Q0102. Tegelijk verwachtingen scheppen en afstand houden. Kan iemand mij misschien adviseren hoe ik met deze situatie om kan gaan?

Dinesh

Maar vorig week sprak ik mijn zielsliefde via MSN en toen wou ze me weer zien. Ik was zo bang om haar weer te zien. Bang om het zelfde vreselijke gevoel weer te onder gaan want ik ben nog steeds stapel gek op haar. Ze vertelde me die avond dat ze gevoelens voor me heeft. Ik vroeg haar ik vind het echt gek dat ik zo snel weer me leven op gepakt heb. Want hoe ellendig ik me die avond voelde toen je me verliet heb ik nog nooit gevoelt. Zij vertelde me toen dat ze me het geestelijk door heeft gestraaldIk begreep het niet helemaal kan iemand er misschien wat over uit leggen?Maar we hadden zo een leuke avond maar als ik nu weer terug denk begon ik toch weer verwachtingen te krijgen bij haar. En na die avond deed ze weer kort tegen me en houd ze weer afstand van me. Ik weet echt niet wat ik met haar aan moet.

Antwoord
Het is een teken van worsteling om tegelijk toenadering te zoeken en afstand te houden. Ze voelt die hele bijzondere liefde maar weet niet of ze zich eraan over wil geven of niet. Of ze wil het wel maar kan of durft het niet aan. Of ze weet nog niet wat ze er mee aan moet. Dat is voor haar waarschijnlijk een heel moeilijk proces waar jij helemaal geen invloed op hebt. Als dit proces toch probeert te beïnvloeden door haar na je toe te trekken verstoor je haar proces en dat werkt alleen maar averechts voor jullie onderlinge verhouding. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Het is heel lastig om met die tegenstrijdige signalen om te gaan. Ik kan maar 1 ding zeggen; probeer zonder verwachtingen te zijn naar haar. Ga gewoon door met je eigen leven en kijk maar hoe het zich wel of niet met haar ontwikkelt. Het heeft geen nut om je er heel druk over te maken. Besteedt die energie aan nuttigere of leukere dingen. Wat je met haar moet zal de toekomst wel uitwijzen. Maar wat ze met je heeft gedaan is al zo geweldig dat de toekomst niet uitmaakt. Prijs jezelf heel gelukkig in plaats van je te concentreren op de lastige dingen.Het is heel goed dat je gestopt bent om haar als steunpilaar te gebruiken. Probeer ook te stoppen om jullie relatie in een hokje te stoppen van relatie zus of relatie zo. Geniet van elk uur en elk contact dat je met elkaar hebt. Want vaak blijkt dat je je zielsliefde weer los moet laten. Zielsliefde is pure liefde en pure confrontatie met jezelf.(Tiny)

Antwoord
Moeilijk he…Ik begrijp je helemaal. Maar, een troost: het is gewoon een typisch kenmerk van de tweelingliefde. Een tijdsgebonden fase dus; Het is zeldzaam dat niet eentje (of zelfs alle twee, zoals in mijn geval) NIET worstelt met zaken als verwachtingen scheppen ed. het kan een troost zijn dat het niets met jullie oorspronkelijke unieke liefde te maken heeft, maar met de afzonderlijke levenspatronen (om nog maar te beginnen bij de opvoeding en ieder zijn persoonlijke gedrag (denk/voel)patronen die daaruit voortvloeien). Die kunnen deels op elkaar lijken maar zullen deels ook verschillen omdat je elk andere lessen te leren hebt om vroeg of laat aan elkaar door te geven en aan te vullen. De afstand (of afweer) is dus alleen maar een synoniem voor: “ik ben met iets belangrijks bezig dat nogal moeilijk is, maar wees gerust, ik doe het voor ons twee”.Je hebt dus in wezen zelf alle belang bij de moeilijkheden en levensvraagstukken waar je tweeling zich in haar eentje doorworstelt.Stel: je hebt op school vraagstukken meegekregen om thuis op te lossen. Ze zijn moeilijk en geven frustraties omdat je de oplossing niet vind; Dan zijn er 3 mogelijkheden: ofwel ga je op zoek naar hulp, ofwel wil je het helemaal alleen oplossen, of je wilt wel hulp, maar je wil toch ook zelf wel de oplossing vinden; in het laatste geval ga je heel gefocused aan het werk en wil je liefst niet “gestoord” worden, maar wil je toch ook “een zetje “krijgen” in de juiste richting…(Guylian)