Q0168. Waarom zijn zoveel mensen bang /angst dat een relatie alles kapot kan maken?

Onbekend

De ziels-relatie ontstaat wanneer u uw soulmate ontmoet. De soulmate is iemand die u kent uit een vorig leven waardoor u ongelooflijk vertrouwd bent met deze persoon. In feite lijkt het of u deze persoon al jaren kent, ook al ontmoet u hem/haar pas voor de eerste keer. Mijn vraag is: Je krijgt een cadeau uit de hemel! Waarom zijn zoveel mensen bang /angst dat een relatie alles kapot kan maken? Wat we hebben is groter dan het verlangen naar elkaar? Waarom durven de meesten niet in een relatie met elkaar? Bang om het mooiste wat ze hebben, kwijt te raken?

Antwoord
Ik denk inderdaad dat sommige mensen niet verder durven te gaan in een zielsliefde uit angst. Helemaal als je al eens eerder iets bent kwijtgeraakt wat goed voelde. En als je die ervaring niet goed verwerkt hebt, dan is het des te confronterender als je weer iets ervaart wat goed voelt, helemaal als het om je zielsliefde gaat. Is een zielsliefde daar niet voor, om de confrontatie aan te gaan, vooral met jezelf? Ik spreek uit ervaring; mijn zielsliefde wil nog niet verder dan de vriendschap die we hebben, terwijl hij weet heeft van mijn gevoelens. Maar als hij ze zelf niet zou hebben voor mij, was hij allang uit mijn leven verdwenen toch? Dus ik heb geduld… Dat heb ik voor hem over. In de tussentijd kom ik genoeg obstakels in mijn eigen leven tegen om op te ruimen, dus die tijd dat we nog niet écht samen zijn, is dan toch ergens goed voor.(Onbekend)

Antwoord
Ik heb het helemaal gehad met al die zielsliefde. Ik ben nu zo ver,dat ik bijna zelf moord zou willen plegen? Oh wat is zielsliefde toch mooi. Sorry.(Onbekend)

Antwoord
Die wanhoop is enorm groot, hoe kan iets dat je zo raakt tegelijk soms zoveel pijn doen. Dat herken ik volkomen en ik denk soms ook “had ik hem maar nooit ontmoet”. Tegelijk weet ik diep van binnen dat ik het niet had willen missen dus hou vol. Ik ben al bijna een jaar aan het worstelen, heb me depressief, ziek en kapot gevoeld maar er komt weer licht.(Onbekend)