eigen gangetje gaan. Ik deed leuke dingen en werd niet depressief. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het niet moeilijk had. Het huilen, praten en de hele mikmak zat er heus wel bij maar het was geen dwangmatig iets meer. De pijn was draagelijk. Nu zijn we godzijdank weer samen. Ik denk dat dit gebeurde omdat ik aan dit stukje moest werken van de kosmos. Ik denk niet dat de relatie weer hersteld was als ik niet had leren loslaten in die tijd. Ik denk echt dat het zo had moeten zijn en ik denk dat Chi Neng mij heeft geholpen om te leren loslaten. Ook geeft het me energie, want dit soort processen kosten zeer veel energie.(Magda)

Antwoord
Ik wil je waarschuwen (en ik weet hoe moeilijk dit is) maar probeer je vrouw niet voor een keuze te zetten tussen hem of jou. Uit ervaring weet ik, dat je vrouw haar (TZ)TweelingZiel nooit zal laten vallen. Dit gevoel is voor haar zo enorm sterk, dat het voor haar onmogelijk is om een keuze te maken.(Onbekend)

Antwoord
Het mag NOOIT zo zijn dat je halsoverkop je gezin en partner in de steek laat. Voor een Zielsliefde. Je krijgt het nooit meer terug.(Dylan)

Antwoord
Wij zijn in deze maatschappij nog zo gefixeerd op het hebben van een relatie en het samenzijn met 1 persoon, als uiting van de ultieme liefde. Maar in wezen heeft dat denk ik niets met liefde te maken. Dat heb ik ook altijd wel gevoeld, en voor mij is liefde dan ook loslaten. Ook (en misschien juist wel!) van mijn soulmate.(Renaat)