S011. De schok kwam vooral doordat hij mij weer liet inzien wie ik eigenlijk was

Dinanda

Mijn zielsliefde heb ik achteraf gezien, vier jaar gelden al gevonden zonder dat we het allebei wisten. We hebben toen een korte relatie gehad maar die is uitgegaan. Vier jaar lang hebben we elkaar niet gesproken tot hij mij weer vond. Vanaf dat moment wisten we allebei dat we meer voor elkaar voelen dan de gewone liefde, er is echt een diepere liefde zowel van mijn kant als van zijn kant.
Mijn toenmalige vriend kon het absoluut niet begrijpen en er niet mee omgaan. Vier jaar geleden hadden we een ‘kinder’-relatie en op dit moment is er een zeer goed contact, alleen is hij heeft een relatie.
Ik heb de zielsliefde ervaren als een schok en een zeer prettig gevoel. De schok kwam vooral doordat hij mij weer liet inzien wie ik eigenlijk was. Hij heeft me laten zien wie ik ben en het mooiste van onze zielsliefde vind ik persoonlijk dat ik weet dat ik op elk tijdstip van de dag bij hem kan aankloppen. Ik zou onze liefde omschrijven als een soort liefde die niet alleen van uit het hart komt maar ook vanuit je hele lichaam en van daarbuiten. Erotiek was intenser dan in andere relaties.
Het grootste obstakel wat wij zijn tegen gekomen is het feit dat hij heel erg bang is om mij kwijt te raken. Op dit moment hebben we gewoon een vriendschappelijke relatie. Voor hem is dit bevredigend voor mij niet. Ik persoonlijk wil wel een partnerrelatie met hem maar hij nog niet omdat hij nog in een relatie zit en omdat hij bang is dat dan onze vriendschap zal verdwijnen.
Tegen anderen wil ik nog zeggen; je komt je zielsliefde tegen als het je tijd is, er naar zoeken heeft geen nut.