S010. Ik ben véél bewuster geworden door die relatie

Vanity

Ik heb mijn zielsliefde ontmoet toen ik de eerste keer op een welbepaalde chatbox was. Het was voor hem ook de eerste keer daar! We hebben vrij snel een persoonlijk gesprek met elkaar aangeknoopt. Aanvankelijk wist mijn partner er niets van. Naderhand moest ik het hem wel vertellen omdat hij zijn vermoedens had. Ik ben toen héél eerlijk geweest naar mijn man toe, en hem er ook bij verteld wat mijn zielsliefde voor mij betekende, en wat ik daar bij voelde. Mijn huwelijk was er op dat moment al héél slecht aan toe, en het feit dat ik mijn zielsliefde had ontmoet, deed mijn huwelijk zeker geen goed op dat moment. Mijn echtgenoot die verklaarde mij rijp voor het gekkenhuis.
Ik had mijn zielsliefde éénmaal gezien en ik had onmiddelijk het idee dat dit véél dieper zat. Dat er véél meer was. Een grote ontdekking, maar ook een thuiskomen. Alsof ik al die jaren telkens verloren was gelopen, maar nu eindelijk terecht. Precies of die man mij alle antwoorden kon geven op al mijn vragen. Héél heftig allemaal en héél emotioneel. Soms werd ik er gek van. We hoefden beiden maar een half woord uit te spreken om elkaar te begrijpen.
De relatie die we hadden was héél innig, héél intens.. aantrekken, afstoten.. geschreeuwd, getierd gestampt.. héél emotioneel, héél teder. Er waren ook moeilijke dingen. Hij was op een breekpunt met zijn huwelijk. Toen hij van zijn vrouw weggegaan was, haf hij mij soms nog de schuld van hun stuklopend huwelijk, terwijl hij nog in een rouwfase was.
Aanvankelijk probeerde ik hem op een afstand te houden, maar na de eerste keer dat ik hem zag, had ik een onverklaarbaar gevoel om meteen met hem te huwen en een gezin te stichten. Ik kon niet langer aan de verleiding weerstaan om hem te zien, en probeerde dan ook elke vrije minuut met hem in kontakt te zijn. Zoveel als het kon.
Op dit moment is hij hertrouwd, en ik heb mijn huwelijk nieuw leven ingeblazen. Het was voor ons nog niet de moment om samen door het leven te gaan.

Ik heb al zielsmaatjes ontmoet, maar het is toch een groot verschil met een zielsliefde. Zielsliefde is nog véél intenser. Het is een “volmaakte” liefde. Geen eisen, geen voorwaarden.. samen één zijn, zonder véél woorden. Ik ben véél bewuster geworden door die relatie, en uiteindelijk is mijn huwelijk er opnieuw sterker door geworden. Mijn man en ik zijn héél open en eerlijk tegen elkaar geworden, en ondanks dat mijn man het nog altijd onzin vindt, beseft hij wel wat ik opgegeven heb.

Het meest bijzondere vond ik toen ik op een vroege morgen, half wakker, half slapend, de liefde bedreef met mijn tweelingziel, terwijl mijn zielsliefde op 130 km. afstand van mij was. We hadden alletwee diezelfde ervaring op hetzelfde moment. Het mooiste: zijn dochter, en mijn dochter schelen 13u. Nu moet je weten dat mijn dochter een tweeling is, en één vruchtje ben ik verloren op zeven weken. Toen mijn tweelingziel mij vertelde dat zijn dochter dertien uur ouder is dan mijn.. kreeg ik wel serieus kippevelmoment.
De herkenning: Ik zat in de wagen, en was aan het rijden, toen hij naar me keek, en ik precies electriciteit over mijn rug voelde lopen, en toen barstte ik in tranen uit. Een héél emotioneel moment ook.
Met erotiek is het alsof je elkaar al jaren kent.. je weet exact wat de ander fijn vindt zonder het te vragen. Dat heb ik nooit eerder in een andere relatie gehad
Het zielsliefdegevoel is voor mij allesomvattend. Eén woord, één ziel, herkenning, thuiskomen, véél zeggen met weinig woorden, elkaar voelen op afstand, elkaar zelfs ruiken.

Nu we geen relatie meer hebben met elkaar voelt het alsof een stuk van mij niet meer bij mij is, maar toch bij mij wil zijn. een intens verlangen om hem nog eens te zien, maar het niet kunnen, omdat de tijd er nog niet voor is. Omdat je elkaar soms niet verder kunt helpen in het groeien.. Ik had het gevoel dat ik mijn man nog moest helpen, en daarom heb ik toen ook voor mijn huwelijk gekozen. Mijn zielsliefde moest nog véél leren, en ik kon hem daar ook niet bij helpen. , Wat ik bij mijn zielsliefde had, zal ik nooit nog bij een andere man vinden. Dat gevoel zal nooit meer hetzelfde zijn. Zelfs nu mijn huwelijk zelfs beter is dan ooit te voren, zal ik nooit meer hebben wat ik had.

Ik heb momenteel twee vrienden die in een soortgelijke situatie zitten. Het valt me op dat méér en méér mensen bewuster worden.