Q0011. Mag ik vertrouwen dat onze liefde deze situatie overstijgt?

Jeske

Ik was bijna vier jaar getrouwd toen ik mijn tweelingziel ontmoette op mijn werk. Hij woonde toen samen. We kwamen goed overeen. Hij dacht altijd dat we elkaar al eens ontmoet hadden. Toen hij mij de eerste keer een zoen op de lippen gaf, voelde ik een zindering door mijn lijf. Ondanks wat we voelden, gingen we er niet mee door. Toen zijn contract na een paar maanden verviel, hebben we contact gehouden. Hij bezocht me in het beste geval één keer om de veertien dagen en in het slechtste geval na twee maanden, voor een luttele twee uurtjes zonder seks. Vorig jaar hebben we beiden besloten om elkaar niet meer te zien. Met kerst (negen maand na ons weerzien) zijn we terug in contact gekomen. Uit het oog uit het hart? Niets van aan.(en dit wisten we eigenlijk al op voorhand) Ondertussen liep zijn relatie op de klippen, zijn vriendin vertelde mij dat ik al twee jaar zijn eerste keus was! Terwijl hij alles had gedaan om die relatie te kunnen waarmaken. Uiteindelijk besloten we om samen te wonen (bewust van onze liefde) maar om mijn man tegemoed te komen besloot ik om dit nog even uit te stellen. Tijdens het laatste gezinsreisje heeft mijn tweelingsziel mij seksueel bedrogen. Het doet mij enorme pijn maar mijn liefde neemt er niet mee af. Ze is als het ware onvoorwaardelijk. Het erge is dat we weten dat we samen één ziel zijn. Ik heb een stuk van zijn ziel en hij van de mijne. We kunnen elkaars ziel lezen in de ogen. We moeten woorden niet uitspreken omdat we al op voorhand weten wat de ander wil zeggen. Zelfs vanop een afstand van duizend km ver tussen ons, wist ik wat er gebeurd was! Hij zoekt een antwoord waarom het gebeurd is want hij heeft 100% spijt. Ook voelt hij immense pijn (hij voelt de mijne en de zijne) maar hij voelt ook onze liefde. Hij weet zich geen raad meer omdat hij vindt dat hij mijn liefde niet verdiend. En mij nooit meer zo wil kwetsen en dat is nu zijn grootste angst!

Antwoord
Beste Jeske, Hoe is het nu met jou? Ik ben namelijk een paar maanden terug ook door mijn twin bedrogen. Hij zegt veel van mij te houden maar vind zich niet waardig om met mij een relatie aan te gaan. Ik ben voor hem de ware maar hij zit met iemand anders in een relatie. Is het bij jou goedgekomen?
(Onbekend)

Antwoord
We woonden nog samen toen mijn twin vreemd ging. In alle omstandigheden heb ik hem verzocht bij haar te gaan wonen. Na 2 jaar toen ik uit het huis vertrok kreeg hij het heet onder zijn voeten en heeft zijn relatie verbroken en is in ons huis terug gaan wonen met alle gevolgen. Hij wilde terug met mij in een relatie, maar dat heb ik van tafel geveegd omdat ik vind dat hij eerst bij zichzelf te rade moet gaan, waarom hij altijd in grote ellende verkeerd. Ik wil nl niet meer in zijn gevoelens worden meegesleept. Zolang hij het niet alleen kan, is er geen sprake van terugkomst in een relatie.
(Onbekend)