Q0984. Naar gevoel

Onbekend

Na enige tijd, voelde ik hem. En ik voel iets dat niet goed zit bij mijn tz. Is dit waar, hoe kan ik dit aanvoelen? Ik begrijp het niet maar denk dat diegene het zwaar heeft. Hoe kan ik mijn tz helpen? Iemand die dat weet?

Antwoord 1
Ook ik begon na enige tijd van alles te voelen, en het werd sterker ook. Ik ken mijn eigen gevoelens heel goed, maar dit was anders. Het komt doordat er bij de ontmoeting een onwillekeurige verbinding ontstaat. Die is er meteen, maar je hebt tijd nodig om het te leren voelen en nog meer om het te begrijpen. Soms kan iets heel alarmerend aanvoelen, alsof je 112 wil bellen. Het enige dat ik wil adviseren is, zorg dat je zelf zo goed mogelijk in je vel zit. Dat is de zekerste manier om de ander te helpen, omdat je tz energetisch permanent met je verbonden is. Ik lees hier vaak over energie sturen, maar wat daarmee bedoeld wordt is meestal vaag, en ik zou er niet aan beginnen als ik daar niet al heel veel ervaring mee had. Dat je precies weet hoe het werkt, wat je zit te doen. Zoals een energetisch therapeut. Hoewel die ook nog eerst vraagt of het mag. Je kan natuurlijk ‘liefde’ sturen zoals dat heet, maar weet je zeker dat het onbaatzuchtig is, onvoorwaardelijk, geen medelijden, dat je er geen bijbedoelingen bij hebt, dat je het aan de andere kant kunt laten? Ik zou er niet aan beginnen. Zie ook mijn antwoord op 979.
(Arundash)

Antwoord 2
Beste vraagsteller, ook hier weer geldt: vraag het aan je tz, en nee niet op een energetische/astrale manier, nee gewoon van mens tot mens. Het kan zijn dat wat je voelt van jezelf afkomstig is. Het kan zijn dat je je nu zo voelt omdat de situatie niet naar je zin is? Misschien is het een reverse van wat je tz zelf ooit gevoeld heeft. Verder denk ik dat een tz niet God is,of een engel,noch mother Theresa en dergelijke, hij/zij kan er niet altijd zijn voor je – misschien moet je tz de ruimte gunnen.En proberen aan jezelf te werken zodat je onafhankelijker wordt. Veel sterkte en succes.
(M.)

Antwoord 3
Je kan een TZ zeer zeker aanvoelen wanneer het goed of slecht gaat! Soms is dit zelfs ongemerkt. Het is het proces van de ander. Je kan hier niet veel aan doen, dan van afstand te steunen. Het gaat erom of jij de ander zijn proces laat doorlopen. Wanneer jij helpt, stel je het proces uit doordat je TZ zijn/haar les niet heeft geleerd. Stuur van afstand kracht en liefde, dat hij/zij inzichten mag krijgen.
(Alicia S.)

Antwoord 4
Ja, ook ik ken dat gevoel, dat is inderdaad zoals Arundash zegt iets dat je bij de verbinding met je tz krijgt en waar je aan moet wennen. Ik wist eerst ook niet dat bepaalde dingen van mijn tz kwamen. Nu kan ik dat onderscheid beter maken. Het gaat hier zover dat ik soms zelfs zijn kater voel na een avond drinken, zijn moeheid, maar ook zijn liefde en warmte, en afstand. Als hij energetisch afstand van me neemt voel ik dat ook en omgekeerd. Als ik dat doe, dan neemt hij niet lang daarna contact op…. Ik heb zelf wel ervaring met energie sturen en die is positief. Ik heb hem eens van zijn verkoudheid afgeholpen waardoor hij toch op onze afspraak kon komen. Ik stond er zelf nog het meest van te kijken. Heb het hem ook nog niet verteld, dat doe ik nog wel een keer.
(Isolde)

Antwoord 5
Antw 1: is het niet logischer je tz gewoon te vragen of er iets is, ipv in allerlei vage ingewikkeldheden te verzanden?
(Onbekend)

Antwoord 6
Antw 1: ik vind dat je beslist niet kunt bepalen wat een ander wel of niet moet doen, dus aub voorzichtig met uitlatinge als ‘dat zou ik niet doen’. Wat mij betreft is medelijden wel een positieve eigenschap.
(Onbekend)

Antwoord 7
Aan antw 6: ..niet kunt bepalen wat een ander wel of niet moet doen.. wat iemand hier op de site vraagt? Dan krijgt die persoon advies, advies is geen bepalen. Over het advies zelf: Ik zeg ‘dat zou ik niet doen’. Hoe kun je nu beslissen dat je je tz wel even gaat helpen, zonder het hem of haar eerst te vragen? Omdat je denkt dat jij zo goed weet wat die ander nodig heeft? Ik lees op de site wel erg vaak dat je je wel energetisch/astraal met je tz kunt bemoeien, even op afstand iets genezen etc. Terwijl je dat in de fysieke wereld niet in je hoofd zou halen. Naar binnen stappen, en zeggen: Ik kom je wasautomaat even repareren. Bovendien bel je dan eerst nog aan. Waarom? Omdat we bepaalde grenzen respecteren. Dat zal je dan op energetisch gebied ook moeten doen. Het is les nummer 1 van het bewust energetisch met elkaar omgaan.
(Arundash)