Q0027. Zou dit betekenen dat zij het niet wil weten of voelen?

Een verwarde vrouw

Ik ben ongeveer twee jaar geleden smoorverliefd geworden op een vrouw. Het is begonnen met spirituele echt hele mooie bijzondere dromen. Ik heb het haar uiteindelijk verteld. Het was totaal niet wederzijds. Zelf heb ik nu een mooie relatie. Maar het zal altijd aan me blijven knagen omdat dit gevoel zo intens diep zit, en ik er gigantisch veel pijn van heb gehad. Ik me afvraag of dat het mogelijk is dat zij er totaal niks van voelt of gevoelig voor me is. Ik kan het moeilijk loslaten daardoor. Ze is af en toe nog in mijn leven en ik hou veel van haar op een andere manier. Maar ik kan geen hoogte van haar krijgen. Soms was ze heel makkelijk te bereiken en soms heel afstotend. Zou dit betekenen dat zij het niet wil weten of voelen?


Antwoord
Ik ken niemand die heeft ervaren dat de een het wel voelt en de ander helemaal niet. Zielsliefde bestaat dankzij de wederkerigheid. Niet voelen kan niet als het er is. Ontkennen of negeren of afsluiten wel. Iemand kan er bewust voor kiezen om niet aan deze liefde toe te geven. Iemand kan er ook gewoon nog niet aan toe zijn om zoveel confrontatie met zichzelf aan te gaan en zich dan afsluiten voor die zielsliefde. Het is soms moeilijk om de keuzes van anderen te accepteren. Dat accepteren is ook liefde. (Zie ook de vorige vraag)(Tiny)


Antwoord
Als het echte zielsliefde is dan MOET de ander het ook voelen. Mijn “wederhelft” zat ook in een “ontkenningsfase”. Ik WEET gewoon dat ie hetzelfde voelt voor mij als ik voor hem. Dat WEET je gewoon. Net zo goed dat het gras groen is WEET je dit ook. Mijn wederhelft heeft hetzelfde.(L)

Als het echte zielsliefde is dan MOET de ander het ook voelen. Mijn “wederhelft” zat ook in een “ontkenningsfase”. Ik WEET gewoon dat ie hetzelfde voelt voor mij als ik voor hem. Dat WEET je gewoon. Net zo goed dat het gras groen is WEET je dit ook. Mijn wederhelft heeft hetzelfde.(L)