Q0038. Loopt het dan nooit bij iemand goed?

Annemie

Nu lees ik hier niks anders dan negatief aflopende verhalen … heeft er dan niemand een positief verhaal? Ik zit zelf ook met een breuk met mijn tweelingsziel sinds gisteren; al enkele keren gebeurd, maar we komen telkens terug samen … de aantrekkingskracht is te groot! Ik : 41 en alleenstaand en vrij, hij : 44 getrouwd in een ‘verkeerd huwelijk’, zegt hij zelf … hij is al 20 jaar getrouwd, en er is al 20 jaar voor hem ‘gedacht’ door zijn vrouw die blijkbaar veel macht over hem heeft, omdat hij te ‘zwak’ van karakter is. Als ik zo op dit forum lees : loslaten, loslaten en nog eens loslaten! Ook al doet dat pijn ..Maar heeft er nu echt niemand een positief verhaal, waar je wel ‘lang en gelukkig’ met elkaar kan verder leven? Bij mijn vriend herken ik ook de angst om zich van de handboeien te ontdoen die hij op zijn huwelijksdag heeft aangemeten gekregen … bang voor de vrijheid, bang voor Geluk … Ik hoop dat hier iemand kan antwoorden die een POSITIEF verhaal heeft over een goede afloop, want als ik dit forum lees, zinkt de moed me in de schoenen ! onze ‘buitenechtelijke’ relatie duurt al 1jaar en 3maanden : is héél intens geweest, grote hoogten bereikt !

Antwoord
Eigenlijk loopt het altijd heel goed! Alleen vaak voor degene zelf en niet in de zin van een romantische langdurige partnerrelatie samen. Ik heb nog nooit iemand gesproken die liever geen zielsliefde had ervaren. Over het algemeen worden de levens van de mensen die het ‘overkomt’ behoorlijk overhoop gegooid. Dat kost veel energie om je leven weer op orde te brengen. Maar iedereen die ik ken is dan vele malen gelukkiger dan voorheen. Als je het proces van loslaten van je zielsliefde eenmaal doorlopen hebt, heeft dat je zo sterk en gelukkig gemaakt dat je de hele wereld aankunt. Ondanks dat je altijd het gevoel zult blijven houden dat je niet ‘compleet’ bent zonder je zielsliefde bij je. En natuurlijk zijn er ook mensen die wel een langdurige romantische partnerrelatie hebben als zielsgeliefden, alleen deze mensen zitten niet meer in het verwerkingsstadium en zullen daarom ook niet op deze website of andere website over zielsliefde komen.Lees eens de ervaringsverhalen en kijk daar een wat voor geweldig mooie ervaringen diezelfde mensen beschrijven.Zie ook de uitspraak in het welkomsbericht; ‘Vergeet de verhalen over romantische liefdesrelaties tussen tweelingzielen. Zie je tweelingziel als een harde duw naar een verdieping van je relatie met jezelf, een hereniging met jezelf. Je tweelingziel is je helderste spiegel en spiegelt een zuivere liefde, dat is wat je zelf bent!'(Tiny)

Antwoord
Ook bij mij is het fantastisch afgelopen (al weet ik niet wat de toekomst brengt natuurlijk). we waren ontzettend close een hele tijd lang. kenden elkaar alleen via internet en telefoon maar waren zo dolgelukkig samen. ik had een relatie, zij niet en soms wisten we echt niet wat we voelden voor elkaar en twijfelde ik ook aan mijn relatie door haar. Er kwam een breuk die heel heftig was en ongeveer anderhalf jaar duurde. in die tijd heb ik afstand gedaan van haar, ik kon haar er ook niet bij hebben en zij mij niet want we hadden het beiden heel zwaar. toch waren we gevoelsmatig altijd samen en konden we elkaar nooit vergeten. zij was nog steeds heel erg aanwezig in mijn hoofd en hart, ook al was er geen contact. een paar weken terug besloot ik haar weer eens te mailen en waarempel…ik kreeg een email terug en ze wilde me eindelijk werkelijk ontmoeten. zo gezegd zo gebeurt….we hebben elkaar ontmoet en wow wat was dat ontzettend mooi en bijzonder! we hebben uren op de bank liggen knuffelen zonder dat ik haar voelde als een bedreiging voor mijn relatie. we respecteren elkaar grenzen en zij dan met name de mijne want ik heb een relatie, zij niet. we zijn weer samen, hebben elkaar helemaal gevonden en willen elkaar nooit weer kwijt raken. we zijn beiden wel gegroeid en ik ben niet meer afhankelijk van haar zoals ik dat voorheen wel was. ik hou zielsveel van haar, maar dat gaat nu niet meer ten koste van mijn relatie. ik hou van haar op een ander niveau, een veel dieper niveau wat boven al het aardse uitstijgt. ik geloof niet dat ik een relatie met haar zou willen als mijn relatie ooit stuk zou lopen, het voelt niet alsof dat ons lot is…in dit leven in elk geval. het kan dus echt allemaal weer goed komen en goed blijven gaan. het is maar net waar je samen voor kiest, hoe je dingen wilt zien samen en op wat voor manier je ervoor kiest ervan te genieten.(Onbekend)

Antwoord
Fantastisch hoe jullie een modus hierin hebben gevonden naast je bestaande relatie. Maar hoe gaat je levenspartner daarmee om? Hoe kan hij/zij dat accepteren? Ik zoek nog naar het antwoord of het (zeker met mijn partner die het concept zielsliefde niet begrijpt) mogelijk is om uberhaupt de bijzondere band en zeer vruchtbare vriendschap met mijn zielsliefde voort te kunnen zetten en in welke vorm dat kan. Het kan immers voor partners die het gevoel niet kennen, zeer bedreigend zijn.(Onbekend)
AntwoordSoms lopen de dingen niet zoals je zou willen. Het is hoe je ermee omgaat en hoe je de dingen interpreteert. De verhalen hier hebben geen negatieve afloop het is omdat jij het op dit moment zo ziet. Je wilt graag dingen lezen die in jouw staatje past. Helaas is de realiteit vaak anders.(Onbekend)

Antwoord
Beste Tiny, mag ik dan de eerste zijn die wenste, dat ze nooit haar zielsliefde was tegengekomen? Ik had liever de rest van dit leven in de duisternis geleefd dan nu in de hel van zijn ziekelijke geest ! En ik hoop dat je dit wilt plaatsen, want ook dit kan helaas tot de realiteit behoren wanneer je je tz ontmoet.(Forever)

Antwoord
Mijn ervaring van zielsliefde was ook een geweldige. Ondankshet feit dat het van korte duur was heeft het mijn leven ernorm veranderd. Ik ben gelukkiger na deze ervaring. Het leven voelt intenser, warmer en er is niets dat ik betreur. Natuurlijk deed het pijn toen we ons realiseerde dat we nu geen romantische draai er aan konden geven. Maar door te weten dat dat noet bedoeling in ieder geval niet nu kon ik dat goed accepteren. En hij voelde als mijzelf en die persoon wilde ik nog beter leren kennen en nog meer van houden. Nog nooit heb ik zoveel liefde gevoelt voor iemand die ik niet al kende. Echt Amazing