Q0175. Waarom is je hart volgen zo moeilijk?

Onbekend

Ware liefde is GEEN bevlieging maar is blijvend daaraan kan je het herkennen. Waarom is je hart volgen zo moeilijk? Waarom is keuzes maken zo moeilijk,als je toch weet dat je zo intens diep van een ander houd? Waarom durven mensen niet voor hun eigen geluk te kiezen? Wie herkent dit?

Antwoord
Angst overheerst en beinvloedt vaak ons hele leven. Angst om iemand te kwetsen. Angst maakt dat we niet meer in staat zijn te kiezen voor wat ons hart ons ingeeft. Angst maakt al het mooie kapot. Leer je emotionele blokkades op te heffen, dan leer je Angst overwinnen.(Onbekend)

Antwoord
Volgens mij moet je uiteindelijk altijd je hart volgen. Maar het kan geen kwaad om je verstand te gebruiken en het even rustig aan te kijken. Misschien is je hart wel tijdelijk op hol geslagen. En als de rook is opgetrokken blijkt dan helder wat je te doen staat. Is altijd moeilijk hoor. Je hart volgen kan gewoon niet altijd. Het leven bestaat uit keuzes maken als je het mij vraagt. Als je bewust mensen kwetst door je hart te volgen zónder er ook maar even goéd over na te denken dan weet ik niet of dat wel zo goed is. In mijn naaste omgeving heeft iemand haar hart gevolgd en geloof me, dat heeft een héleboel mensen pijn gedaan en nóg is daarvan de nasmaak te proeven. Ik wil niét zeggen dat je maar steeds je verstand moet volgen, maar ondoordacht je hart volgen?(Robby)

Antwoord
Na mijn idee heeft dit te maken dat mensen niet tegen veranderingen kunnen, en zich dus vast willen houden aan de oude vertrouwde. Ik heb 3 jaar gelden mij relatie verbroken en voor mijn EIGEN geluk gekozen. Ik ben nu gelukkig getrouwd en een een engeltje van een zoon. Terwijl zwanger worden voor mij een wonder zou zijn als dat zou gebeuren.Ik heb de grootse ellende gehad met mijn ex zijn vrienden, en ze hebben me zo in me rug gestoken. Maar als ik niet voor mijn eigen geluk had gekozen, en bij me ex was gebleven omdat die vrienden daar gelukkig van werden, dan was ik dat niet mijn pakketje geluk. (Onbekend)