S388. Terugkomen bij de ‘core’; het heeft mij dichter bij mijzelf gebracht

Onbekend

Op een dag in mei ontmoet ik tijdens een evenement aan het einde een man die naast mij kwam lopen en zich voorstelde. Ik keek in zijn bruine ogen en wist het meteen. Hij is het … Zijn lichaam leek op dat van mij en zijn openheid deed me aan mijzelf denken. We gingen in een café naar binnen. Hij bleef even naar mij kijken en toen ik hem wenkte met mijn ogen kwam hij bij mij staan. Ik voelde meteen een verbondenheid. Er kwamen nog meet mensen bij ons staan en dat maakte gek genoeg meteen jaloers en hoewel het gesprek of koetjes en kalfjes ging groeide mijn gevoel dat ik dicht bij hem wilde zijn. Ik raakte hem even aan en zag hoe hij terugdeinsde. Terwijl de tijd verstreek zei hij dat hij naar huis ging. Ik zei dat ik met hem mee zou lopen en raakte hem weer aan. Dit bracht hem in de war en hij glimlachte en bood mij zijn arm aan. Gearmd liepen we naar buiten terwijl anderen ook nog meeliepen. Halverwege vroeg hij om mijn telefoonnummer enigszins zenuwachtig.
Deze man was niet mijn type maar ik kon hem niet weigeren en gaf het. Terwijl we naar de treinen gingen zocht ik mijn trein uit. Uiteindelijk belande we samen op het perron. Na wat samen gepraat te hebben en hij wat dichter bij mij kwam zitten. Ook zei hij dat hij wilde afspreken. Kuste hij mij drie keer waarvan de laatste. Op mijn mond terecht kwam. Ik voelde zijn kus branden. Enigszins verward namen we afscheid. Later vertelde hij mij dat het gevoel er meteen was en ook de enorme aantrekkingskracht.

Eenmaal thuis ging het leven gewoon door ik zit en zat met een man thuis die in een midlife crisis terecht was gekomen en zijn heil ergens anders zocht. De eerste sms van de man kwam op het goede moment. Hij was zo blij dat hij mij ontmoet had. Ik was volgens hem een geweldig persoon. De woorden deden mij glimlachen al bleef ik redelijk nuchter.

Hoewel het kort was en we elkaar maar drie keer ontmoet hebben. Liep en loopt hij al dagen mee als een schaduw. Hij heeft dezelfde interesses en het gevoel is heel intens als ik bij hem was. Samen kunnen praten maar ook stil zijn. Ik voelde mij enorm vrij bij hem. Ook waren met dezelfde dingen in het leven bezig. Ik ben pas naderhand gaan realiseren hoe diep dit gevoel is.

Mijn partner was in eerste instantie niet met mij bezig. Hij was alleen maar aan het vluchten. Ik heb hem verteld achteraf maar niet van een zielsliefde dat zou hij niet begrijpen.

Obstakels: In hele diepe liefde voel je altijd angst. In eerste instantie wilde hij maar durfde ik niet. Afspreken terwijl ik nog getrouwd ben voelt toch als verraad. Na een tijdje gaf hij het op. Ik voelde dat hij niet wilde maar het verstand gaat spreken. De afstand tussen onze woonplaatsen is groot en onze levens zijn anders.

We voelde ons tot elkaar aangetrokken fysiek, geestelijk en ook wel spiritueel denk ik. Maar het was pril en ik zat in de knoop met mijn huidige situatie daarbij wilde ik er dan echt voor hem zijn. Van zijn kant weet ik dat iets hem tegenhield om er helemaal voor te gaan. Hij hield zichzelf tegen.

We hebben op afstand een relatie. Ik voel hem bij me. Maar ik zoek geen contact. We hebben uitgesproken dat we aan onszelf moeten werken. Met name mijn situatie is erg moeizaam met een gezin dat mijn aandacht nodig heeft. En hij heeft een zware baan waar hij aandacht en tijd in moet stoppen.

De zielsliefde die ik voelde en nog steeds voel geeft mij een andere kijk op het leven en hoe ik met mensen om ga. Ik voel heel veel warmte-eenheid gelukzaligheid. Ik sluit geen hereniging uit als de tijd daar is.

heb mij zo thuis gevoeld. En de eerste kus was overweldigend. Daarnaast bleef er een heel speciale warmte om heen hangen. Al sprak en zag ik hem zelden de energie was er en os er nog steeds.

Erotiek: Ik wist dat als ik er helemaal voor zou gaan ik me zou verliezen. Ik hoef geen erotiek te hebben om te weten hoe heerlijk dat me hem is. Dat weet ik al. En ja het is heel anders dan in andere relaties. Dit ken ik dit ben ik zelf.

Het zielsliefdegevoel is voor mij: Terugkomen bij de “core”. Zo intens zo warm en indringend en zo beangstigend fijn.

Ik heb het gevoel dat we allebei nog tijd nodig hebben om ons te ontwikkelen zodat we in vriendschap of in liefde verder kunnen. Ik denk veel aan hem maar realiseer mij dat ik het ben waar de liefde in zit. Ik ben hem en hij is mij. Ik keek in een spiegel.

Deze liefde was de liefde voor mij zelf. Alles wat ik zoek ben ik zelf.

Deze ervaring was zo mooi maar ook hartverscheurend. Het heeft mij dichter bij mijzelf gebracht en doen realiseren wat voor magie er om ons heen is.