Q0077. Hoe gaan jullie om met het geen genoegen meer nemen met minder dan het zielsliefde gevoel?

Des

Waar ik van baal is dat ik nu ik weet dat dit bestaat, geen genoegen meer zal nemen met een ‘gewone’ liefdesrelatie. Ik zal er eerder voor kiezen om gewoon met veel vrienden oud te worden dan ergens voor te gaan waar ik niet 100% achter sta. Gezien onze relatie geen naam had, is deze ook niet beëindigd, het is gewoon zo gelopen. Ik zoek meer dan ik zou willen toegeven weer zo’n liefde, ik weet echter dat juist op het moment dat ik het los laat, weer zo’n liefde op m’n pad zal komen. Dat ervaar ik soms als frustrerend. Gelukkig sta ik positief in het leven en vermaak mij prima, maar dit blijft mij bezig houden, het is een niet te beschrijven verlangen, een verlangen waarmee ik een manier zoek om mee om te gaan. Omdat ik weet dat wanneer ik weer een zielsliefde tegenkom en weer te hard van stapel loop, ik geen recht doe aan mijzelf en mijn gevoelens. Beroepshalve kan ik soms diverse diagnoses op mezelf loslaten en kan daardoor nogal aan mezelf gaan twijfelen. Hoe kijken jullie er tegenaan?

Antwoord
Voor iemand die een ervaring met zielsliefde heeft ‘gehad’.zal daarna best liefde kunnen voelen met een ander (gewone verliefdheid) maar niet in deze hoogtes als je met je zielsliefde had, een partner na de zielsliefde zal altijd op de tweede plaats komen.want van binnen ben je bij die ander.(Onbekend)

Antwoord
Ik vraag me af,na dat je een ervaring hebt gehad met een zielsliefde, kan je daarna op een andere persoon ook (zielsliefde) weer zo verliefd worden of blijft dat gevoel alleen bij die eerste zielsliefde?(Onbekend)