Q0108. Zielsliefde gevoel wegdrukken of koesteren?

Eeke

k heb 6 jaar geleden mijn zielsliefde ontmoet, half jaar een relatie gehad maar dat lukte niet. Toen moest ik het loslaten hartverscheurend,en ziek van emoties. Ik heb het gevoel altijd van me af willen drukken omdat ik wist dat we samen niet verder konden. Tot op de dag van vandaag kan ik hem nog niet loslaten mijn verlangen naar hem is zo intens en zo groot. Ik wist ook nooit wat het was wel wist ik dat het veel dieper zat dan liefdesverdriet zo intens tot op het bot. Ik heb heel mijn leven wat gemist en toen ik hem ontmoette wist ik wat ik altijd mijn hele leven gemist had, een fantastisch gevoel, hemels dat maak ik denk ik nooit meer mee. Maar waar dat vreselijke verdriet vandaan kwam, ik kon het niet plaatsen tot dat ik deze site ontdekte. Ongeveer een week geleden, allemaal zulke herkenbare verhalen.Ik ben veel gaan werken en van alles ondernomen om van dat gevoel verlangen naar hem af te komen maar het is niet gelukt hij is en blijft altijd bij me. Ik heb ook andere mannen ontmoet maar ik leek wel gevoelloos, kon het ook absoluut niet aan en mijn zielsliefde zweefde steeds om me heen.Vanaf het moment dat ik weet wat het is, ben ik het gaan koesteren heb zelfs foto`s op mijn kamer gehangen van hem, en van ons samen ik probeer het gevoel er nu te laten zijn. Ik heb 6 jaar geknokt en gevochten met veel verdriet en eenzaamheid en vreselijke pijn om hem los te moeten laten ik ben er zelfs ziek van geweest. Kan mij iemand vertellen of ik goed bezig ben, nu ik het koester? dat het gevoel er mag zijn?Ik hoop dat ik reacties krijg alvast bedankt Je mag me ook mailen. Ik ben zo benieuwd naar jullie reacties.

Antwoord
Ik heb bij mezelf ontdekt dat de hevige mis-pijnen voortkomen uit twijfel of onvoldoende kunnen vatten wat zielsliefde juist is. Die twijfel komt voort uit het conflict tussen je hart en verstand. Het is onmogelijk om het met je verstand alleen te begrijpen.Ik heb ook ontdekt dat mensen die hun zielsliefde ontmoet hebben van nature zeer diep- en intens gevoelig zijn. Dat kan verwarring brengen, en twijfel; In die zin dat je bang bent last te hebben van een wensdroom. Om de twijfel uit te bannen kan het helpen nog eens aan je maatje te vragen of hij ongeveer kan beschrijven wat zijn gevoel naar jou toe is.Als je het eenmaal kan koesteren, zal je meer gaan ervaren vanuit je hart en WETEN dat het eigenlijk onmogelijk is elkaar te missen.Als je niet samen bent kan het fysieke gemis wel heel pijnlijk zijn (vooral als je een visueel-sensueel persoon bent), omdat je heel sterk de behoefte kan hebben je liefde fysiek tastbaar/voelbaar te maken. Ik vermoed dat dat heel normaal is, omdat zielsliefde beleven in een fysiek leven eigenlijk een wonderlijk gegeven is, maar ook heel complex. Je ziel krijgt er namelijk een waaier aan mogelijkheden bij om zichzelf te uiten.Als ze bovendien dan nog eens haar maatje ontmoet, kan je zo al denken dat ze hevig verlangt om via haar lichaam alle liefde die ze in zich heeft te geven en te ontvangen. Voor tweelingzielen is het hebben van een lichaam dus een zegen en een vloek tegelijk.Maar die unieke liefde koesteren is uiteindelijk het beste hulpmiddel om je ziel te troosten. Ze weet immers als de beste dat de oorspronkelijke eenheid een vaststaand feit is en dat altijd zal blijven.Je kan het dus een beetje zien als op 2 plaatsen tegelijk zijn; je bent waar je nu bent, maar je bent ook waar je maatje is (en omgekeerd). wat hij nu aan het doen is, ben jij eigenlijk ook aan het doen, maar dat word door hem vertaald in de werkelijkheid (en terug omgekeerd).Wees dus niet bang om te koesteren, want dan zal je echt begrijpen…(Guylian)

Antwoord
Ik denk dat iedereen die in soort van gemis zit, hieraan heel veel steun heeft. Door de woorden van Guylian:Iemand met ervaring zo te zien, Guylian ik lees met verwondering je antwoorden, Maar die unieke liefde koesteren is uiteindelijk het beste hulpmiddel om je ziel te troosten. Ze weet immers als de beste dat de oorspronkelijke eenheid een vaststaand feit is en dat altijd zal blijven.Je kan het dus een beetje zien als op 2 plaatsen tegelijk zijn; je bent waar je nu bent, maar je bent ook waar je maatje is (en omgekeerd). wat hij nu aan het doen is, ben jij eigenlijk ook aan het doen, maar dat word door hem vertaald in de werkelijkheid (en terug omgekeerd). Wees dus niet bang om te koesteren, want dan zal je echt begrijpen…(Onbekend)