Q0166. Je zielsliefde zegt geen contact te willen maar je voelt duidelijk van wel? Wie herkent dit?

Onbekend

Hij zegt [nog steeds…nadat hij is weggegaan]: “Ik wil geen contact met jou….”……ik voel dat hij in zijn hart heel anders voelt….. Wie heeft dezelfde ervaringen mee? En kwam hij/zij uiteindelijk TOCH weer naar je toe?

Antwoord
Sommige mensen kunnen deze turbelente zielsliefde niet aan. Bang om de schaduwkanten van zich zelf te ontdekken. Die kiezen dan voor een gewone aardse liefde. Maar die gewone liefdes gaan over. Terwijl zielsliefde onvoorwaardelijk is. Doordat wij beiden een misbruikverleden hebben (met alles wat het daarna in gang zette), zijn de confrontaties soms heel zwaar en zelfs zo zwaar dat ik een paar keer heb gedacht “had ik haar maar niet ontmoet”. Ook heb ik een aantal keer met de relatie willen breken omdat ik het bijna niet meer trok. Ik deed dit echter niet omdat er een besef was dat mij aangaf dat ik dan met mijzelf zou breken. Iets van deze strekking was nieuw voor mij, maar voelde dat heel duidelijk zo. De heftigheid van de confrontaties is soms enorm, maar de liefde blijft, en word zelfs steeds sterker, en telkens reikt een van ons de ander de hand. De liefde lijdt niet onder de soms zo heftige zwaarte, integendeel, we beseffen dat de relatie aan ons bouwt en hebben duidelijk het besef dat wij verder helen door deze aanraking. Samen gaan wij een waar transformatie proces door en lijkt het alsof niets meer het oude blijft. Er zijn tekenen dat er nog veel voor ons in het verschiet ligt, niet zichtbaar, wel voelbaar en heel groots. Toeval bestaat niet als je elkaar tegenkomt. Je hebt samen een doel. Misschien is hij er nu nog niet aan toe,of durft de confrontatie nog niet aan. Ik wens jullie heel veel licht, kracht en liefde in dit proces…(Onbekend)

Antwoord
Ware gevoelens hebben een magnetische kracht ! Dat is sterker dan het niet willen!… Heb geen angst, dat is nergens voor nodig. Als jij voelt dat hij van je houd, dan is dat zo, ga niet twijfelen, van twijfelen word je verdrietig.Twijfelen geeft afstand.(Onbekend)

Antwoord
Een diepe mooie liefde, maar ook een diepe pijn. Ik heb nooit geweten dat liefde zo mooi kan zijn, en zo diep kon gaan, maar ook niet dat liefde zo pijn kan doen . Al heb ik geen spijt, dat ik t heb mogen mee maken. Ik weet echt niet hoe ik met die pijn om moet gaan. Ben mezelf helemaal kwijt. Zonder hem wil ik dood. Al zijn er genoeg mensen die van me houden en gek op me zijn.Ik wil alleen hem!(Onbekend)

Antwoord
Ik begrijp je jullie wel, die onzekerheden heb ik net zo gevoeld! En als er ineens afstand wordt genomen en je wordt genegeerd, dan doet dat pijn. Heel logisch, je bent mens. Zielsliefde is niet te snappen. ik bewaar de afstand en gun die persoon de ruimte, maar in mijn hoofd zit constant die persoon. Ik hoor en zie alles wat die persoon doet of zegt! ook al doe ik daar verder niets mee. Mijn hoofd zit werkelijk vol van die persoon!! ik sta op met haar en ga naar bed met haar en tussendoor droom ik vaak nog over haar. Als ik niet bij die persoon ben voel ik mij idd leeg, eenzaam en gefrustreerd. Wie zich verliest in haar passie heeft minder verloren dan wie haar passie verliest.(L)

Antwoord
Loslaten is pijn verscheurend. Terwijl er ook stelletjes zijn,bij wie het te pijnlijk is ,om kontact tehouden. Drie jaar geleden wilde hij het contact verbreken omdat het te verwarrend was voor hem. Ik kon dit wel begrijpen maar ik wilde het absoluut niet afsluiten. Ik wilde geen herinnering zijn. Ik wil dat het open staat wat de toekomst ons brengt. En zo gaat het nu goed de afgelopen drie jaar. Zo twee a drie keer brengen we elkaar op de hoogte. Zolang je maar open en eerlijk naar elkaar toe bent.(L)

Antwoord
Jullie zenden energie naar elkaar en jullie pikken het ook van elkaar op. Alleen houdt zijn angst het tegen…zodra hij zijn angst overboort gooit, voel jij zijn energie, laat hem doen wat zijn gevoel hem in geeft ….laat de liefde zijn werk doen….en twijfel er niet aan. Zielsliefde gaat gepaard met Hobbels. Uiteindelijk wint het gevoel het van het verstand.(Onbekend)

Antwoord
Terwijl er ook stelletjes zijn,bij wie het te pijnlijk is ,om kontact tehouden. Drie jaar geleden wilde hij het contact verbreken omdat het te verwarrend was voor hem. Ik kon dit wel begrijpen maar ik wilde het absoluut niet afsluiten. Ik wilde geen herinnering zijn. Ik wil dat het open staat wat de toekomst ons brengt. En zo gaat het nu goed de afgelopen drie jaar. Zo twee a drie keer brengen we elkaar op de hoogte. Zolang je maar open en eerlijk naar elkaar toe bent.(Onbekend)

Antwoord
“Al zwijgend verraden de ogen de geheimen van het hart.”(Onbekend)

Antwoord
Je ziels liefde verliezen als je zo dicht bij elkaar staat , dat is het meest erge wat je ooit kan overkomen, beetje bij beetje voel je jezelf af sterven. Angst maakt zielsliefde kapot. Uit Angst ga je dingen onderdrukken,of nog erger,voor weg lopen. Tijd heelt alle liefde. Maar in die tussen tijd gaat er wel een van de twee kapot aan verdriet.(Onbekend)

Antwoord
Alle woorden die er worden geschreven over de verbreking, het einde, doen mij sterven. Iedere dag dat ik beleef, sterf ik van binnen een beetje meer, het gevoel van alle verdriet geven mij slechts het besef dat er niets is dan de zekerheid van het verlies. Maar waar brengt deze verwerking ons heen? Till death do us part? Ik weet het niet en kan het niet zeggen, het enige wat ik wel weet is dat me niets meer rest dan de lieve herinnering… Van ‘alle’ relaties die ik heb mogen ‘hebben’ is dit de enige waarvan ik wist dat ik klaar was, nooit meer hoefde te zoeken, voor altijd kon delen, wegkruipen, blijdschap, voor de rest van mijn bestaan… Die dag stierf ik…. ontroostbaar, nooit meer haar warmte kunnen voelen…(Onbekend)

Antwoord
Heimwee naar je soulmate. Heimwee naar degene die me de hemel liet zien. Nu weet ik wat het is. {Liefde doet pijn}. Ik kan niet meer leven, ik wil niet meer leven.Ik ben leeg. De jaren vliegen voorbij. Ik word een andere persoon. Niet meer de spontane die altijd lachte, de persoon die altijd vrolijk was. De persoon die ik was ben ik kwijt. De dag dat ik me soulmate verloren ben, ben ik mezelf ook verloren. Nooit zal mijn leven meer het zelfde zijn.(Inge)

Antwoord
Loslaten is voor ons ego heel eng, omdat we bang zijn te verliezen wat ons dierbaar is. We denken dat loslaten betekent dat die ander niet belangrijk voor ons is en dat we onvoldoende laten merken van die ander houden omdat we die ander los kunnen laten. Maar het omgekeerde is juist het geval, de ander durven loslaten is een teken van ware liefde, die zoals onze ziel graag wil, gebaseerd is op onvoorwaardelijkheid. Loslaten betekent dat je er op vertrouwt dat die ander niet wegloopt, maar uit vrije wil bij je blijft en die band met je wil blijven delen. Loslaten betekent dat je die ander de vrijheid geeft zichzelf te zijn en zijn/haar eigen pad te volgen. Wees trots op elk klein stapje vooruit in je lessen loslaatkwando, want je beoefent topsport en dat mag best wel wat bloed, zweet en tranen kosten. Als je het mooiste wat je bezit, kan los laten, dan kan je alles. Het Los kunnen laten van je grootste liefde ooit is werkelijk topsport.Het kost bloed zweet en veel tranen.(Onbekend)

Antwoord
Volgens mij staat het merendeel van de mannen er idd niet bij stil hoe je je voelt nadat ze t uit maken. Ze zijn lomp en denken aan zich zelf.(Onbekend)

Antwoord
Mannen gaan anders over met hun gevoelens, ze lijken lomp, maar mischien hebben ze wel meer pijn dan je denkt. Vrouwen zeggen het, en Mannen trekken zich terug. Stilte doet meer pijn dan woorden. Maar mannen zitten gewoon zo in elkaar.(Onbekend)

Antwoord
Met je verstand “weet” je dat je hem moet loslaten, maar je gevoel “zegt” iets heel anders. Mijn zielsverwant heeft het contact met mij verbroken en in het begin was ik er helemaal kapot van. Nu, een paar maanden verder, voel ik mij sterker worden, ben ik mijzelf weer tegengekomen en vind ik de heelheid terug. Want zo mooi als het is samen met je zielsliefde, zo mooi zou het ook alleen “moeten” zijn. Dat is een moeilijk en pijnlijk proces, maar ik werk er hard aan en denk aan hem met een innerlijke glimlach. Ooit komen we elkaar weer tegen, somewhere, somehow…(Onbekend)

Antwoord
Ik ben blij dat mijn zielsverwant destijds met mij contact verbrak. Hij bedoelde goed. Ik had dit nooit allemaal ontdekt. Ik ben ook niet meer triest; dit is gewoon de weg (Onbekend)

Antwoord
Ook ik kreeg vorig jaar plotseling zomaar een sms dat hij geen contact meer wou,ook wou hij niets uitleggen en het liefst alles beeindigen zonder drama.. Een ander zou bij mij direct uit mijn systeem zijn verbannen. Ik wist dat ie niet boos zou worden als ik toch contact zou zoeken dus besloot ik hem na een maand of 2 toch maar een mail te sturen waarin ik vertelde dat het wel verdraaid moeilijk was om het te vergeten. Het idee dat hij het mailtje zou lezen zou voor mij een goede afsluiting zijn en verwachtte ook geen antwoord. 2 dagen erna mailde hij dat hij mij volledig begreep en dat hij het juist helemaal niet erg vond dat ik hem mailde.. ik mocht hem gewoon blijven mailen. Tot nu toe hebben heel af en toe contact.. de gesprekken blijven super.. maar daadwerkelijk afspreken.. dat lukt op een of andere manier niet ondanks hij telkens zelf met het voorstel komt…(Onbekend)

Antwoord
ook ik ben met pijn in mijn hart mijn zielsliefde los aan het laten. Vanaf de eerste dag dat hij mijn leven binnen stapte was er een speciale vertrouwensband. Na ruim een jaar zouden we elkaar minder gaan zien en die pijn vond ik al ondraaglijk. We bleven mailen en in een jaar tijd lukte het om elkaar 2x te zien. Als het hem niet goed ging voelde ik zijn energie heel intens. en een maand geleden wilde we weer gaan afspreken en weer lukt het niet. En dan komt die ondraaglijke pijn weer. Zijn angst voor zijn gevoelens zijn zo groot. En ik kan die pijn niet meer dragen. Hoeveel ik ook van hem hou weet ik dat we niet in een liefdesrelatie gaan komen. Om voor mezelf de pijn te verzachten hou ik me nu voor dat het in een volgend leven wel gaat lukken. Of we gaan elkaar zien als ons leven er hier op zit. we blijven via de mail contact houden en dat verzacht de pijn. Ik poog hem in liefde los te laten onze band is bijzonder en speciaal en helaas nog niet voor nu. De band vanaf dag1 zo intens deed mij ook beseffen dat ik hem al eerder heb ontmoet. Ik heb nooit geweten als je geen officiele liefdesrelatie met iemand hebt dat liefde zoveel pijn kan doen. Ik draag hem verder in mijn hart en laat met regelmaat nog een traan om hem. Hij voelt voor mij als de liefde van mijn leven. En we zien elkaar terug de tijd zal leren hoe en waar. Voor altijd bij me. (Ikke)